Частни училища - информативна тема 29

• 36 675
  • 792
  •   1
Отговори
# 450
Да, и вероятно приетите на следващата година първокласници са били пряка конкуренция на кандидатствалите предната година ПУК-чета?! 🤣😅🤣 Браво!

Триша не е с дете от този випуск, и говори за практиката до момента. А не за конкретния випуск.
Ама много ясно, че не е от кандидатстващия випуск, пределно ясно казвам “майка на дете от СС” тогава, остава и да е.

......
Аш, благодаря за намесата и важното уточнение и хладния разум!

Допълвам... От самото начало говоря в конкретика при кандидатстването ни 2009 и не правя обобщение за практиката и бройките през последвалите години.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 15:30 от summmertime

# 451
И тази година са 5. Даже ми се привидя и шести, но не смея да го твърдя със сигурност. Лудницата по 15.09 знаеш каква е. Ясно съм описала каква беше ситуацията тогава в предишния си пост. Ти само го потвърди. А и това прекрасно се вижда от постовете около 15.09.2015 г.
Скрит текст:
Аз съм напълно спокойна. В противен случай нямаше да подминавам личните обиди и намеци.

Дам Съмъртайм, и аз от самото начало говоря за випускът на моята и твоята дъщеря. Как по-ясно да го напиша? Който е 5 броя ПУК по 14 деца, които стават 4 бр. 1 класа по 16-18 деца.

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 15:44 от .♥.Fancy.♥.

# 452
Пет ПУК-а са тази година, няколко пъти питах детето, защото бях останала с впечатление за 56 приети деца, а пък на 15ти ми се стори, че ги изредиха до Д клас. Та тя в последствие ми потвърди.

# 453
Да, и аз чух до Д. И зяпнах. А и ми се видяха повече дечицата.
Значи твърдо запазват вече випуски от по 4 класа след ПУК. При нас са по 18-19 в клас.

# 454
  • София
Пет ПУК-а са тази година, няколко пъти питах детето, защото бях останала с впечатление за 56 приети деца, а пък на 15ти ми се стори, че ги изредиха до Д клас. Та тя в последствие ми потвърди.
И това са 70 деца, а не 56. После тези 70 деца + още 12-13 приети за първи клас, - няколко напуснали от ПУК, формират 4 паралелки от 1 клас с по около 20 деца.

# 455
  • София
Набор 2009 - 5 ПУК-а /70 деца/; набор 2010 - 4 ПУК-а /56 деца/, от набор 2011 - 5 ПУК-а. В първи клас стават 4 паралелки. Вече не помня за какво е спорът обаче. Joy

# 456
В кое училище е по-голям наплива. Satisfied Поне това помня.
Наистина ли 2010 са 4 ПУК? А после 3 ли станаха в 1 клас или приеха повече деца за 1 клас за да останат 4 класа?

# 457
  • София
И аз се чудя защо само 2010 са 4 ПУК.

# 458
  • София
Да, 4 ПУК-а бяха 2010-та /синът ми е този набор/ и 4 първи класа останаха. Идея нямам защо. Може по-тъпичък да е бил наборът и да не са успяли да съберат 5 читави ПУК-а. Joy

# 459
Satisfied
Да, 4 ПУК-а бяха 2010-та /синът ми е този набор/ и 4 първи класа останаха. Идея нямам защо. Може по-тъпичък да е бил наборът и да не са успяли да съберат 5 читави ПУК-а. Joy

Хахахах. Е после все същия набор 1-класници са приели. Ох, горките деца. Relaxed
Според мен още се чудеха как да се напаснат на огромния наплив. Дали да си приемат всички деца от ПУК и после само да допълват. Или варианта на Питагор. От тогава май започнаха с общия изпит? А не с индивидуални срещи.

# 460
Санака😀😀😀
Да ви питам, понеже съм зелен родител, като качат някаква информация за детето, пишете ли някакви коментари в отговор?

# 461
  • София
По принцип - не, но има такава възможност. Ако информацията предполага или налага отговор.

# 462
Аз писах един-два пъти в началото, но нямах усещането, че ще се получи разговор, така че спрях Simple Smile) Не съм сигурна дали изобщо учителите виждат написаното.

# 463
Виждат. Веднъж съм писала, когато бях зелена, и класната ми звънна. Но не мисля, че е по-добрия вариант от прост телефонен разговор.

# 464
Писах първия път, но в повечето случаи написаното не предполага разговор, по скоро е от вида: детето се справя, адаптира.. И аз нямам много какво да пиша в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт