Новата(17.07-24.07) седмичка, изпълнена с надежда и още нещо...

• 8 354
  • 353
  •   1
Отговори
# 225
Eli cz ,
при нас в офиса климатика работи едвам едвам... направо изпукваме от жега  Crazy

Вечерница ,
 аз нали тика от жегата мозъка ми не ще да мърда чак сега се сетих  smile3555 , че си ми съседка- дружка в никово отношение Hug  bouquet

mama B ,
 колко много помагаш! Hug Страхотна си!  bouquet  love001

# 226

Кате, какво е ADD? 4акс ега видях 4е си ми писала и ти за капките за уши. Благодаря!   bouquet

Синдром на повишена(или свърх) активност и липса на концентрация. Така го превеждам на български, иначе е Attention Deficit Disorder.

Добрютру, Звездичке  Hug По-добре късно отколкото никога  Laughing

# 227
Не е педиатър. Дженерал практишънър, ама с доста деца работи. Много я търсят. Добра била. Тя е от Израел.
Каза като изпие антибиотика, да идем пак. Междувременно, ако нещо ми се стори зле, да ида. Резултатите от лабораторията като са готови, ако има проблем, тя ще ми се обади. В смисъл, ако се налага някакво допълнително ле4ение.
Я, да те попитам ... скоро може да по4неш и да ме таксуваш  Mr. Green, ама я да питам, преди да си обявила тарифите  Mr. Green какво ще гледат в лабораторията, според теб, което може да изисква промяна в курса на ле4ение?!  newsm78
Предварително благодаря!   bouquet Heart Eyes Hug

# 228
Синдром на повишена(или свърх) активност и липса на концентрация. Така го превеждам на български, иначе е Attention Deficit Disorder.

А да, 4увала съм го това. А как разбра 4е го имате? И кога?

# 229
.
Я, да те попитам ... скоро може да по4неш и да ме таксуваш  Mr. Green, ама я да питам, преди да си обявила тарифите  Mr. Green какво ще гледат в лабораторията, според теб, което може да изисква промяна в курса на ле4ение?!  newsm78
Дано да изпреваря Боби  Mr. Green
В лабораторията предполагам че ще направят посявка да видят какъв щам са бактериите и дали изписания антибиотик ще ги мори. Ако не, тогава ще ти го сменят.

# 230

А да, 4увала съм го това. А как разбра 4е го имате? И кога?
Беше на 3 1/2 г. Извикаха ме на родителска среща в детската градина. Възпитателките бяха забелязали промени в поведението и понеже имат опит с такива деца, ме посъветваха да потърся специализирана помощ. Така след няколко безсънни нощи от мислене и притеснения аз се обадих до въпросната клиника, дадоха ми час за след 3 месеца (това беше най-дългото чакане в живота ми) и след това отидохме да я прегледат. Още на 15 мин на доктора му беше ясно, че възпитателките са прави и отсече диагнозата. Даде ми съвети, които спазвам стриктно и затова до момента се оправяме без Риталин. Сега ми се изправя косата от темата "Училище", но ще се постарая и там да минем без лекарства.

# 231
Възпитателките бяха забелязали промени в поведението и понеже имат опит с такива деца, ме посъветваха да потърся специализирана помощ.

Какви промени?
Питам, защото имам нещо предвид, не е за Томи, за друго дете ...

# 232
Ох, моми4ета, извинявам се, 4е цялата седми4на стана една болни4на такава... съжалявам. Ще се постарая ве4е само на ли4ни да обсъждам по-подробно болежките ни ...

Боби, това е за теб   bouquet

Ели, супер снимки, досега ги гледах!  Hug Heart Eyes

Кате, за ААД, ако искаш ми отговори на ли4ни.

# 233
Възпитателките бяха забелязали промени в поведението и понеже имат опит с такива деца, ме посъветваха да потърся специализирана помощ.

Какви промени?
Питам, защото имам нещо предвид, не е за Томи, за друго дете ...
Няма проблем да пусна и тук, няма от какво да се срамувам  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31498.0 - това е темата, където съм разказал по-подробно и съм описала всички симптоми

# 234
.
Дано да изпреваря Боби  Mr. Green
В лабораторията предполагам че ще направят посявка да видят какъв щам са бактериите и дали изписания антибиотик ще ги мори. Ако не, тогава ще ти го сменят.

Peace браво   bouquet

Ще гледат съЩо и обЩия състав: протеин, разградени клетки, какви са и т.н. Количество на бакериите. А за антибиотика: той е достатъчно Широкоспектърен (мори сумати бактерии  Grinning), освен това прониква почти навсякъде. Така чЕ не вярвам да го сменят. Само ако е някаккъв специфичЕн причнител, могат да дадат от друга група (обачЕ процентът е много нисък). Другото, което Ще знаят е, доколко са агресивни бактериите, т.е. има ли нужда да продължат антибиотичното лечение след като си изпиете предписаното количЕство до сега  Hug
И на мен докторката ми харесва  Hug Аз съм много придирчива обачЕ, все при педиатри ходя с Гого. Но тук най добрия доктор, който го прегледа по правилата, (по учебник), беШе обЩопрактикуваЩ. Така чЕ сега само при него Ще си ходим...да не дава Господ, де...
Един виц за доктори (ама да не ми кажете, чЕ богохулствам  Crazy Rolling Eyes):

един много болен човек, на инвалидна количка, има възможност да се появи пред Господ, приживе. Казва си той болката, Господ го поглежда и с меко, но властно движение на ръката му казва: стани. Станал човека, излекуван, връЩа се при приятелите си и те го питат: "И какво??" Отговор: "хм, какво...и той като другите доктори, една слуШалка не ми сложи"
  bouquet Heart Eyes  bouquet

# 235
  • в шоки-land
3драсти, бандата  Hug Heart Eyes
Майка, дано един пьт 3авинаги да ви 3абравят всякакви болежки с малкия Хитрушко  Praynig...много ви гушвам и двамата....бяхме на басейн, че не се диша от жега....а а3 с целия си ькьл Mr. Green наготвих манджи 3а един месец на дребното и сьвсем се сварих ooooh!....ама това е положението, иначе трябва да готвя всеки ден...ааааа, не Naughty...
ето малко снимки, 3а който има време  Wink

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50128
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50122

отивам да си сложа едно душче Grinning...

# 236
amei ех,че сладък малкия Шоки...пораснал..направо се е преобразил..да го нацелуваш от нас!  Hug

# 237
mama B -:)чуден виц,това е особено често срещано в риъл лайф,особено в моята сфера..
Майка-ще го преборите, антибиотиците правят чудеса за уши,до 48 часа след началото на хапа обикновено почва да отзвучава..
амеи-аз рекох че манджи си снимала:)чудно бебе,много обичам руси глави аз..
Вечерница-аз понеже го работя туй,малко ми се струва че дават риталин без много да му мислят,поне тук;страхотно е че не разчиташ на хапче само,а работите заедно,това кават и най-новите препоръки,супер се справяш (защото не е лесна работа хич)
**
бе Ния не се уплаши тя,но виж аз много се стреснах защото не очаквах,а то хем се движи,тя се въргаля-мазало..после разправя на татко си- Нина тати фел надолууууу 'тъ_би (стълби)муви_г(мувинг) , биг бубу,Нина каинг,бейби каинг(краинг)..-това обощава темата:)
Калида,ми ще ходи стефан на леля пакистнака и тои като се зажени неговата кака,ма има време де,засега се дъндурят..

# 238
Слънчеви привети, с много усмивки и добро настроение, мили Момичета приемете от нас!

Мама Б, желая весело изкарване на Гогата на морето с Тати. Страхотна си, за Теб докторстването не е само наследство от мама и тати, не само образувание и професия, при Теб си идва отвътре и Ти е призвание. Радвам се че Те познавам, макар и само виртуално. Няма да забравя съветите за Викича и сега за Томи, хубаво е че винаги можем да разчитаме на компетентното Ти мнение. А какво стана с концерта, ще го бъде ли? Hug

Елито, а бабата е твоя или от на Мартин страна? Оправи ли се вече и Бадемката от вируса? Hug

Амейка, страхотни са снимките, чакането ни се възнагради.  Hug А това ли е мюслената Ти торта? А сестричката Ти кърми ли Габи/ тя Ива ли беше?/? newsm78

Джорджа, честит Ти нов аватар и подпис! Какви са плановете за вечерта? Hug

Тали Дан, днес звучиш доста по- ведро. Дано така е и занапред! А 1/2-та мисли ли още за НЗ? Hug

Карилиус, а Майчето Ти работи ли, та е дошла баба да гледа Алекс, докато си на кормуване? newsm78

Дидка, честито Ти едмомесечно синче, колко бързо си лети времето, кога роди кога и на 1мес стана Миката, но само ти си знаеш с цената на колко безсънни нощи е?! Hug Приятно изкарване на тържеството, дано да харесат сладкият салам и баничката дечицата! Hug

Вечернице, честит Ти нов ник! Нали на 01.08. щяха да свалят гипса и шината на Мирелката? newsm78

Звездичка, стискам Ти палци утре за добри резултати! Hug

Майка, горе главата. Всичко ще се оправи! Целувки за Хитрушкото! Hug

Мамо Щтрумпф, а имате ли си в БГ домашно животно? newsm78

Анетте1104, голяма сладуранка Ти е Нийчето, как обяснявала на англ.- БГ случката на Тати.  Hug

Свети, къде се загуби? Ти ни показа хубавата заря и се отдаде на Airbus-те? Как мина басейна, водихте ли Манзана? Как върви търсенето на къща? Hug

Етка, поздрави на съседна Америка! Целувки за Никата и приятно стягане за БГ, с кой летите? Hug

Зайченце, утре ли потегляте? Лек път и приятно изкарване на морето и успех с девойчето! Hug

Наничка, а Ти върна ли кукленската люлка за да поръчаш нова? newsm78

Mystic, къде се загуби днес? Много беше лаконична сутринта, целувки за Лени! Heart Eyes

Приятно доизкарване на деня Ви желая!

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 19:05 от Kalida

# 239

Вечерница-аз понеже го работя туй,малко ми се струва че дават риталин без много да му мислят,поне тук;страхотно е че не разчиташ на хапче само,а работите заедно,това кават и най-новите препоръки,супер се справяш (защото не е лесна работа хич)
**
бе Ния не се уплаши тя,но виж аз много се стреснах защото не очаквах,а то хем се движи,тя се въргаля-мазало..после разправя на татко си- Нина тати фел надолууууу 'тъ_би (стълби)муви_г(мувинг) , биг бубу,Нина каинг,бейби каинг(краинг)..-това обощава темата:)

Да ти призная честно, понякога вечер рева от безсилие, особено в трудните дни. Иначе като се събуди в слънчево настроение, деня е фантастичен. Няма викане, няма подканяне, просто песен. Последния път като ходихме на контролен преглед преди 2 седмици (а не се бяхме вясвали година и половина), доктора ми вика - Де да бяха всичките майки като теб, аз щях да остана без работа, а фармацевтичните фирми - да фалират! Знаел си бил, че ще се справим, защото съм била упорита и последователна. Ей това му е майката! Аз се почувствах горда от себе си и ревах от щастие в колата на връщане.

Много и е сладък българоанглийския на Ния. Малкия говори така в момента, но вече по ги разграничава.

Общи условия

Активация на акаунт