СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

• 25 420
  • 746
  •   2
Отговори
# 540
Според мен е от хормони и липса на витамини. Щом имаш сърбеж най-вероятно на сън се чешеш и си разразила скалпа. Аз след раждането се сдобих с увеличен диоптър, тендовагинит и нещо, което прилича на екзема, но не е. Появява ми се на едната ръка на различни места, не ме сърби и когато съм стриктна с витамините минава.

# 541
  • София
Здравейте момичета.
Аз също имам усещането, че не суче достатъчно напоследък, понеже спира много бързо, но може и да греша, защото те като растат и започват да поглъщат повече на всяка глътка. При бебетата на АМ възможно ли е да е от биберона - ако е с малък размер да им пуска по-малко и те да се засищат по-бързо с по-малко мляко?

Иначе моят мъник, въпреки че се чудя дали яде добре, си наддава - на 3,5 месеца вече беше 6950 гр и 67 см. Хапва на по-малко от 3 часа, освен когато сме на разходка, тогава може и 4 часа да не суче. Ще опитам да променя това и да увелича малко интервала между храненията.

Относно кандидатстването за детски градини в София - аз ще си остана и втората година в майчинство, въпреки че патите тогава са много малко. В такъв случай ще кандидатстваме след 1 година. Ако обаче искате да пратите детето след първата година - тоест на есен, тогава се кандидатства сега - от февруари до май. Обикновено някъде около средата на май излизат резултатите от първото класиране.

Анелия, това и на мен ми изглежда като разчесано. Може наиатина да е от хормоните, сега какво ли не се случва в телата ни. Косопадът също е от тях - една приятелка се видя в чудо по време на кърменето - изпробва какви ли не специални шампоани, балсами и ампули, но нищо не помогна. Но и това отминава и всичко се оправя. А раничките и сърбежа дали не е възможно да са от някоя козметика, която дразини?

# 542
Мами не ви ли болят кръстовете??? Аз съм ужас...

# 543
Много. Това кърмене ме скапва

# 544
Аз не кърмя. Но смятам че е от носенето на ръце. Малкия вчера направи 4 месеца, а тежи почти 8 кг. Иска да е на ръце постоянно. И просто е ужас.

# 545
Аз ходя в къщи с колан за фитнес-- като неопрен е. Идеята му е да се потиш от него, но аз го нося върху тениска и хем ми е топло, хем е стегнат кръста.

# 546
Боли, и още как😂😂😂
Тя вече държи да е просто при нас, но като се разстроил трябва да се люшкаме, като аз съм в полулегнало положение и въпреки възглавниците болката е ужасна. Понякога имам чувството, че нещо ще изщрака и дотам😁

# 547
Много. Това кърмене ме скапва
Защо не пробваш легнала?
Мамииии, и аз доживях да се запиша в темата. Grinning Тия колики тя няма да ги помни, но аз вечно ще си ги спомням.
Скрит текст:
Който е казал, че след като родиш и животът ти спира - за първите 3-4 месеца го е имал предвид сигурно. Grinning Grinning

# 548
Точно от легналата позиция ме боли. Тя моята вече другояче не ще.

При вас има ли още колики? Моята стана на 4 м. и нощем се търкаля, мята и пъшка насън като тюлен. Не спим заради нея. А тя докато спи се мята. То направо не можеш да я събудиш.И сутрин изака някоя дебела жила слуз, чат пат и кръв..  Та си мисля, че е от коликите. Но не реве. Има ли други такива бебета?

# 549
  • София
И ние още имаме колики. Но преминават вече сякаш. Нощно време и Павел се мята, тоест спи да речем 2 часа и започва. Докато не получи цица, не спира. Понякога нямам сили и просто го слагам при нас да си хапва, а аз да дремя (всъщност повечето пъти). Към сутринта става по-зле, буди се на по-често. Но още малко и ще премине и това. С дъщеря ми и аз си мислех, че нейните колики няма да ги забравя, но всъщност се забравят. Simple Smile

# 550
Като кърмите легнали, слагайте една декоративна възглавница между краката. Simple Smile Ако има как и една зад гърба ви. Променя коренно кърменето на легло и болките ги няма никакви.

Аз имам проблем с раменете при тази поза, затова гледам през деня да кърмя седнала, а вечер легнала.

# 551
  • София
Точно от легналата позиция ме боли. Тя моята вече другояче не ще.

При вас има ли още колики? Моята стана на 4 м. и нощем се търкаля, мята и пъшка насън като тюлен. Не спим заради нея. А тя докато спи се мята. То направо не можеш да я събудиш.И сутрин изака някоя дебела жила слуз, чат пат и кръв..  Та си мисля, че е от коликите. Но не реве. Има ли други такива бебета?

След една седмица ставаме на 4 месеца. Тъкмо мислех, че коликите са започнали да отшумяват и от 3-4 дни пак имаме кризи с рев по 30-40 мин. През нощта се премята и сгъва много, но от 3-4 дни започна и да проплаква и да се буди. Той спи само по корем от втория месец заради коликите и вече свикна толкова, че като го обърнеш моментално се буди. По гръб заспива само в количката и в колата. В нашето аку също има слуз от няколко дни и е зеленикаво. Според педиатърката няма причина за притеснение.
До кога най-късно може да продължават теци колики?

# 552
И ние всяка вечер "обикаляме" леглото няколко пъти. Една сутрин към 4 даже оставих вратите отворени и се преместих в хола, че тя си спи, но за мен няма шанс😀
Има ли вече бебета, на които са им тръгнали зъбки?
Нас ни мъчат кучешките, венеца там така е побелял, че тази сутрин като ми се усмихна помислих, че вече има и било зъбче.

# 553
  • София
Това е доста странно, вероятно венецът не е побелял заради кучешките зъбки. При нас там венеца стои странно нагънат също, но не ги очаквам - те се появяват почти последни. Преди тях излизат дори първите кътници.

# 554
Искам да ви попитам вие как обличате и с какви завивки или чувалчета слагате бебчетата си да спят боди къс/дълъг ръкав ? Ромпър/пижама ?

Общи условия

Активация на акаунт