Доктор Иван Сигридов - тема №2

• 39 984
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Ми момичета какво да ви кажа , От както качих вит Д то до горна граница , Намалих приема му от 4.000 единици на 2.000 и за месец  имам спад в 10 единици . явно ще трябва все да си пия по 4.000

# 691
Иха,Bochinka много бързо ти е спаднал Sad Ако му върнеш старата доза няма ли да го качиш над нормата?При мен много бавно се случват нещата с този витамин,едва ли скоро ще стигна до горната граница Sad

# 692
Ми и аз не знам вече . Аз първо много трудно качвах , Купих си турски стана работата , сега па е паднал от къдЯ на къдя се питам аз Simple Smile Не знам вече чесно казано . Как пада при все че пия всеки ден

# 693
  • София
Ще трябва да си нацелиш поддържаща доза с която да държиш нивото. Пробвай с 3000.

# 694
а тази доза при евентоална бременност дали ще вреди ?

# 695
  • София
Трябва ти доза с която да не преминаваш горната граница. Виж си изследванията, направи си тест и си помисли. Поддържащата доза се уцелва по метода доза-изследване-коригиране на дозата и така докато уцелиш Simple Smile

# 696
а тази доза при евентоална бременност дали ще вреди ?
Бих се консултирала с лекар преди бременността . Вит Д се натрупва  и то за доста време напред, може да е токсичен . Аз лично не съм пила никакви лекарства освен наложителни - прогестерон и клексан през първите три месеца . Ако ходиш на ендокринолог обсъди с него. При мен от 30 вит Д преди трансфер , към 13 -та седмица беше паднал на 22 , като не съм пила нищо 1 месец преди трансфера.  Ако си с по-висока доза , няма да падне чак толкова според мен , а после ще наваксаш .

# 697
  • София
Аз всъщност се консултирах с лекар точно преди 3 седмици, д-р Христова в Адела (при която Сигридов изпраща). Според нея до 12-13гс освен Б9 е добре да се взема и ниска доза вит Д, особено в зимните месеци. Останалите витамини и дефицити - след това.

# 698
  • София
Ееее, сериозно ли е това? Знаеш ли защо, Дели? Аз винаги съм пиела всичко без прекъсване и с контрола, но съм с дефицити от преди и двете бременности.

# 699
Според мен е субективно. Защото на мен рано рано ми предписа Милгама, а после и В6.

# 700
  • София
При мен витамините са без дефицити, но желязото ми беше ниско, и бях приемала по нейно предписание спрей на БетърЮ. Питах я и за витамините, и за желязото - каза - изследвания и суплементиране след 12-13гс. Дотогава - храни се пълноценно.

# 701
Абсурд да спра Д то . Аз за един месец без да съм бремена о горна паднах на долна . При все че го пия . Аз съм стриктна и си ръся по 150-200 лв всеки месец точна около 10 то число . Б12 ми е малко завишен ама аз защото си го пия , през ден през два . Русев каза че е супер . Сега чакам контрола на В6 , Фолата беше завишен , Падна , Сега пак почнах прием но пия през ден защото нямам бременност и при мен рязко излиза извън контрол . . И Д то пак ще кача на 4000 . Имейки предвид че аз изобщо не се излагам на слънце защото имам алергия . според мен просто е много важно да се следи особено когато има трудно усвояване човек . Просто днес останах разочарована от отрицатения тест , И това чудо с вит Д .

# 702
  • София
Къде изследвате Б6? В Бодимед ли ?

# 703
Ray, аз го изследвам в Бодимед.
Но знай, че където и да го пуснеш, срокът за резултатите е 10 дена. Да си го предвидиш, че не става веднага. Simple Smile

# 704
  • София
Galeona благодаря , обикновено пускам в Цибалаб , но там не го правят . Предполагам го изпращат в Германия или някъде другаде.

Общи условия

Активация на акаунт