Частни училища - информативна тема 29

• 37 460
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
В българските училища е по-голям купон от колкото в Американските за Хелуйн. Тук сладки въобще не се носят, ако са костюмирани са като герои от произведение , което са учили, известни учени ( трябва да знаят с какво са известни)....или въобще не се маскират.

# 556
  • София
Хаха, на толкова много клубове не знам как ще ходи. Не е нещо ангажиращо и може да се откаже. В гол.междучасие се събират и се занимават с неща по темата на клуба. От 4 до 7ми клас са заедно. Преди това няма клубове. Различните клубове са в различни дни, но може и да съвпадат. Водят се от различни учители.

Моята беше в детективски в 4ти клас и решаваха някакви загадки. Носеха разни книги със загадки. В пети нямаше нещо, което да й хареса, и не ходеше.
Ааа, щом е от четвърти клас нагоре, затова не съм чувала. По времето на големите ми деца нямаше такова нещо /или поне не е стигнало до моите уши Simple Smile /. Синът ми иска да ходи на какво ли не извън училище, но не ми се вижда много вероятно да жертва междучасието за каквото и да е структурирано занимание. Joy От три дни се опитвам да го убедя да потърси в "изгубени вещи" мистериозно изчезналия често нов панталон. Намира го за непростима загуба на време и крайно неоснователна причина да си "провали" някое междучасие. Smirk

# 557
Санака, тя и моята е като твоя син. Голямото междучасие е свещено. Та вчера бях приблизително час в ступор. От новината и от бройката клубове. Simple Smile Не знае кои ще са учителите и кой в кой ден е. Ходи и на хор. Хахахаха!

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 21:22 от .♥.Fancy.♥.

# 558
  • София
Aa хора е друга работа. Това е най-любимият час.
Моята днес е командирована, но утре ще я попитам за тези клубове.

# 559
  • София
Не само голямото, всички междучасия са свещени при нас. Невероятни аргументи чух за панталона. Какъв смисъл имало да го търси, при положение, че панталоните така или иначе умаляват. Smirk Обмислям да преустановя купуването на панталони и да го оставя да ходи по гащи, докато приключи с височинния си растеж. Щял да го потърси все пак, но се опасявам, че докато го направи, някой ще го е придобил по давност. Joy

# 560
Моята така загуби едно яке още в първия ден на обличането му. Няколко пъти безуспешно я молих да иде да го потърси. На следващата учебна година ходих за нещо до секретарката и гледам якето виси на закачалките пред стаята за изгубени вещи. Прибрах си го, но вече й беше умаляло и не ставаше за носене Joy

# 561
Една неделя миналата година гледам в детската купчинки дрехи, по една, по две, и надписани - на този, на онзи и на най-голямата пише "не знам". Ама то щото някакси вкъщи им беше сборния пункт преди купони и по принцип си беше хан от момичета, менкаха си дрехи, писнало ми беше някой да спи у нас, защото техните не го пускат на дискотека и му трябва алиби.

# 562
  • София
Това ми напомни още в детската градина.. писна ми да купувам нови шапки и очила (да от Декатлона, ама по 10 лв, по 10 лв....) . Тя твърди, че винаги била питала и ги нямало... е хубаво, ама един ден бях на една среща с учителя по плуване и попитах и аз - Как така изчезват... е вЕрвайте ме, вкара ме в бюро "забравени вещи" и спокойно можеха да заредят поне още един Декатлон. Казаха, че децата не търсили и дори те питали винаги, ама всяко казвало, че няма забравено Grinning Аз надписвах и си ги познах, казах и на другите родители.
Загубено поколение Grinning Grinning Grinning

# 563
  • София
В Света София мисля, че даряват изгубените дрехи на хора в нужда. Може и други училища да имат такова поведение.

# 564
  • София
В Светлина имат подобна практика. В края на годината изпращат"каталог" на изгубените вещи(файл със снимки). В определен срок ,ако никой не си потърси нещата, се даряват. Моят син е с много ценно време и не може да го губи в търсене на някакви си дрехи и най-редовно ги намирам в "каталог"-а.

# 565
  • София
Ох, болна тема. А като са с униформи с еднакви суичъри не мога да ги разпозная по каталог. Трябва да гледам надписа на етикета. Понякога ми се прибира с чужди суичери, но ги надушвам от далеч. Някак си дори на пипане ги разпознавам и като погледна етикета винаги се оказвам права.

# 566
Аз не знам за какво говорите, но преди няколко дни два пъти писах да препоръчан книга, която беше точно по темата, която се дискутира (и беше в пряка връзка с образованието). Два пъти постовете ми буквално изчезваха, мислех, че нещо има с нета ми... После загрях, че май са изтрити. Има забрана за споменаване на заглавия на книги ли?
Да допълня, започнах прозвъняване на училища, или не вдигат, или казват “пишете ни мейл”. Малко съм разочарована, очаквах повече отклик в стил “да, познавателна среща, когато Ви е удобно”.
Тази седмица звънях на две училища - Питагор и СС, и с двете се свързах от първото позвъняване и насрочих срещи. Бяха изключително любезни по време на разговорът, обаждах се за пук-че , ако има значение.
В Питагор среща за ПУК?
Сори ама не вярвам. Има ден на отворените врати в началото на декември когато правят среща за ПУК.

Срещата за ПУК е на отворените врати през Декември. За СС срещата ми е насрочена в Понеделник, според дамата с която говорих по телефона, срещата е индивидуална, мога да потвърдя другата седмица.

Миналата учебна година звънях в Питагор за да запиша детето на едно математическо сътезание, забравих кое точно беше. Имаше го училището им на сайта на състезанието за записване на външни ученици и понеже живеем наблизо им звъннах. Отказаха и се държаха грубо, при все че бяха едни от официално публикуваните домакини. Може да са инструктирани да бъдат любезни само към потенциални клиенти или да зависи от това, кой ще вдигне телефона. А може и да не са искали едно не анонимно дете да развали тяхната традиция да публикуват изцяло анономни резултати с кодове на участниците вместо имена.

# 567
Значи, със състезанията в Питагор е особена ситуацията. По телефона твърдят, че е само за техни ученици. А после се оказва, че на състезанията се явяват и деца от други училища. Обяснението тук във форума беше, че това са приятели и роднини на ученици на училището. Хахахаха. Което не променя фактите.
А има там една звИзда, която вдига телефона. Без думи. Но се свиква как да се комуникира с нея. И когато става въпрос за пари, рязко омеква.

# 568
Мисля, че зависи от състезанието. Миналата седмица записах едно детенце от друго училище без никакви проблеми.

# 569
Когато аз се интересувах не зависеше. Просто ме излъгаха. Но те обстоятелствата се променят постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт