Частни училища - информативна тема 29

• 37 466
  • 792
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Къде ще се намира училището на Про кредит банк?
Май около Банкя. Снобее ми нещо, ама да видим (може просто да не е лъжица за нашата уста Stuck Out Tongue Winking Eye)

# 526
Така че, при сегашната ситуация на пазара на частни училища в София, пациентите ще плащат толкова, колкото им поискат. Ако искат. Но те, очевидно, искат.
Причините са 10 теми доводи и обяснения...
Причината според мен е една - държавното образование съвсем не става. И всички са наясно до болка с този факт. Виж доказателствата на това твърдение ще заемат (поне) 10 теми за любителите на спортното спорене.

Пациентите ще плащат ако могат, колкото могат и докато могат. Тези, които искат. Повечето искат и много от тях могат.

И Садлейди, за качеството се плаща винаги, но плащането не винаги гарантира качество. Заплатите на учителите ги дигнаха над нивото на гладната смърт. Сега обаче ще почакат 10-на години за да поникне нова реколта учители  на мястото на угарта. Като новата реколта ще трябва да се пребори и с плевелите. Даже ЧУ-тата се виждат в чудо откъде да намерят нещо приемливо вече. Затова, както пише Стефан - "Цюрих".

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 16:48 от Ezhko

# 527
  • София
Е, да де, Ежко. Точно. Ако не могат да предложат качество, защо да плащам като същото мога да го получа в ДУ? Виж, на тези, които предлагат си струва да се плати. Нямали учители...Ами като нямат, защо да плащам? И в ДУ нямат. Ей за това иде реч. Първо да докажат, че си струват пък после да имат претенции. А такива ЧУ (качествени) има и за тях е наплива.

# 528
  • София
И като има клауза какво? Винаги могат да измислят ащо са вдигнали таксата от незавимиси от тях обстоятелства. В Иззи има клауза, която казва, че таксата няма да се повиши заради новата сграда, е и?
Могат да кажат, че ще се повиши заради нови учители, нови помагала, увеличение заради....(вие си изберете). Хубаво да някой да може да ми го каже, но много директори просто хвърлят прах в очите. За момента нямам страхове, ама ей на примери Дрита, СГ, а вероятно и други.
Понеже и аз държа на диалога и мнението да се чува (разбира се далеч съм да ми скачат за всичко, което искам, но пък да вземат предвид ще е супер) и изключих някои училища.
Пипи, ако държиш на това БШ няма да ти хареса, там комуникацията е един малък ужас (дано четат и коригират). 

# 529
  • София
Рейни, аз точно в БШ със собственика имах "комуникация", с предните сестрички-директорки нямах...И в БШ не са (ми) вдигали таксата за 3те години, кокато сина ми учеше там.

# 530
  • София
Шарки, много хубаво и друг да сподели. При мен мнението се основава на факта, че няколко пъти съм се опитвала да се свържа с тях. Първо за кандидатстването.. 4 дни , 5 позвънявания и никой не ми върна обаждане на 5тото се свързах. После исках да им откажа, отново 4 дни, без да върнат обаждане (тук само 2 позвънявания), накрая по имейл им писах.. познайте дали имаше отговор поне с едно ОК или друго...Всичко това е на телефонът за връзка, не с директорката или собствениците, там може да е друго няма как да знам.
Те са голяма институция, доказали се през годините изобщо не им го отричам, ама все пак аз се почувствах не на място.

# 531
  • София
Така, както го описваш, ми прилича на офиса на секретарката. Аз в България съм се отказала от амбицията да свърша каквото и да е по телефона. Ходя на място ...

# 532
  • София
Шарки, вероятно може и там да е, но е даден телефон за връзка и аз очаквам да се свържа.. ако не по имейла, ама нямаше подобно нещо.
Това пак подчертавам, че е моя опит. Също не означава, че е лошо училището, само че не е за детето ми.

# 533
Аз също им бях звъняла няколко пъти миналата година, крайно неуспешно. Но не знам дали това се случва само по време на кампании или през учебната година също.

# 534
Аз не знам за какво говорите, но преди няколко дни два пъти писах да препоръчан книга, която беше точно по темата, която се дискутира (и беше в пряка връзка с образованието). Два пъти постовете ми буквално изчезваха, мислех, че нещо има с нета ми... После загрях, че май са изтрити. Има забрана за споменаване на заглавия на книги ли?
Да допълня, започнах прозвъняване на училища, или не вдигат, или казват “пишете ни мейл”. Малко съм разочарована, очаквах повече отклик в стил “да, познавателна среща, когато Ви е удобно”.
Тази седмица звънях на две училища - Питагор и СС, и с двете се свързах от първото позвъняване и насрочих срещи. Бяха изключително любезни по време на разговорът, обаждах се за пук-че , ако има значение.

# 535
Аз не знам за какво говорите, но преди няколко дни два пъти писах да препоръчан книга, която беше точно по темата, която се дискутира (и беше в пряка връзка с образованието). Два пъти постовете ми буквално изчезваха, мислех, че нещо има с нета ми... После загрях, че май са изтрити. Има забрана за споменаване на заглавия на книги ли?
Да допълня, започнах прозвъняване на училища, или не вдигат, или казват “пишете ни мейл”. Малко съм разочарована, очаквах повече отклик в стил “да, познавателна среща, когато Ви е удобно”.
Тази седмица звънях на две училища - Питагор и СС, и с двете се свързах от първото позвъняване и насрочих срещи. Бяха изключително любезни по време на разговорът, обаждах се за пук-че , ако има значение.
В Питагор среща за ПУК?
Сори ама не вярвам. Има ден на отворените врати в началото на декември когато правят среща за ПУК.

# 536
Питагор може да са насрочили срещата точно за деня на отворени врати. Важно е, че са любезни, вдигат телефона, дават информация. То и в СС срещите не са индивидуални,а с повече родители-15-20.
Странни са други училища,за  които се твърди по-горе,че не отговарят на телефон или мейл в кампания. Може би потребителите да споделят кои са те...

# 537
Рейни, когато в моите договори е имало клауза, то тя е била обща. И се е спазвала. И в крайна сметка да потретя: предложението ми беше да се задават въпроси и от отговорите и реакциите всеки да си прави изводи. А ако си и извоюват промяна на договора - още по-добре. Но в крайна сметка какво разбирам аз?!?!?😀

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 10:53 от .♥.Fancy.♥.

# 538
Малките в СС ходят ли маскирани на Хелоуин?

# 539
  • София
Малките в СС ходят ли маскирани на Хелоуин?

Да, носят и лакомства. Голям купон става.

Общи условия

Активация на акаунт