Малко толерантност към различните

• 9 019
  • 310
  •   1
Отговори
# 90
В другата тема някой спомена, че всички, независимо от вярвания и традиции, били "ценна" част от обществото. Не знам какво точно си представя под общество. То е най-вече инструмент за стабилност и просперитет. Другото са лиготии. Сериозно ли ти трябва някой да се държи шарено и "интересно", обаче само да взима, без нещо да даде?

Не разбирам, Хитлер, за какво говориш...

Деца се раждат, докато си млада и хубава. На мене ми откриха заболяване, което не знаем с докторите от кога се е точило, за да стане толкова сериозно в момента. Та не сме всичките хубави, здрави и млади. Моето заболяване вреди пряко на износващата способност. Сега съм зле. Преди 20 години сигурно щях да съм по-невредна за плода.
Контролираме с лекарства заболяването, но не знаем какво ще се роди.

# 91
  • София

Я, имаш възможност, я, не. Такива близо 40-годишни като мен могат само палците да си стискат да им се случи чудото. Най-добре си е човек да си роди и отгледа дете на младини. Късно се сетих аз.

За това си права- прекалено се набляга на постигането на всичко друго, а раждането се оставя за накрая. Което е доста необмислено. Колкото и да се е увеличила продължителността на живота, то е спрямо тази преди 100 години. Не спрямо тази преди 50-30-20 години. И фертилният прозорец си е пак същия, само дето живота ни е по- напрегнат, въздухът по- мръсен и като цяло сме по- болни.
Една жена на 25 има и физическата, и психическата издържливост да роди, да учи и работи едновременно. Докато тази на близо 40 е с достатъчно разклатена нервна система, достатъчно изхабен организъм и се уповава главно на чудесата на медицината, за да забременее и роди успешно.

# 92
  • София
Ами не, в 21 век на 16 да родиш е деструктивно.
Скрит текст:
Може, по изключение, ако е в много стабилна среда и има подкрепа от по-възрастни. Но в нестабилна среда, само за да сме родили - защо?

И после се въвеждат абсурдни правила за ранна детска градина, искаш или не, с аргумент да няма "отпаднали". Е извинявай, ама каква е вероятността точно моите деца да отпаднат, дори да не помиришат градина или предучилищна? Ясно е за кого е писан законът.

И откъде накъде ще се пише за мен закон на базата на нечии почти животински действия, незнание, невежество и неориентираност?
Деструктивно? Много тактично си се изразила.

# 93
  • София
Е сега се замислих дали да не върна 2 от децата ми, защото не съм била в вече толкова млада и хубава, за да ги родя. И дори да не ми минават еретичните мисли за още един изтърсак "в залеза на дните".

# 94
Ами да, точно деструктивно. Статистиката показва, че така се въди криминален контингент. Неопитна майка, то не е само да го родиш, ами и да го възпиташ...и така се почва.

И да, няма нужда човек да е Хитлер, за да смята, че в едно общество без смислен принос нищо не става. Впрочем решението не е хитлеристко, а напротив - не да се убиват, ами да се строят в две редици, да им се внуши "праведността на бедния човек", да се научат поне да са спретнати, да не раждат и да си знаят мястото. Иначе всичко става гето стайл.

Разбира се, че всеки иска общество с хора, дето вършат полезни неща, а не просто цапат, шумят и извършват престъпления. Или стоят и чакат на социал.

# 95
Аз се омъжих на 21, на 23 родих, на 25 второто.
Имам професия, доход, семейство и се смятам за успешна към днешна дата.

Искрено се радвам за теб. Все пак държа да отбележа, че това което ти си постигнала не е по силите на всички. Съвременния свят се осложни и на повечето момичета им е трудно да постигнат дори едно от тези неща, камо ли всичките накуп до 25г възраст - 2 деца, стабилен мъж до себе си, знания, умения, доходна работа. Донякъде тези ти успехи се дължат на теб самата, но и среда в която си израстнала ти е помогнала ( родители, учители и т.н.) Верояно си извадила и късмет някъде. Пиша всичко това, не с цел да умаловажавам постигнато - а напротив. Според мен, голяма част от момичета израстват в заблуда, че ще постигнат всичко това без особено много да се трудят. От там в един момент стават на 30г и хоп от всички цели не постигат нито една. За мен лично, би било много по-добре да ги гонят една по една. Например, първо образование парелелно с търсе на мъж. Веднага след университета деца и грижа за мъжа си и чак след това да се ходи към професия и доходи.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 16:13 от h7akhu

# 96
Годината е 2019. Едно моме с телефон и нет, ако наистина не ще да ражда, ще си намери НПО да й помогне да си сложи спирала.

# 97
  • out of space
"Малко толерантност към различните"......много благодаря, че намина да го кажеш! Веднага си взимам бележка, поука и почвам да действам по твоите съвети.

За 40 години все съм си изградила някаква ценностна-морална система и праг на толерантност, за да чакам някакъв форумски анонимник да вкарва в собствения си "прав" път.

Аман от проповедници, мисионери и общественици.

# 98
  • София
h7akhu, всичко идва от нагласата и вътрешния ти свят.
Аз работя от малолетна, не защото някой ме е карал.
Но истината е, че в 21 век, младите жени все още са уязвими във всяко отношение. Непълнолетните или малолетни такива са направо обречени.
И пак стигаме до желанието и вътрешата ти мотивация.
Факт е, че една голяма група нямат нито желание, нито мотивация - защото другите, държавата и Вселената са им длъжни!

# 99
  • София
Скрит текст:
Но истината е, че в 21 век, младите жени все още са уязвими във всяко отношение. Непълнолетните или малолетни такива са направо обречени.
Факт е, че една голяма група нямат нито желание, нито мотивация - защото другите, държавата и Вселената са им длъжни!
Освен че са им длъжни, са им и виновни.
Този манталитет го имат и много голяма част от българите, обаче.
Хич не искам да съм толерантна към това, без никакво значение от етноса.

# 100
Да им се предоставя. Аз се ядосах на авторът на тази тема. Според него сигурно трябва да ходиме и да го съжаляваме  момичето от другата тема, а не да й посочим как да си подобри живота и какво да напави.

А този текст без грешки ли е?

# 101
  • София
Права си, миленака. Тук не е до етнос, макар превесът да е за циганите.

По темата - не мога да съм широко скроена. Не знам, с времето ставам все по непримирима. Ставам тотален нихилист, което е жалко. И това не е към РАЗЛИЧНИТЕ,  това е към един събирателен образ, който ми е страшно омразен...

# 102
Думата "толерантност" се изхаби от употреба.Не мога да бъда толерантна към хора,които само вземат от обществото,а нищо не дават.Разбирам,че хората живеят в различна среда,която влияе,но елементарна грамотност,средно образование и да не се развъждат като улични котки,може да постигне всеки,стига да иска.

# 103
Скрит текст:
Скрит текст:
Освен че са им длъжни, са им и виновни.
Този манталитет го имат и много голяма част от българите, обаче.
Хич не искам да съм толерантна към това, без никакво значение от етноса.

То е по-добре да си толерантна. Българите са като всяка друга нация, впрочем.

# 104
... един събирателен образ, който ми е страшно омразен...
Описан е в тази книга

В нормално общество с йерархия и богобоязливост в широкия смисъл това моме може би щеше да ми е слугинче и да научи нещо хубаво, плюс доза морал, вместо да си вее дупето.

Общи условия

Активация на акаунт