Частни училища - информативна тема 29

• 36 707
  • 792
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ЗвИздата, не сме ли я обсъждали и друг път? Simple Smile Че и аз имам такива "звездни" впечатления от нея Grinning  Но и миналия път казах, че само по нея не е добре да се съди за училището.

# 571
ЗвИздата, не сме ли я обсъждали и друг път? Simple Smile Че и аз имам такива "звездни" впечатления от нея Grinning  Но и миналия път казах, че само по нея не е добре да се съди за училището.

О, да. Няколко пъти. От други лица свързани с училището имам прекрасни впечатления. А пък приемната им процедура беше една от първите с някакъв опит за изсветляване и автоматизиране на процеса. Иначе, тяхната психоложка ми е култова. Още си пазя анкетната карта по която искаше да ни оценява нас родителите.

# 572
Значи, със състезанията в Питагор е особена ситуацията. По телефона твърдят, че е само за техни ученици. А после се оказва, че на състезанията се явяват и деца от други училища. Обяснението тук във форума беше, че това са приятели и роднини на ученици на училището. Хахахаха. Което не променя фактите.
А има там една звИзда, която вдига телефона. Без думи. Но се свиква как да се комуникира с нея. И когато става въпрос за пари, рязко омеква.
Навремето се обадих в Питагор, защото само те бяха на пешеходно разстояние от нас. Дано не се стигне до ситуация, в която те се явяват единственото училище домакин на важно състезание, че втори път не искам да им звъня. Никога не съм имала проблеми с други училища като например 119, 125, 107, които често са домакини. А психоложката, поне тази която беше преди две години на отворените врати, си имаше явни отклонения точно в нейния ресор. Анкетни карти тогава не раздаде, жалко, щеше да е забавно.

# 573
Rainy,
разбирам колко дразнещо е било за вас. Може би наистина е по-работещо да се отдели време за отиване на място, въпреки графика на всеки. Най-малкото се ориентираш в ситуацията по-добре.

Все пак, да кажа, че аз не съм имала проблем с комуникацията в БШ. Вярно, че ние кандидатствахме при предишното ръководство и нещата са се променили. (Имаше дори на сайта два мобилни за връзка - единият на директорката и вдигаше тя - нещо, което в началото ми беше леко стрес Simple Smile, но тя си отговаряше на въпросите. А и винаги беше в атриума - сутрин и вечер.) Така или иначе, това е за преди. Нямам предвид, че сега е към по-зле или по-добре, просто има различна организация. Достъпът до администрация, счетоводителите и директор е абсолютно ясен. Те са на възможно най-леснодостъпното място - на първия етаж, откъдето си прибираме децата. Но аз също съм привърженик на това, че най-добре вършиш работа на място, особено ако не става дума за отговор на рутинен въпрос. От тази година също има известни промени, има лице за контакт по всякакви въпроси, уж за улеснение на комуникацията, но лично аз нямам впечатления, които да споделя.

Открай време получаваме всички съобщения и седмичното меню по мейла.

В комуникацията с учителите винаги е имало много тесен контакт - особено с класната, въпреки наличието на електронния дневник. Който и учител да спреш в атриума, никога няма да ти откаже информация или бърз разговор за детето. Нито да те отпрати за часовете за индивидуални консултации. Липсвала ми е обратна връзка през годината с предишната учителка по единия доп. език, но аз не съм и търсила целенасочено контакт.

Всеки ден се виждаш и с една от медицинските сестри, които са с децата. Ако се е случило нещо през деня, оплакване някакво, направо сама идва и ти казва. В редки случаи и по телефона са ми звъняли за въпрос, свързан с детето ми (класна, сестра). Аз мисля, че това са неща, които се правят по подразбиране, ама явно не е точно така и е полезно да се сподели...

По въпроса с таксите, който коментирахте - първите 2 години изобщо не ни пипаха таксата. Но последва един момент, в който много ЧУ започнаха да вдигат сумите си (помня някои от тях, но няма да цитирам имена, да не тръгнат пак спорове и ненужни уточнения) ... та накрая, за следващата година, и на нас ни индексираха парите. После пак две години се задържаха без промени. Въведоха предплащане на пакет допълнителни дейности - така ползваш отстъпка, което е добър вариант, ако си решил така или иначе детето да посещава някакво занимание или спорт след часовете.

Открай време имаш и една безплатна униформа. Да ви кажа, с годините става натрупване, блузките се доизносват, (при момичетата) имаме сукмани още отпреди две години, които може да носи...
А иначе загубени жилетки, дрехи и обувки - винаги 😂. Пазят известно време, после даряват.

П.С А в БШ как е да каже някой?  Нали са униформи там и сигурно също не е приемливо?
Инкс, вероятно ще те разочаровам, но в БШ не се “празнува” Хелоуин.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 11:08 от summmertime

# 574
  • София
Категорично нямам време да тичам за всяко нещо до училището, но ето и за това не е за мен Simple Smile Има много кандидати, значи съмъртайм, много хора са на твоето мнение.

Да взема и аз да звънна до Питагор, че за тази лелка изчетох бая Grinning

# 575
Не е нужно за всяко нещо да тичаш до училището ни най-малко, ако така е прозвучало написаното от мен. Simple Smile Много родители не стъпват, особено тези, които са с организиран транспорт.

Има си канали за комуникация и добра организация - ред телефони - класен, учители, администрация, мейл, електронен дневник - и нещата си вървят. Поне за децата, които вече са в училището.

Виж, за кандидатстващите към днешна дата, нищо не мога да кажа.

Един добронамерен, макар и непоискан съвет Wink Казвам го по принцип за тепърва навлизащите, не към Рейни.

На мен, ако училището, в което искам детето ми да кандидатства, ми е важно, отивам на място и не си правя прибързани заключения. И в трите, дори четири бяха, училища, към които проявихме в началото интерес, съм ходила. Имала съм сериозни проблеми да пробия през телефоните в едно-две от тях, що се отнася до първоначалния достъп до някого, до информация и т. н. Това нищо не значи все още.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 17:42 от summmertime

# 576
Честно казано, за мен пък възможността да се свържа по телефона с училището на детето ми е от първостепенно значение.
Сега като си спомням, много се смях когато от БШ поканиха детето на среща, доста след като приемът в другите учлища беше поприключил. Отказах им, а жената успя само да ми каже "Ама как така" Grinning

# 577
Когато ние кандидатствахме, приемът беше изтеглен доста по-рано. Изпитната процедура в останалите училища, които бяха в полезрението ни, все още течеше.
Всичко е въпрос на конкуренция в крайна сметка. И много зависи от ред обстоятелства в конкретната година.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 17:44 от summmertime

# 578
  • София
Съмъртайм, сигурна съм, че си права, защото приятелка имаше деца в градината и каза, че комуникацията е била супер.
Само дето миналата година малко се по ...ха с датите на приема и комуникацията с родителите. Аз съм склонна на толеранси, но понеже и на мен ми е много важно да мога да се свържа с училището, реших че не е за нас.
Ако четата тук, дано го вземат предвид и подобрят. Би било полезно за новокандидатстващите. Иначе директорката отговори на всички мои въпроси по време на срещата и обърна внимание. Всички бяха мили и вземаха бележки с идеи за подобрение. Още ми е интересно как мисли да промени 5-7ми клас, защото много говореше, та ако някой има вътрешно инфо, като се случи, ще е хубаво да сподели.

# 579
# 580
Видях, че Азбуки са дали графика за прием в 1 клас на сайта им.

# 581
Относно комуникацията с БШ - аз казах вече, че бях яхнала метлата в началото на учебната година, защото изобщо никой не ми отговоряше на мейли,  а и по телефона нещо не се свързах, когато беше по- спешно (в 17 часа още нямах обаждане за транспорт, който предполагаемо трябва да е осигурен на другата сутрин).
Още се чудя тази по финансите, на която писах края на август - толкова ли беше сложно да отговори с едно изречение - да, всичко е ок (имаше там една объркване на сметка и една прихващане по плащанията ми и исках само да ми потвърди, че всичко вече е както трябва).

Иначе общи мейли се получават, тръгна и електронния дневник и като цяло ни информират за всичко.

Сега имаме покана от госпожата за провеждане на индивидуални родителски срещи следващата седмица - това за нас е новост, не знам за БШ дали е традиция, защото сме новаци там.

# 582
  • София
Още едно Британско парково училище.. не съм чувала за Рептън, може би са известни...

# 583
  • София
И те ще са "ниър ВитУша маунтин"...
Като гледам къде са им другите училища, не знам какво да си мисля - Абу Даби, Кайро и т.н.

# 584
  • София
Да, това само мен ли навежда на мисълта, че частното образование тук е толкова скъпо, колкото в арабските държави? Леле Sad

Общи условия

Активация на акаунт