Доктор Иван Сигридов - тема №2

• 41 292
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Верче, не чак толкова. 😄
Малко ме захапа за някои неща, но го преживях. Не одобри терапията ми от Конова и каза да спирам Аспирина, защото кръвта ми е много разредена. Ще го послушам, въпреки че леко се притеснявам.
Каза, че и за фраксипарина ще гледаме какво правим, защото според него и той няма да е нужен още дълго. Мисля, че ми го остави него, само защото видя колко съм изплашена. Но за Аспирина беше категоричен, че трябва да се махне от схемата.
Тези дни ще споделя малко повече в темата за тромбофилия, защото ми каза интересни неща за мутациите. Simple Smile

# 211
Здравейте, утре сутринта имам час. За първи път ми е и се чудя дали доктора идва на време. Бях, чела някъде, че идва по-късно.

# 212
  • София
Винаги има забавяне с часовете, защото Док не претупва.
Приготви се да почакаш.

# 213
Както Дели е казала, не претупва + часовете му са на 20 минути, а реално прегледът+ консултацията е ок 40 мин.

# 214
  • Тук и сега
Овулацията ми се пада точно на Коледа... Имах планове на 23 декември да направя вливането на интралипида и след това да видим какво ще стане, но...
Здравей как определяш кога ще е овулацията, за да направиш вливката на Интралипид?

Galeona може ли да ми напишеш тромбофилията ти 4G/4G ли е?

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 22:35 от Щастлива1

# 215
  • София
С овулационен калкулатор.

# 216
Това пък деца  на 14 години знаят как да го определят . Освен това се определя орентиравачнн срок и се прави 2-4 дни преди овулация , Тоест пак орентировачно . Овулацията е около 14 дни след 1 ден на цикл

# 217
Няколко месеца поред я следих. Аз познавам кога имам овулация по слузта. Започвам да имам слуз един ден преди овулация, малко по малко става по-обилна, като пика е в деня на овулацията и на следващия ден след нея изчезва. Няколко поредни месеца слузта и предполагаемия ден на овулацията според едно приложение, което имам в телефона си съвпадат точно! Следващата според приложението ми е на 25. Затова смятам на 21 или 23 да направя вливането. Днес говорих с доц. Русев и той каза, че интралипида действа 8 седмици, така че и да не е точно 2-4 дни преди овулация, няма да е кой знае какъв проблем.

# 218
Момичета, а аз да питам нещо.
Майка ми е с вроден порок на сърцето и днес Док каза, че най-вероятно е заради MTHFR мутация. Каза, че явно моята от нея съм я наследила, и че при ембриончето се вижда лека слабост на мускулите на сърцето ( шум на сърцето), което явно още не се е затворило добре.  Но и обясни, че за щастие до 3-4 седмици нещата ще се оправят и да не се притеснявам. Ще изследваме всички витамини и ще подпомогнем процеса.
Каза, че 9 от 10 жени са така.
Някоя от вас имала ли е подобрен разговор с него. Защото аз бях малко отвеяна през цялото време и сякаш ми се губят някакви моменти.

Щастлива, тромбофилията ми е: 4G/5G хетерозигот, MTHFR хетерозигот, ACE D/D хомозигот.

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 22:47 от Galeona

# 219
  • Тук и сега
Да, съжалявам че подразних с въпроса си.
Имам овулационен календар инсталиран в телефона ми, но не бях сигурна дали мога да разчитам на него... Мислех си да следя с тест ленти или при гинеколог.
Благодаря ви за поясненията момичета.

# 220
Не че сте подразнила ама това е нещо което момичетата знаят още от тинейджерки Simple Smile Ако се следите в ленти ще разберете кога имено сте в овулация , А то е хубаво да е преди това , Затова просто си смятате приблизително . Би следвало ако ви трябва интралипид да са ви обеснили че се прави преди овулация , Ако в  този месец има бременност се прави при положителен тест пак . Ако няма положителен тест то не се прави при следваща овулация , А чак на 3 та овулация или на втория месец ако има бременност .

# 221
  • София
За вливка не ти трябва точен ден и час, а ориентировъчен, затова календар върши работа. Около 14 ден е при 28 - дневен цикъл, ако е по-дълъг или по-къс - се изчислява различно.
Иначе ако ти трябва точно - тест ленти, базална температура, слуз и най-добре фоликуметрия. Има достатъчно информация в нета + теми за забременяване във форума.

# 222
Щом ти е казал, спирай аспирина. Няма страшно. Той не е чудотворен и при него се прецяват риск- полза. Пие се продължително, когато има проблем. Аз го бих заради такъв с плацентата, до 24/5 г.с., като имаше надежда да го спре в 12, после се надяваше в 16 и така.
Лошото на терапията на Конова и Лусев е, че нямат директен поглед по време на бременността и не е желателно да бъдат на първо място като определящи мненията им. Аг вижда какво става на ехографа.
Верче, не чак толкова. 😄
Малко ме захапа за някои неща, но го преживях. Не одобри терапията ми от Конова и каза да спирам Аспирина, защото кръвта ми е много разредена. Ще го послушам, въпреки че леко се притеснявам.
Каза, че и за фраксипарина ще гледаме какво правим, защото според него и той няма да е нужен още дълго. Мисля, че ми го остави него, само защото видя колко съм изплашена. Но за Аспирина беше категоричен, че трябва да се махне от схемата.
Тези дни ще споделя малко повече в темата за тромбофилия, защото ми каза интересни неща за мутациите. Simple Smile

# 223
  • София
Момичета, а аз да питам нещо.
Майка ми е с вроден порок на сърцето и днес Док каза, че най-вероятно е заради MTHFR мутация. Каза, че явно моята от нея съм я наследила, и че при ембриончето се вижда лека слабост на мускулите на сърцето ( шум на сърцето), което явно още не се е затворило добре.  Но и обясни, че за щастие до 3-4 седмици нещата ще се оправят и да не се притеснявам. Ще изследваме всички витамини и ще подпомогнем процеса.
Каза, че 9 от 10 жени са така.
Някоя от вас имала ли е подобрен разговор с него. Защото аз бях малко отвеяна през цялото време и сякаш ми се губят някакви моменти.

Щастлива, тромбофилията ми е: 4G/5G хетерозигот, MTHFR хетерозигот, ACE D/D хомозигот.
При мен се видя шум в сърцето на първата ФМ,  на следващия преглед всичко беше ок.
Аз съм с твоите мутации и не съм приела нито един аспирин. Само на фракси бях до раждането.
Имай предвид че pai 4g/5g няма клинична изява. Терапията е най-вече заради MTHFR, аспирина се изписва само при необходимост, защото не е толкова безобиден. И както каза Верчето, само АГ има директен поглед върху нещата, но да добавя че са малко АГ-тата, които знаят какво да гледат. Не случайно е такава навалица при доктора.

# 224
  • Живее на Луната
Galeona, аз съм с абсолютно същите мутации като теб. Имам една бременност без терапия и с прееклампсия в 32 гс. Много ми е интересно какво ти е казал Сигридов за тези мутации. Сподели ако можеш.

Общи условия

Активация на акаунт