"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 837
  • 513
  •   1
Отговори
# 480
Ама са ви много хубави вратите!

# 481
  • Варна
Някой беше пуснал механизъм за плъзгащи врати в една равнина, може ли да ми припомни?

# 482
# 483
  • Варна
Не, Natt, вратите са една до друга при затворено положение са и в една равнина, а като се отварят се приплъзват отпред.

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6750799

FLUA COPLANAR

Една от най-новите разработки на Raumplus съвместно с италианската компания Cintetto е системата за плъзгащи врати Flua Coplanar. Вратите на гардероба в затворено състояние са в една равнина, като разстоянието между тях е само 2 мм и визуално могат да се слеят в един панел. При отваряне на една от вратите, тя се изтегля напред и плъзга пред другата.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:03 от Doris

# 484
Не е по темата, но ми прави впечатление, че Hettich предлагат много интересни механизми. Преди време бях гледала едни много яки техни за кухненски шкафове... Но предполагам са скъпи продуктите им.

# 485
  • Варна
Не е по темата, но ми прави впечатление, че Hettich предлагат много интересни механизми. Преди време бях гледала едни много яки техни за кухненски шкафове... Но предполагам са скъпи продуктите им.
За мен те са ми в ТОП3 наред  Blum и HAFELE.

# 486
Гледам снимки на имоти и се сетих за темата.
Ремонтирано и новичко, а ми се иска да хвана и да го разбия -
Тук какво е наложило вратите да са плъзгащи, явно място за отваряне има. А да си изключиш или включиш осветлението при отворена врата е невъзможно...
Скрит текст:

Тук артистичен дух явно е редил подовите настилки. Защо така?!? Вероятно си ги харесват...
Скрит текст:

И тук са мислили-премисляли и са създали това красиво коминчаво допълнение
Скрит текст:

# 487
Първото ми е най-кошмарно. За това с плочките явно има конкретна практическа причина, а за гофрето към тавана май не са имали избор, ако не искат шкафове до тавана. Но това с ключа си е голямо недомислие - можело е да го преместят от другата страна на вратата навреме.

# 488
За втората тясна кухня мога да кажа причината (99% вероятност) за нареждането на плочките и за контактите, сложени долу на шкафа - такива плочки са имали останали, от предишни ремонти. А за контактите - какво толкова, че трябва да се навеждаш и не можеш да сложиш още един шкаф, нали има контакти, няма значение, че не е удобно, и шкафове повече за какво са им нужни?
Познавам мисленето на хората, които са правили този ремонт - възрастни на 70-80 гг. приблизително, мъже най-вече. Няма никакъв начин да ги убедиш, че не са прави. Живели са в друга реалност, разбирам защо така мислят. Но не е лесно да се съобразиш с тях - ако го промениш пряко волята им, ще стане страшно, много са обидчиви на тези години. Не могат да приемат, че сега се прави по различен начин. Ако го оставиш така - ще се побъркваш всеки божи ден с такова разпределение. Не е лесно от човешка гледна точка.

# 489
За втората тясна кухня мога да кажа причината (99% вероятност) за нареждането на плочките и за контактите, сложени долу на шкафа - такива плочки са имали останали, от предишни ремонти. А за контактите - какво толкова, че трябва да се навеждаш и не можеш да сложиш още един шкаф, нали има контакти, няма значение, че не е удобно, и шкафове повече за какво са им нужни?

Не мисля, Ако се загледаш ще видиш разлика в нивата - новите плочки са на няколко см по-високо. Като се вземе предвид и неправилната форма според мен ремонтът е правен ОКОЛО нещо, което е стояло там. Знам ли какво - фризер, печка... И затова е и ниският контакт - включваш веднъж и не вадиш повече, не е проблем. Било им  е по-лесно да не вадят нещото и са го заобиколили с нови плочки (лепени върху старите вероятно). После вече са го махнали и - воала мадам.

# 490
Според мен просто си харесват смесване на материали. Иначе не виждам причина на балкона да сложат триъгълно парче паркет, освен, ако не желаят да го вържат с триъгълното в хола. Явно така асиметрично и различно си им харесва. Нищо, че домакинята ще трябва да сменя парцала при миене, за да не развали паркета.
Ето друга снимка на балкона
Скрит текст:

# 491
Мале мале, и плотът е от две различни части, съединени с преходна лайсна за паркет Grinning

# 492
100 процента е имало уред- миялна или пералня. Сега са махнати. Не искам да се подигравам на ремонти. Лятото правих ремонт по спешност. Настилките са еднакви.  Но в кухнята по стечение на обстоятелствата сложихме шкафове и плотове от две различни кухни. Стана много приятно, а и излезе изгодно. Подигравки със сигурност може да отнесе, но в момента се ползва с радост.

# 493
Според мен си е точно ремонтиране в различни периоди с остатъци от плочки и други настилки, останали от преди. Имам в кухнята 3 вида плочки на пода поради същата причина (не е по мое желание или вкус, да отбележа). Контактът е такъв, какъвто би сложил само мъж на 70 и повече години. Разликата в нивата за тях е естетически проблем, който по принцип не е проблем, в смисъл естетиката въобще не е фактор.
Ако не е правен ремонтът от възрастен човек, може би хората просто не са имали пари за нови плочки или цялостна смяна на плочки, каквото са могли - това са направили. Нека не бъдем високомерни и да се подиграваме на хората, без да им знаем положението.

# 494
Не се подиграваме. Споделяйки и виждайки чуждите грешки, може някой да се сети и да не прави подобни. Като онази с вратата и ключа за осветлението. Защото понякога в бързината не си представяме крайния резултат или пък не се сещаме за нещо, и се налага да живеем, гледайки грешките си до следващия ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт