201-ва златна немска есен

• 27 958
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
abs,
Тогава би трябвало и този вирус да не ви лови, щом грип не ви хваща. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ще помоля, ако някъде обявят карантина да напишете в темата, че аз успявам да следя новините само в 8 часа.

# 601
Нова информация.С две думи- 14 нови заразени и 400 души под карантина.

# 602
Е,
Те в NRW само на 1 карнавално парти 300 души са били в контакт със заразения. Ясно, тогава защо 400 под карантина с 14 случая.

# 603
Е, ами нищо. Просто постнах информация.

# 604
  • Немция
Доколкото разбрах, вирусът е много заразен. Ако го оставят да се разпространява безконтролно, без проблем цял град ще си го обмени помежду си. Като се прибави и фактът , че коронавирусът в 20% от случаите прави усложнения, работата става дебела. Примерно от 100 000-ен град 20 000 души да развият пневмония. Или хайде 10 000 да са само. Или пък 5000 да са. Това е плашеща цифра. За толкова тежко болен народ как ще се осигури специално животоспасяващо лечение? То тогава ще е нужна цяла отделна болница.
Отделно май се прокрадват подозрения, че имунитет срещу вируса не се изгражда.
Затова и нека има предпазливост, дори и карантина, с която да се забави процеса на разпространението на вируса.

Не мога да кажа, че наблюдавам паника за запасяване с продукти, но по малко и систематично народът трупа запаси в хралупката за всеки случай.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 00:10 от Бибит

# 605
Може би, защото още не е дошло съботното пазаруване. Там определено ще се види има ли паника. Пък и все още никъде не са обявили градска карантина в голямо населено място, да затворят магазини, обществени сгради и т.н.  Тогава ще се види, има ли наистина паника. Примера с карнавала го дадох, защото и аз работя на място с поне 300 души на ден посетители и още толкова работещи. 1 да е заразен и всички отиват под карантина.

# 606
  • Berlin
Четох, че в Китай има случаи на повторно заболели, не се изгражда имунитет, да.

# 607
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес ще ходя да купувам подарък за РД и ще погледна какво е положението в нашите магазини. Има първи случай в Хесен.
Мъжът ми продължава да ме бъзика, но и да клати глава как всичко било изкупено.

Според мен, като израснал при все пълни магазини, не може да си представи какво е да са празни!

Коя възрастова група пазарува?
Млади има ли?

Четах, че трябвало да се вземат неща, за чийто приготвяне не е нужен ток. Някой от вас има ли газов картуш?
Ние в Бг сме на газ, точно за да сме независими от тока, но мъжът ми не иска, опасно било 🤐
Готвено в консерви не ям, не смятам да купувам. Ама без ток и един чай или кафе няма да мога да си направя.

# 608
Аз имам газов котлон, а снощи в турски супермаркет бяха наредили на земета до входа малки туристически котлони и резервни еднократни бутилки.

В примерния списък, който четох и публикувах в другата тема пише точно с такъв котлон, че трябва да се снабди човек, предполагам, защото може да се окаже, че няма откъде да заредиш газ. Също и с лампи с батерии, резервни батерии, кит за първа помощ и лекарства, освен сухи храни. А да, пълно беше снощи с големи торби сушени плодове и зеленчуци.

# 609
  • Germany
Ние снощи ходихме за голям пазар до Реве. Всичко беше заредено и реално имаше всичко без дезинфектанти. Купихме и въглища, да можем да ползваме барбекюто, ако няма ток. Определено смятам, че няма да ни се размине, надявам се само да го изкараме леко. Голямото ми притеснение е за малкият ни син, който е с астма. Септември от банален вирус не можеше да диша и търчахме в спешното... Мисля днес да драсна един мейл на педиатърката, да я питам как да процедирам при него и дали да ходя за рецепта за още кортикостероиди.

# 610
  • DE
Добре де, снощи се чудех е с мъжа ми, къде се съхраняват толкова неща. Ние сме в средностатистически апартамент. Да кажем, че може да се зареди за около 10 дни.
Струва ми се прекалено това презареждане.

# 611
Нещо ми убягва логиката за подготвяне за живот в условия без ток.
 За трупане на хранителни запази в случай на дълга карантина - разбирам.

# 612
И аз от вчера се чудя...Защо пък да няма ток?

# 613
Не знам защо да няма ток, но ето го списъкът от една от многото статии. Има и хранителни продукти.
https://www.google.com/amp/s/www.rtl.de/cms/coronavirus-pandemie … %3foutputType=amp

Drogerieprodukte, Medikamente & Co.
Drogerieprodukte:​

Desinfektionsmittel
Seife/Waschmittel in doppelter Ausführung
ausreichend Toilettenpapier
Zahnbürste & Zahnpasta in doppelter Ausführung

Medizinische Versorgung:

Verbandskasten
Wichtige, vom Arzt verschriebene Medikamente
Fieberthermometer
Schmerz- und fiebersenkende Medikamente
Mittel gegen Durchfall, Übelkeit und Erbrechen

Sonstiges:

Kerzen, Teelichter
Campingkocher
Taschenlampe
Reservebatterien

Müllbeutel

# 614
  • Германия
Сега минах през нашият Кауфланд, нищо освен обичайното струпване на пенсионери, рафтовете са добре заредени..

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 13:27 от pepelyashka

Общи условия

Активация на акаунт