ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 31 422
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Младост 1А
Да попитам вашите деца официално уведомени ли са,че 28.10 понеделник е присъствен ден?
Според мен това е поредното недомислие от страна на МОН.

Синковеца каза, че са ги уведомили. Присъствен ден ще е. В колко трябва да присъстват още не знае. Утре ще им кажат.
Малката ще има тържество с костюми, но е само за 1 час. Не са ни казали какво ще ги правят и дали ще ги водят някъде. Аз си пуснах отпуск за понеделник.

...
Линковете ги има, но май вече не могат да се свалят. Аз ги имам в PDF. Струва ми се по-удобно за четене, а и може да се разпечата нещо при необходимост. Не че някой се възползва от това удобство в нашта къща. Smirk

Sanaka ще ти изпратя мейл на лични. Ако е удобно да ги изпратиш и на мен.

# 571
И при нас днес са потвърдили, че ще е присъствен ден. Моли ме да и взема извинителна бележка. Всеки вторник имат контролна и каза, че иска да се подготви по-добре. Дали ще го направи или ще разпуска... Joy Няма да са в училище, а някъде по разходки. На кантар съм и ще го мисля.
В училището на малката още нищо не са казали.

# 572
  • В средата на времето
И в Първа ще миткосват в понеделник.

# 573
  • София
Аз с моя клас, който ми е нов ще си направим разходка с пикник в Южния парк. Ще им спретна една домашна баничка. Ще си приказваме, мобем да си организираме някакви игри. Просто ще се видим в неформална обстановка, което е хубаво и полезно за едно опознаване.

Сафрон, няма напуснало момиче от осмите класове

# 574
Ганис, звучи чудесно. Късметлийски клас! Сигурна съм, че ще си изкарате много добре. Полезна информация за мамите: АниК, вече и високобалови момичета се разхождат в пространството!

# 575
  • София
Странно откъде идва детето? Все ми се струва, че ако е искала немски, то трябва да се е целела в НЕГ и 73то. За НЕГ не й стига, логично да отиде в 73то. Балът е висок. Или изведнъж месец след началото на учебната година е решила, че иска да учи немски. Тогава може да идва от Испанската или някоя друга езикова или пък НПМГ.  Интересно е и дали съответното училище ще обяви мястото. Jiema сподели с нас,  ако разбереш.

# 576
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За 18-то също и присъствен ден, но още не са решили какво ще правят. Малкия ще ги води класната в Народния театър и пикник в Борисовата градина.

# 577
  • София
На мен ми е интересен психологическия профил на дете/родител, което се мести повече от месец след началото на учебната година. Чудно ми е кое е надделяло: амбицията за добро училище (диплома) или желанието за по-приятелски настроен клас (учители).
Т.е. тъкмо си се доказал (или не) пред едно обкръжение и бам в ново. За мен е много стресово, но хора разни, а и ситуации също.

# 578
  • София
M_I_A
На мен също би ми било интересно.
А може и да е просто фикс идея за конкретно училище, за която се е отворила възможност за осъществяване.

# 579
  • В средата на времето
Някои се местят и в началото на девети клас, та от тази гледна точка един месец е нищо. Възможно е да е дете, което е учило немски език до 8-ми клас и да е решило да експериментира с нов език, но да е установило, че не е неговия език това. По-малко вероятно ми е да е дете, което започва с немския от нулата. Но свят шарен, всичко е възможно...

# 580
Проверих си кода за достъп до електронни учебници - валиден е до края на учебната година от 1 до 10 клас, но не могат да се свалят, а се ползват само онлаийн с регистрация на учител. Но мога да направя ето такива снимки, ако ще свършат работа:

Скрит текст:

# 581
  • София
Аз мога да ви кажа, че моята девойка ако и изскочи възможност да се премести в Испанската, ако трябва денонощно ще учи, но ще го направи, без окото да и мигне. Не че не предприе действия в тази посока, но уви не се получи.
 Продължава да си говори, че не знае защо е писала френската на второ място и продължава да рие с рогата - не е овен, но в момента е точно такъв. Как ме е яд, че на вдъхновяващ ФЕ учител не случи.

# 582
  • София
Да ви споделя за моята девойка. Раздадоха им вече шкафчета. Учителката по философия и тази по мат., и тези по ИТ казали да не носят учебниците, но чантата не олеква, и не олеква. Вчера решавам да ѝ помогна, да напълня бутилката с вода и какво виждам: дебел скицник (сигурно поне 200л.) и троен несесер с моливи и копик маркери. Казах ѝ, през зъби, че е предпочитам да инвестираме в дублиране на пособията за рисуване и да има такива, които си стоят в шкафчета, отколкото да се мъкнем по ортопеди за гръбначни изкривявания.
После седя и си мисля, как това си я влече и все това прави, но естествено в някакви детински рамки, което не знам каква полза може да донесе за тази ѝ възраст. Защото тя не рисува портрети, пейзажи, графики, а си рисува нейните комик човечета. Преди поне се интересуваше от човешка анатомия, за да скицира пропорционална фигура. Сега е намерила някакво приложение, което ти дава готов скелет, който да раздвижиш в произволна поза и ти после го "пълниш" с мускул и плът. В дигиталния арт е задобряла доста. Може да работи добре с почти всички програми за изображения, дори с някои, които никога не бях чувала. Записа се и на такъв клуб. Но тя не иска да е просто хоби, тя иска професията ѝ да е свързана с рисуване, а като не е изучавала базови неща в областта - не знам ще има ли начин това да се случи.

# 583
МИА, запишете я на курс по рисуване и ще ги научи тези базови неща! Те да не са кой знае колко. Щом ѝ е на сърце ще се справи само с покаване на техниката, без да я е упражнявала до припадък...
Скрит текст:
сестра ми е художник и завърши такова средно, та знам за какво говоря

# 584
  • В средата на времето
А и тя очевидно има способности...За работата с дигитални програми за графики и дизайн, не знам дали е нужно да се ходи на курсове по рисуване. По това, което прочетох, детето не мисли да става класически художник сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт