201-ва златна немска есен

• 27 983
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
На моя приятелка детето не го взеха с другите дечица на излет от детската градина,защото вървял бавно... Frowning
На други мои познати в края на срока им казаха,че на едната детето много бърза,а на другата,че детето и много се бави... Угодия няма! Joy Мен ме чакат училищните приключения от септември,живот и здраве! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
На моя приятелка детето не го взеха с другите дечица на излет от детската градина,защото вървял бавно... Frowning
На други мои познати в края на срока им казаха,че на едната детето много бърза,а на другата,че детето и много се бави... Угодия няма! Joy Мен ме чакат училищните приключения от септември,живот и здраве! Stuck Out Tongue Winking Eye

Честно, за мен това са глупости.

Dreamer,
в случай че ви се обадят от училището за записване за след 1 година: Отива се с детето и там директорът/ката преценява, дали детето е подготвено. Ако предложи мерки като Vorlaufkurs курс, запиши детето непременно. Тези курсове помагат повече за интегриране, отколкото детската градина. Там целенасочено се обучават децата на немски език, да рисуват и да се подготвят за 1 клас.

# 482
  • Германия
Още един пример че няма воля за намиране на решение. В класа на Ф. има момиче, което е kleinwüchsig, по екскурзиите, където имаше дълги преходи или ходене из гора и баири, учителките бяха взели бъги , в първи клас дори са я носили на гръб в носилка, но момичето е напълно интегрирано. В гардероба на класната стая са и пригодили ниска закачалка и столче за съпване, ако има нужда да стигне нещо на високо.

# 483
Разликата, според мен, идва оттам, че в училище са длъжни да те вземат и да направят възможен обучителния процес. Докато май детската градина не е задължителна и там спокойно могат да си "измият ръцете" като доброзорно те изгонят или не те вземат. Така си мисля.

# 484
Deni, директорката ми каза, че те са преценили, че почивка от шест месеца е най-доброто за детето, за тях и за нас, като семейство(???) Каза,че ще се обади август,  за да тръгне пак, с новите деца, които предстои да се запишат.

# 485
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм забелязала, че се действа много на симпатии.
В кварталното училище ( Дзвер не е там), например правят изключения, размествания и какво ли не за едно глухо дете. Директорката го разказва. Супер, викам си.
След седмица една съседка ми разказва как седи на разговор с директорката, учителка от Förderschule и терапевт и последните две казват, че детето е за нормално училище, но директорката не го иска!!!! Имал беден речник!
На мен директорката такава реплика ми вкара, че директно се задействах да махна детето оттам. Просто ми стана ясно, че брашно няма да мелим.
На мен в АВО директно ми казаха, че приемат родителите, но на много места не е по-различно, само дето не го казват, щото нямат право.😒

Дени, нали има Anspruch auf Betreuungsplatz, не е задължителна за родителите, ама място трябва да се осигури, ако те желаят детето да ходи!  Хайде тези с Privatträger си слагат някакви измислени критерии, но в общинската ДГ трябва да вземат всяко дете!
При Дзвер в ДГ имаше едно дете с епилепсия, последствие се оказа и с Аспергер. Биеше, чупеше, рандалираше, на едно дете отряза възглавничката на пръста с ножичка 😳 - не успяха да го изгонят, нямат право, майката е като гьон. Понеже нямаше диагноза и нямаха и  допълнително за него човек. Отделно другите нинджи дето грам немски не отбират....😵

Дриймър, трябваше да й кажеш:  ще помисля над вашата преценка и ще ви информирам дали да я изпълня. Дотогава детето ми остава в ДГ.
Никой не може да те задължи да го правиш!!!!!

# 486
Ася, мина ми през ума, ама как да го пратя пак като не го искат😣. Още като почна градина през август, ми се оплакваха, че им отговаря на английски и този трети език ще му навреди много, мозъкът му няма да издържи на натоварването.
А като казах, че ще идем тези дни за багажа, тя настоя да отключи, за да го взема веднага. Това се случва в 18.30, бяхме само двете в цялата сграда на училището-градината /те са в една сграда/. Тя се беше обадила на мъжа ми, но настоявала за термин за разговор само с мен.
Оф, много тъпа ситуация...Чак ми е трудно да повярвам.

# 487
Аз бих изискала писмен отказ и аргументация  и след това с него в подходящия Амт или адвокат. Разбира се, че ще търся и друга градина на детето. 
В нашата бивша градина имаше бая голяма групичка от турски деца. Говореха си на турски по между си. На една родит. среща, част от майките им попитаха, защо се позволява на децата да говорят по между си на друг език, освен немски. Оплакването им беше, че децата вече 3 г. посещават градината, а не знаят бъкел немски. Директорката каза, че не могли да принуждават децата да говорят немски. На какъвто език искат, на такъв си говорят по между си.  Нямали право да им се бъркат. Sunglasses Същите деца в първи клас познайте какъв клас посещаваха? И то родени в Германия.

# 488
  • Немция
И аз не бих пратила детето си там, където не е желано или имаме тотални разминавания с персонала.

А деца с известна степен на увреждания за много директори и учители е допълнително натоварване, затова и идеята за Inklusion не функционира на много места. Отделно не се знае дали за това дете не е допълнителен стрес да е в масовото училище. Сложна тема и много индивидуална, според случая.

# 489
Здравейте, момичета! Плануваме местене в Германия след 1/2 месеца. Детето ми ме е ваксинирано и до колкото знам ваксините там са препоръчителни. Сега попаднах на няколко статии ,че мислят да направят ваксината за морбили задължителна в Германия.
Запознати ли сте?

# 490
  • в сърцето на един мъж...
Dreamer*Everywhere - отиваш в градината и искаш писмено становище поради каква причина ти е отказано детето да посещава детска градина. След това взимаш този документ и отиваш в шуламта, тъй като той подлежи на задължително образование и отделно е в такава възраст, че скоро трябва на предучилищна да ходи. Даваш го там и пускаш оплакване, след това търсиш друга градина. Те са длъжни да осигурят на детето среда.

# 491
Морска сирена,
Не разбрах детето ти не е ваксинирано или е ваксинирано. Доколкото знам, ваксина можеш да откажеш.

# 492
Морска сирена,
Не разбрах детето ти не е ваксинирано или е ваксинирано. Доколкото знам, ваксина можеш да откажеш.

Детето ми не е ваксинирано и не желая да бъде. Но да, въвели са задължителна ваксина за морбили до колкото чета. Иначе глоби и няма да пускат на детска.

# 493
В някои детски градини, не приемат деца без ваксини. Нашата първа беше такава. Изискваха представяне на имунизац. паспорт. Във втората нямаше такова изискване. Но там за нищо нямаше изискване. Много беше зле. А уж държавна.

# 494
  • в сърцето на един мъж...
Това, че не е задължително, не значи, че не е препоръчително и че не отказват достъп до градина заради липса на ваксини. На много места изискват имунизационния паспорт и досие от лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт