Доктор Иван Сигридов - тема №2

• 41 212
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Тази шпатулка за какво я ползвате? Аз използвах стерилна чаша за урина от широките. На 2-ри ден МЦ ми е най-обилен и сутрин след ставане отидох до тоалетна и подложих чашата. Понапълни се, но след това през деня „доливах” още два пъти, за да съм сигурна, че има съсирек. От Геника ми бяха казали, че точно него изследват, така че да, важно е да има.

# 106
Вие четохте ли изискванията за изследването? Къде ровите с тази шпатулка? Дано Дели се включи, защото тя събира преди месец.
Според мен методът на Ема е най-правилен - от извора", директно в стерилния контейнер.

# 107
  • София
Първо, има отделна тема за Фертилити тест: https://www.bg-mamma.com/?topic=1112941
Относно "ловенето на съсирек" - да, сложно е, добре е да хванеш нещо директно в стерилния контейнер, да не се пипа с шпатулка, лъжичка и други нестерилни предмети или да се изстъргва от памперса. Аз успях да събера не повече от 1мм на дъното на контейнера и беше достатъчно.

# 108
Благодаря на всички за отговорите. Занесох днес материала за изследване и жената каза, че е много добре. Важно било да е тъмна на цвят по хубаво се изследвала. Каза, че не е проблем да няма съсирек. Ще видим като излезнат резултатите.

# 109
Хайде да поддържаме малко по-любезен тон. Не на всеки цикълът му е толкова обилен или рядък, та чак директно да се стича в контейнера. Аз си направих теста, пробата беше добра, така че явно и така става. Просто много по-лесно се отделя от срамните устни така, но ако някой има 5-6 часа да клечи над контейнера ... И няма изискване за “стерилно” нищо, тази проба сама по себе си не е стерилна и няма как да бъде, заради източника и нищо за “стерилни” неща не пише в описанието

# 110
▶️Не е сряда, но бързаме да споделим историята на Микаела и нейната майка Калояна
Да сънуваш доки е знак ❤️
На 24.09.2019 се роди нашето малко чудо-Микаела. Дълго чакано бебе.
Историята ми започва с кухо яйце през 2015 година. Мисед 2017, вече знаейки, че съм с тромбофилия (Фактор Лайден).
2017 година благодарение на Вероника  разбрах за др Сигридов. Записах си час и чаках 4 месеца за да го посетя. Никога няма да забравя месец Юли 2017. Той назначи изследвания, хистероскопия при Др Калчев, каза ми да не правя опити 6 месеца. Точно обратното казваше лекарят, направил втория кюртаж. Давай, всичко е наред, два не са проблем, това е просто случайност. Покрай хистероскопията при Др Калчев се запознах със страхотни момичета, които ми вдъхваха вяра, надежда, че и ние ще бъдем майки.
Хистероскопията мина. Излишно е да споменавам колко невероятен е екипа на Др Калчев и др.Семерджиева. започна едногодишно чакане, последва непозната за мен процедура инсеминация и след нейния неуспех си казах, че трябва да оставя нещата да се случат сами. Месец по-късно вече бях бременна.
Срещнах др Сигридов, следвах всеки негов съвет и назначение. Бременността ми беше много трудна и тежка - тромбофилия, НК клетки, плацента превия тоталис, прегъната жлъчка с безкрайно увеличени ензими на черен дроб и панкреас, наличие на камъни в жлъчката, кървене от 18 седмица с кръвоизливи и престой в болница неколкократно. Плацента превия тоталис с кофти захващане на плацентата в матката. Риск за матката. Постоянен леглови режим, 3 месеца. Ставах и излизах само за прегледи. Кръв ми взимаха вкъщи. На строга диета заради проблемите с жлъчката. Стисках зъби и броях седмиците.
Др Сигридов беше назначил лечение, благодарение на което аз не прокървих отново 10 седмици. От 22ра до 32ра. За мен всяка негова дума беше закон. И все още е.
В 22ра седмица доктор в болница “Надежда” ми каза, че изтичат околоплодни води и вероятно мехурът е пукнат. Че вероятно ще родя и ще загубя. Единствено Доки и др Ташков знаеха, че това не е така. Успокоиха ме, че това няма няма да стане. др Ташков ме прегледа в 22 часа като дежурен лекар. Разбира се, оказаха се прави. Според др Ташков, всяка седмица бе безценна. Преглед в 31 седмица при доки - всичко е добре,ще се видим в 34та седмица.
Но съдбата бе казала друго - 04 часа на 24.09 се събудих с изключително силен кръвоизлив, за 2 минути успяхме да стигнем до болница “Надежда”. Бях сложила и Фраксипарин, бях пила Натаспин...За мой късмет Др Ташков беше първа смяна и пое спешното ми секцио. Спасиха моят живот и животът на дъщеря ми. Спасиха моята матка...рискът е бил огромен.
Малката Микаела бе в отделение по Неонатология цял един месец. Борбена, силна, искаща да живее, тя започна да диша сама няколко часа след раждането; лекарите бяха удивени как тя сама си е поискала храна, жилаво и много борбено Сигридовче. Родена в 32 седмица, 1.850 кг, 43 см.
Днес тя е едно малко здраво момиченце, което чака да се види със своя доки.
Цял един живот няма да ни стигне да се отблагодарим на доки. Момиченцето ни ще знае, че е Сигридовче и ще почита лекаря си, завинаги.
Думите са малко да изразя благодарността си към този велик човек. Магьосник, който сбъдва мечти. Два месеца след раждането, док ни липсва много, срещите с него, съветите му. Чакаме срещата с вас с нетърпение! Обичаме Ви!

# 111
Момичета успех,

ще повторя написаното от Верчето за прогестероновата терапия и мнението на Сигридов - той винаги гледа риск/полза при конкретната пациентка. Аз бях инвитро и бях с утрогестан в началото, след това с кринон и естрофем, назначени от Калчев. Калчев ми ги спря ( кринона в 13 г.с, естрофема в 15 г.с.) и Сигридов беше на същото мнение. Също така пиех и магнезиеви препарати - състоянието ми го изискваше. За това при всеки е строго индивидуално и се гледа за кое има риск или полза. Доктора е уникален, различен и човечен. Прегледите бяха повече от забавни и успокояващи - липсва ми това време Blue Heart

# 112
Аз имам питане . Тъй като Сега ще ходя при Калчев за Хистеро . Живот и Здраве при Сигридов за другите работи . така като гледам доста хора въртят тази схема , Обаче не разбрах при кой си следите бременноста и раждате Simple Smile
За тези които са стигнали до край или са почти на края Simple Smile Ще ми е от полза информацията .

# 113
Аз бях само при Сигридов на всеси 3/4 седмици, от 32 някъде при аг, който избрах за раждането.

# 114
Просто с третата ми бременност например кървях и понеже всичко мои гинеколози излязоха в отпуска , Тичах като луда от един на друг и сега мие адска каша и не знам как се случват нещата вече като се знае че имам проблем и ми се искаше да си имам лекар  дет се вика който винаги може да реагира .

# 115
Ver4eto, извинявай ако си казвала някъде, но само тромбофилията ли беше проблемът при теб?

# 116
Аз се следих едновременно през цялото време и при д-р Илиев в Токуда и родих при него.

# 117
Точно за Токуда гледам .

# 118
Ох, в Токуда не знам остана ли нясой свестен Grinning
Аз бях при Димитров,  изключително доволна от вниманието, отношението и от секциото Simple Smile

С тромбофилия съм, сега дали тя е била причината, най-вероятно за първата загуба да, за втората Сигридов установи, че е с аномалии и затова не е оцеляло, това беше към 9 г.с. по начало не вървеше много добре втората бременност.

# 119
Напоследък гледам че доста хора споделят мнения за Илиев в Токуда , И Нашар
Само че то толкова Илиеви има Simple Smile Този Илиев не е онзи Илиев който сега е в Вита и при него няма шанс да се запишеш изобщо .
Аз съм била при толкова лекари , Най често в Щерев но нещо последно ме подразни новата им схема и отношение . Още не съм Бремена де но просто не искам като ми припре да се чудя какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт