"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 858
  • 513
  •   1
Отговори
# 465
А защо един от холовете не направите страхотна детска стая? Живяхме в двустаен апартамент - по-голямата стая беше за децата. Сега сме в къща, изкъртихме стена , обединихме и имат голяма детска стая. Просто ми е странно... две деца в китайски размер стая, още повече 2 дена седмично + ваканции, на мен сама не би ми било много комфортно... Но щом децата се чувстват добре....

Дълга е историята с къщата, триетажна е, с много нефункционално разпределение. Имаме прекрасни кухни с трапезарии и холове, тераси и големи бани, но спалните са малки и преходни.
Аз живея тук от 6 години и постепенно с мм променяме нещата.
Синовете му са с режим на виждане, не живеят тук в делничните дни, но уикендите са при нас, лятото също, когато мм е на брега. Това им е стаята от малки, сега опитахме да я пипнем само, да се освежи.
Ще я направим къщата удобна за всички, наясно сме, че растат.
Съобразяваме промените като мащаб да не е за сметка на времето ни заедно. Общуваме много пълноценно и за тях н този етап беше достатъчно да участват и да видят резултат.
Показвам единствено трансформация, измислих я докато гладя и я направиха тримата.
Има кофти преход между стаите, който знам как ще премахнем, но засега се понася.

Момчетата нямат усещане за гостуване при нас, усещат се у дома си, както и при майка си. Аз не знам синове да "гостуват", нашите двамата определено не са гости тук.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 10:06 от lexche

# 466
И родителската спалня е мъничка, сигурно не е приятно да си влизат в спалнята възрастните, а децата да са чак толкова близо. Но тези стаи са все пак само за спане. Играят вероятно в големите. А и децата нямат нужда от много място, за да се чувстват щастливи, независимо от неудобствата.

# 467
Да, и при нас беше подобно разположение - обединихме ( съборихме една страна) и с гипсокартон с мъжа ми направихме друга стена, все пак говори за 3 етажна къща.  Но всеки си знае...

И родителската спалня е мъничка, сигурно не е приятно да си влизат в спалнята възрастните, а децата да са чак толкова близо. Но тези стаи са все пак само за спане. Играят вероятно в големите. А и децата нямат нужда от много място, за да се чувстват щастливи, независимо от неудобствата.

# 468
  • Варна
За начина ни живот в момента тази конфигурация става и всички са ок.
Къщата наистина е голяма и иска работа и в двора. Честно дави кажа следващите ни планове са как да имат отделни спални като създадат връзки и семейства, къде ще си паркират колите и т.н. Да обновиш толкова голяма къща няма нищо общо с апартамент, бил той и 150 кв.м.
Сега ги виждам доволни, че спалнята им отразява интересите им вярно малка, но те не се затварят много много тук.
И четиримата знаем неудобството на прехода, но се отнасяме с разбиране всеки към всички.
Тук са родени и като малки, преходна тяхна стая е била удобна.
Време е да мислим за следващия етап.
Та така у нас ...

# 469
Хубави са ви плановете, но дали ще заживеят с вас, когато създадат връзки е много относително и неясно.

# 470
  • Варна
Не не, не очакваме да живеят с нас, друго искам да кажа.
Ако им е удобна ще идват, това ще зависи и от половинките им.
Къща в този район на Варна е богатство, каквото и да си говорим, те го знаят.
Ще живеят където искат, ние ще им оставим място къде да се връщат и да имат място, чисто битово.
Баща им наследи огромен воденичен камък, който няма да прехвърли в този вид на тях.

# 471
А защо един от холовете не направите страхотна детска стая? Живяхме в двустаен апартамент - по-голямата стая беше за децата. Сега сме в къща, изкъртихме стена , обединихме и имат голяма детска стая.
Аз бих направила 2 малки стаи за всяко дете, отколкото една голяма, но обща. Рано или късно децата си искат лично пространство.

# 472
  • Sofia
И ние сме с 3 етажна вила от преди 25-26год.с много неподходящо разпределение на стаи и санитарни възли.Моето мнение не го зачитаха тогава и сега чак мм вижда колко грешки са допуснати.Рядко я ползваме.Не става и за наемане за селски туризъм.

# 473
  • Варна
Doli, можете ли да си позволите да я преработите вътре, с компетентна намеса на конструктор и архитект поне, и мъж (твоят), който да организира и съблюдава процеса?
Ето за такъв "воденичен камък" говоря, при нас мястото е чудно и къщата позволява с минимални преработки и добри идеи, да се оправят нещата.

# 474
  • Sofia
Не мисля че може...много къртене трябва...и пари

# 475
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мира Hug, не съм намерила подходящата дума, прощавай.
А къща трудно се прекроява. Вашата поне външно прилича втория и третия етаж да са почти еднакви и приличат на отделни апартаменти. Това понякога е плюс, понякога не. Сестра ми живееше в такава къща, която уж голяма, се оказа крайно нефункционална за семейство с две малки деца. Вече няма общо с нея по други причини.
Наземният ви етаж е различен, естествено. Предполагам там обмисляте оформянето на някакви гаражи. Обикновено за къща е удобно първият етаж да се ползва за всекидневна, кухня, хол, заради лесния достъп до двора. Но при вас ценното е гледката към морето, а не достъпът до двора. Със сигурност от третия етаж е прекрасна, а от втория се надявам да не ви пречат къщите пред вас, поне не са ги вдигнали на по 3-4 етажа. Но големите ви тераси някога са направени точно с тази мисъл, което е било за сметка на други помещения. В случая - спалните. И, децата са малки твърде кратко време. Действително съвсем скоро ще им е нужно самостоятелно пространство на всеки. Да сте живи и здрави, полека-лека ще направите къщата удобна за всички ви.
Правила съм преди 15 години ремонт със събаряне на стени. При това на жилище, в което живеех по време на ремонта. Ужасно беше. Но след това единственото, за което съжалявах е, че не съм го направила 10 години по-рано.

# 476
Разбира се. Момичетата сега са на 7 и 5г и искат да са заедно. Имаме една стая за гости, която, когато поискат да са отделени, веднага ще я направим втора детска, а гостите /които идват рядко/  в хола.

А защо един от холовете не направите страхотна детска стая? Живяхме в двустаен апартамент - по-голямата стая беше за децата. Сега сме в къща, изкъртихме стена , обединихме и имат голяма детска стая.
Аз бих направила 2 малки стаи за всяко дете, отколкото една голяма, но обща. Рано или късно децата си искат лично пространство.

# 477
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате фирма за външна изолация на апартамент  в София. Трябва да се прави с алпинисти.

# 478
Имам трикрилен до тавана почти ,с огледала,доволна  съм.
Скрит текст:
Сестра ми има четирикрилен огледален,още по-голям и също е доволна.
може ли да споделите откъде е купен или оравен по поръчка?

# 479
  • Sofia
Поръчка е,от фирма Еж. Преди 15 години

Общи условия

Активация на акаунт