Частни училища - информативна тема 29

• 37 446
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
не разбирам, може ли да уточниш? за знанията и проблематиката?

Нищо не може да ти уточни россс с изключителната си надменност, от която няма никаква полза в дискусията. Прави внушения, че едва ли не ААУ и другите подобни са някакво неземно образование, каквото ние простосмъртните не сме и сънували, а освен това и гроздето ни е кисело. Просто смята аудиторията за идиоти.
Ето тук жена с дете в ААУ, за която таксата не е проблем, каза в прав тескт от първа ръка, че образованието там не е кой знае какво. Бояна също се изказа в този дух, като и тя има пряк поглед върху училището.
А и не е въпросът даже в това. Дори и да е много добро, просто не е реалистично да се смята, че каквото и да било средно образование може да си струва 250 К евро! Тук е вече въпрос на здрав разум, а особено милионерите имат много здрав разум и никой от тях и цент не дава на вятъра.

Така че, излезе, че моят пост си е съвсем резонен, въпреки реакцията на россс, пиша я със съвсем малка буква, тъй като и тя умишлено ми написа два пъти ника с малка буква, за да си покаже презрението към мен.
Надменността и арогантността не са аргументи.
На мен може да ми е кисело гроздето в смисъл, че наистина не мога да си позволя 18К евро годишна такса. Не е в това въпросът обаче. Всеки от нас има глава на раменете си и може да прецени, че дори и такава такса да е по възможностите му, тя просто не си струва. Не си струва и заради образованието, но и да беше блестящо образованието в ААУ, пак нямаше да си струва, защото не знам какво трябва после да работи човек, че да избие такава такса само за средното си образование.

А ако няма нужда да избива нищо, защото родителите му са мултимилионери, то изобщо няма такова значение къде ще учи и какво ще работи после. Тук едва ли обсъждаме такива случаи, аудиторията едва ли се състои от мултимилионери.

Има един друг сайт, който рОСС щедро е дарила с изпълненията си, ама тук аудиторията е интелигентна и няма кой да й се върже. Щях да я подмина за пореден път, но просто тя продължава с внушенията си, като каза и на Попеа, и на Андариел, че нямали хабер от такъв тип образование. Не е много куул да си мисли човек, че само той има хабер, а всички други са под нивото на подметките му; а пък ако мисли така, е съвсем неадекватно да се опитва да общува с тях. Освен за да ги поучава де и така да си чеше егото - явно има нужда от това. Както Попеа правилно казва, от такова нещо имат нужда тези, на които в реала им липсва и това, и много други неща;)

# 196
За много богати хора е важно децата им да са в среда с други деца от богати семейства.  Тази среда обаче има и негативни страни.  Само мога да гадая как се чувстват в АУУ децата стипендианти от нормални семейства.

# 197
  • София
Досега никой не цитира стипендиант от семейство с ниски доходи.

# 198
  • София
Мецане, тя Енел си го е написала - средата и връзките имат значение. Тоест, тези деца си създават контакти, които в един момент могат да са много по-важни от отличната подготовка по математика в МГ, например. Да не би в Итън академичното ниво да е супер космическо? Идеята е да си контактуват децата на определени прослойки, все пак после доста от тях ще дърпат конците я в бизнеса, я в политиката.

# 199
  • София
Досега никой не цитира стипендиант от семейство с ниски доходи.
Е как никой? Аз нали това казах. Хората са с добри за България доходи, но в никакъв случай не са богаташи и категорично не биха могле да си позволят таксите в училището. Да, не са социално слаби, ама то и в колежа няма такива сякаш.

# 200
  • София
амиии, не съм баш съгласна за креативните, свръхинтелигентните и липсата на концентрация. Един креативен човек пак трябва да има достатъчно сериозна концентрация, за да може да изследва един проблем или една възможност и да конструира някакво решение. Иначе много хепи оправдание как много креативни и т.н. не били с 6 като успех. Дори твърде много са с много висок успех, а нямащите висок успех са по-скоро изключения, но често се дават за пример, защото звучат успокояващо.
Казвам, че умението да си прилежен и съсредоточен и интелигентността не са така хубаво свързани по желание както ни се иска. Иначе всеки е хубаво да полага усилия да има добри резултати. Не става въпрос за обвинение, за да има оправдания. Просто хората са различни и не непременно в крайности.

# 201
Да, не са социално слаби, ама то и в колежа няма такива сякаш.
Не са много, но се намират и такива.

# 202
  • София
Има. Но това няма как да го знаеш (защото няма да ги посоча поименно).

# 203
  • София
Нима съм те питала за имена?

# 204
  • София
Да, да, сериозните лидери били над дребните неща! Това на прост език означава, че не им дреме особено, стига да има кого да "за"баламосат. Може ли да спрем с митовете и легендите за лидерите и успяването в живота и да ги оставим за мотивационните семинари? Сега ще излезе, че имаме училище за харизматични лидери с огромни визии за бъдещето ли? Хубаво,  да са живи и здрави, значи за всеки има място под слънцето!
Нещата са много прости - човек решава, че е готов да даде едни пари за едно училище, което според него отговаря на очакванията и изискванията му. Какви очаквания и изисквания има вече е личен въпрос. Какво представя пред света като мотивация е съвсем друг въпрос.

Да, всеки е различен, но митовете и легендите за креативните разсеяни незубрачи са чист маркетинг. В повечето случаи и при креативните активното внимание се тренира. Разсеяните в повечето случаи могат да си позволят да са разсеяни, защото винаги има някой друг, който да се заеме с "досадните неща".

# 205
  • София
Добре, още веднъж: Има такива деца.

# 206
  • София

Да, всеки е различен, но митовете и легендите за креативните разсеяни незубрачи са чист маркетинг. В повечето случаи и при креативните активното внимание се тренира. Разсеяните в повечето случаи могат да си позволят да са разсеяни, защото винаги има някой друг, който да се заеме с "досадните неща".
Тренира се, факт, но и факт, че не всички са способни в еднаква степен са се концентрират. Сигурно и бързото четене се тренира, поне така твърдят някои, но аз чета бързо просто така, не съм се тренирала. И синът ми чете бързо. Пак казвам, не е въпросът да не се стремим към най-доброто, но всеки има различни заложби. АК също не е за всеки. Та изобщо не спорим, а за легендите за успелите и тн, там няма какво да търсим – повечето хора не са визионери и милиардери, няма смисъл да готвим децата за подобни неща. Училището ги готви за живот в общество и евентуално в определен тип професия. Основни знания и умения се придобиват и мерят, не интелигентност и креативност.

# 207
  • София
Добре, още веднъж: Има такива деца.
Добре. Което как доказва, че в ААУ няма? Може и там да има. Аз лично познавам само 3 деца от училището, от които 2 са стипендианти и които макар и добре финансово са твърде далеч от нивата на деца, чиито родители могат да платят 20 хил Е годишно. Там всяка година има 23 деца стипендианти (от 8 до 12 клас). И?

# 208
  • София
Има по двама стипендианти годишно в ААУ. Държат изпити, не са връзкари. Поне това знам аз и то не от един човек там. Като цяло не са много по стипендиите американците, затова и като дават е наистина. Иначе там всички са с връзки, на кого първо?
И французите дават стипендии, но само на франзуци и стипендиите са социални, т.е. по бедност.

# 209
  • София
Именно - не всички могат в еднаква степен да се концентрират. При равни други условия първо е зрялост, а после се тренира. Липсата на зрялост няма връзка с креативността. Затова казах, че звучи успокояващо, ако детето не е от най-добрите в клас. А всяко дете има някакви заложби.

Общи условия

Активация на акаунт