201-ва златна немска есен

• 27 955
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Живея в 3-стаен апартамент. Пия вода от чешмата. Нямам газов котлон, походен котлон и т.н. Не смятам да си купя. И фризер нямам, само малка камера на хладилника. Ако  спре тока или водата, ще трябва да гладуваме и да оправим фигурата. Имаме консерви, но не в количества за 14-дневна обсада. Основно са за готвене, не за основно ядене. Дезинфектанти не ползваме. Всички работим и учим и пътуваме с градски транспорт.

# 616
  • Germany
На нас основните ни запаси с храна са с неща, които изискват топлинна обработка. Ако много градове са под карантина и стане авария, не е ясно кой и кога ще я отстрани, та предпочитам да имам алтернатива за готвене.
Живеем в къща и сме складирали нещата в мазето. Купили сме неща, които после ще си изядем.

# 617
  • Germany
Този списък не е ли за буря или някакво подобно бедствие? Не мисля че е даден специално при карантина от вирус. И ние живеем в тристаен, не виждам къде мога да държа толкова неща. И без това килерчето ни е пълно с компютърните дрънкулчици на мъжът ми.

# 618
Да, за природни бедствия и катастрофи е списъка.

# 619
Този списък не е ли за буря или някакво подобно бедствие? Не мисля че е даден специално при карантина от вирус.

Специално за вируса от два дена насам ги публикуват тези списъци. Преди Забине ги нямаше. Има и статии с описание какво би могло да се случи при епидемия или пандемия. Например никой или почти никой да не работи. Токът не върви по жиците сам.

# 620
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес бях в тегут, алди и дм. В тегут имаше възрастни хора, взимаха по някоя консерва. В алди нямаше кидни боб и домати в консерва, зареждаха рибни консерви. В дм нямаше нищо на сагротан, носни кърпи в кутия, дамски превръзки.
Мъжът ми беше до Едека, там нямало изкупуване на нищо.

# 621
Този списък не е ли за буря или някакво подобно бедствие? Не мисля че е даден специално при карантина от вирус.

Специално за вируса от два дена насам ги публикуват тези списъци. Преди Забине ги нямаше. Има и статии с описание какво би могло да се случи при епидемия или пандемия. Например никой или почти никой да не работи. Токът не върви по жиците сам.
Засега поне нито китайската, нито италианската държава са спрели да функционират. Значи все пак някой работи.

# 622
  • Немция
Oнзи ден видях предимно възрастни хора да се запасяват, днес  поголовно се пазарува и от младо, и от старо.
В кварталното Нетто някои оризи и макарони ги няма, еднократни ръкавици липсват, превръзките и те са поизкупени Stuck Out Tongue Winking Eye, тоалетна хартия отчасти изкупена, изобщооо става една масова истерия. Ужас! Rolling Eyes Празни рафтове не бях виждала откакто съм в Германия, а натрупах години тук.
Описаното е за НРВ, далеч от горещите събития с тежко болния от коронавирус.

Остана сега и газов котлон да купувам. Flushed Grinning Не вярвам чак дотам да я докараме или поне се надявам. Това, което май трябва да вземем е нов хладилник или фризер.Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 19:37 от Бибит

# 623
  • Berlin
Ами нали точно в НРВ са новите над 10ина случая. 53 за Германия чета аз тук https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

# 624
Цяла седмица не съм стъпвала в магазин, нямах време. Като ви чета, призлява ми. Защо е тая паника? Наистина ли е толкова сериозно положението?
Утре ще ходим на пазар, та ще видя как е тук.

# 625
  • Немция
Abs, в нашата провинция са, ама не сме близо до местата, където са регистрирани повечето случаи. Поне засега.

# 626
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Немците ги държи още глада след ВСВ и ги е страх да не се наложи пак 🤣

Сега една приятелка ми каза, че мъжът й накупил консерви, включително неща, които никога не са ги яли от консерва. Тя е в потрес. Иначе тя е под 50кг с хран. непоносимост, той над 100кг и яде всичко 🤣

Според мен много хора купуват, защото и другите купуват.

# 627
Ние сме на 100 километра от огнището. До вчера нямаше лудо пазаруване, днес са като изтървани.

# 628
Днес пазарувахме в REWE. Беше съвсем спокойно, добре заредени. Не видях някой да се запасява.

# 629
В нашия селски ДМ рафтовете с всякакви дезинфекционни средства бяха празни. Поопразнено беше и при брашното, пастата, доматените консерви, овесените ядки...
В хранителните магазини, от които пазарувам, нямаше липси на пръв поглед. Беше си заредено, но забравих да погледна при пастата например.

Общи условия

Активация на акаунт