Малко толерантност към различните

• 8 556
  • 310
  •   1
Отговори
# 30
Всъщност сте прави. Аз правя същото като вас. Казвам ви, че сте нетолертни към хората, които пишат с правописни грешки. Това за вас не е осъзнат проблем и съответно какъвто и съвет или решение да предложа, ще бъде игнорирано. Точно както аз игнорирам съветите 'да си оправя праовописа'

Nihil sub sole novum

# 31
  • Агент под прикритие
Моите данъци плащат нечии помощи. И тези хора гласуват наравно с мен. Извини ме, че имам очаквания към тях... Толерантността ще спаси света Hands V
В момента, в който парите ти излезнат от джоба, за да платят въпросните данъци, те вече престават да са твои и НЕ можеш да имаш очаквания по какво направление ще ходят след това, още по-малко претенции. Ако има някой, на който да се сърдиш, това е държавата. Не са луди въпросните малцинства за това, че ядат баницата...
Ама нормално... много хора започват да говорят за права, преди да говорят за задължения.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 19:07 от Phoenix Wright

# 32
  • София
В България има различни етноси. Излиза, че трябва да сме толерантни само към един от тях, който отказва да се впише.
Защо останалите етнически малцинства не живеят в гета, не раждат малолетни, образоват се, работят, не чакат на помощи, редовни данъкоплатци са, а само едно определено малцинство се приема, че има традиции, а ние трябва да приемаме радушно тези традиции и точка?

Още повече, че темата, която е породила явно тези размисли, никой не е нападнал момичето, а му се дадоха съвети, които би получила всяка млада жена (от всеки друг етнос) в нейната ситуация. Или и за мненията ни трябва двоен аршин и да я съветваме да си следва традициите?

# 33
  • София

Не си права. Представи си влизам в автофорум и питам конкретен въпрос за нещо счупено по колата ми. Искам да ми отговорят как да си поправя колата, а не как да пиша правилно на български език. Ако получа отговор по въпроса, който ме интересува, ще го пробвам. Когато ти ми кажеш нещо за правопис, просто ще го игнорирам, защото не съм влязал във форум по правопис. Ако нечие мнение ти е трудно за четене и разбиране .. не си длъжна да му отговаряш. Българския език е умиращ език. За какво ми е да инвестирам време и енергия в него ? За мен няма смисъл. В работата си ползвам други езици и подобно на моите колеги, за мен работния език не е майчиния.  Това е бъдещето, света става по-глобализиран и малки езици като българския замират постепенно.

absurT, случайно да не си учителка по български ?

Както вече ти обясних- ако не си в състояние да разбереш за 16 години как се пише дадена дума, то е ясно, че няма да схванеш пространно обяснение, особено що се отнася до друго, освен твоите интегрални пресмятания.....
И да, правилно си написал, че ползваш други езици, но и тях не ги знаеш, само ги ползваш. За тях какво ти е извинението? Те няма да изчезнат, според "скромното" ти мнение, нали? Mr. Green
Нека те ограмотя исторически, като не става  граматически. "Малкият български" език е дал азбука, на която в момента пишат 300 милиона души в 70 страни. Та, не бързай да я отписваш, еничерче. Mr. Green

Химик съм по професия, защо питаш?

# 34
Четох съседната тема. Имаме 18 годишна майка на невръстно дете, готова да го зареже и да свали гащите за поредния, който ще и надуе корема и ще изчезне. Идва ми да и бия 2 шамара дано се опомни и не допусне грешките към детето си, които другите са допуснали спрямо нея. Но според scepticflash не може, защото тя е от малцинствата и това е дискриминация.

# 35
  • Агент под прикритие
Четох съседната тема. Имаме 18 годишна майка на невръстно дете, готова да го зареже и да свали гащите за поредния, който ще и надуе корема и ще изчезне. Идва ми да и бия 2 шамара дано се опомни и не допусне грешките към детето си, които другите са допуснали спрямо нея. Но според scepticflash не може, защото тя е от малцинствата и това е дискриминация.
... и слава Богу, че НЕ дават на такива като теб изпълнителна власт. Българина често има навика да дава непоискан акъл. Та, дори и да е вярно това, тя иска мнение, а не да я съдиш.
Това в какъв филм се е забъркала, не е твой проблем!

# 36
Не всички са имали късмета да се родят в среда, която поощрява получаването на добро образование. Затова за мен е смешно, когато видя казус, в който потребител,  видимо такъв случай, или от друг етнос, задава въпрос и веднага питания, забележки и подигравки се съсредоточават върху правописа му. Примерно в съседна тема девойка, родила в училищна възраст, вече без мъж, с родителски капацитет, който видимо се нуждае от подобряване, пита някакви неща, а получава отговори предимно - Пишеш неграмотно! Ами неграмотно пише, родила се е в семейство, което не и е създало навици за учене и даже я е спирало. То хубаво, че все пак пише и може да изрази мисълта си , така че да бъде разбрана. Е, само от тези, които желаят да я разберат, винаги се намира някой да възкликне "Нищо не ти се разбира, научи се да пишеш!".

Не знам дали е нетолерантност, но липсва емпатия, факт.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 14:49 от Iris04

# 37
... и слава Богу, че НЕ дават на такива като теб изпълнителна власт. Българина често има навика да дава непоискан акъл. Та, дори и да е вярно това, тя иска мнение, а не да я съдиш.
Защо да е непоискан, нали тя пуска темата и си разказва драмите. Не си ме разбрал, какво точно се опитвах да кажа, но нищо.

# 38
  • София
Съветите в другата тема не са непоискани. Момичето търси съвет какво да прави. Съветите са да не се занимава с мъже, а да се образова и да си гледа детето. Къде точно е проблемът в случая? Нали самата тя възпитава дете! Или тя да си остане необразована и да си ляга с всеки, който й обърне малко внимание, детето и то да роди на 15 и да си я карат по традиция?

# 39
  • Агент под прикритие
Какво да прави Е поискан съвет, какво НЕ Е трябвало да прави НЕ Е ! За съжаление, в подобни теми преобладават постовете от втория вид.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 14:12 от Phoenix Wright

# 40
  • Насред хаоса
Сетих се и за друго във връзка с училището и грамотността. Ами не сме ли и ние дискриминирани, като се иска от нас да пращаме децата на училище и ако не ги пускаме, ще ни потропат на вратата след няколко дни? Освен това "безплатното" образование за нас включва едни поне 300 кинта за отскок в началото на учебната година, после до края на октомври все се намира за какво още. Ако щеш, ама и не си в положение, нито ще ти мине през ума да спреш детето от училище. Докато на тях май по някакви програми им се предоставя всичко, само и само да ходят на училище.

# 41
  • Най-красивата страна
Някои постове са толкова неграмотно написани,че е трудно да се прочетат.
Българският език не е умиращ език,но дори и да беше,това е официалния език в България  .А в български форум естествено се пише на български.
Няма никакво значение от какъв етнос си.

И вместо да се постараеш и да оправиш правописните си грешки,ти се възмущаваш ...
Произходът също не е оправдание.
Например преди няколко дни гледах по телевизията репортаж за една ромка ,която е успяла да завърши висше образование и да стане лекар.Нищо,че беше женена с деца и живееше в циганската махала.

Образованието е ценност.Добре са те посъветвали хората.
Защото не е късно да си завършиш образованието и да си избереш добра професия.Иначе няма как да имаш добри доходи.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 14:17 от -veni-

# 42
  • София
А дали различните са толерантни към неразличните?

Аз нямам проблем с различните. Стига да спазват законите и правилата, ще защитавам правото им на различност, ако те проявят същата толерантност към останалите.

# 43
Да им се предоставя. Аз се ядосах на авторът на тази тема. Според него сигурно трябва да ходиме и да го съжаляваме  момичето от другата тема, а не да й посочим как да си подобри живота и какво да напави.

# 44
  • София

О, разбира се че не е нито неин, нито мой, нито твой проблем- ние си ги храним с данъците си, опъваме и бачкаме, докато тях с десетиление след десетилетие ги " включват". И все невключени си остават.
БългаринЪТ, докато не почне да иска сметка за всеки лев, който му измъкват от джоба и не свали от главата си разните малцинства, решили че имат права, но не и задължения, няма да престане да бъде на последно място по доходи сред белите държави.
И преди да ми кажеш, че те- белите държави издържат всякакви маргинали, се поинтересувай как се е променил живота на техните работещи през последните 20 години. Ще останеш изумен и може да прозреш накъде отиват техните икономики с безумния либерализъм, който ги тресе.

Общи условия

Активация на акаунт