Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 окт. 2019, 23:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 457
  • 569
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 292
Аз пека кексове на загрята фурна и на 200 градуса. 180 ми се вижда малко. Фурната ми е Miele, ама едва ли има значение.

# 46
  • София
  • Мнения: 8 418
Всичко опира до фурна. Кейковете ги печа на загрята фурна  175-180 градуса, мъфините също, но козунаците например се печат на 160-165 градуса, въпреки че изглеждат огромни, като тесто, на повече градуси ще изгорят. Не е само да фурна, впрочем, също и доза  усет кое, как се пече.

# 47
  • Русе
  • Мнения: 2 529
Когато се изпичат кексовете на повече от 180 градуса, отвън бързо загарят, а вътре понякога остават недопечени. Това за нормалната кексова форма. Все пак зависи от съда, формата и дебелината на печивото. Оптималната е около 175-180 градуса  и предварително загрята фурна.
Хубаво е първо само на долен реотан, а след като тестото увеличи обема си да се включи и горния. Така се избягва прегаряне на откритата част.

# 48
  • Мнения: 1 292
Правя често кексове, специализирала съм се. Та не ми загарят на 200 градуса, пека на долен и горен реотан през цялото време.

# 49
  • Мнения: 14 749
Правя често кексове, специализирала съм се. Та не ми загарят на 200 градуса, пека на долен и горен реотан през цялото време.

И при мен така. Опитите да пека първо отдолу, после отгоре не ми излязоха сполучливи. Затова написах, че си зависи от фурната и са достатъчни един-два, хайде три опита, за да се хване правилния режим на печене.

# 50
  • Мнения: 976
Какви формички ползвате за крем карамел - на пазара открих - алуминиеви, керамични и от алпака. Всяка по 1,4 лв до 2 лв. Искам в същите формички за правя и суфле. Какво ще ми препоръчате?

# 51
  • Мнения: 595
мился, че в твоя случай са най-подходящи керамичните, те стават  и за крем карамел, за крем брюле и за суфле.

# 52
  • София
  • Мнения: 8 418
Скрит текст:
Правя често кексове, специализирала съм се. Та не ми загарят на 200 градуса, пека на долен и горен реотан през цялото време.
Скрит текст:

И при мен така. Опитите да пека първо отдолу, после отгоре не ми излязоха сполучливи. Затова написах, че си зависи от фурната и са достатъчни един-два, хайде три опита, за да се хване правилния режим на печене.
Това отдолу - отгоре първо при мен също  нещо не се получава, затова всеки си знае фурната , а съм и с вентилатор, винаги го ползвам.

Какви формички ползвате за крем карамел - на пазара открих - алуминиеви, керамични и от алпака. Всяка по 1,4 лв до 2 лв. Искам в същите формички за правя и суфле. Какво ще ми препоръчате?
Керамични от ИКЕА - в тях приготвям и суфле, крем-брюле, много ги ползвам.
Скрит текст:

# 53
  • Мнения: 1 703
Благодаря ви, явно наистина зависи от фурната, защото ми даде рецепта за кекс на 200 за 35 минути. Ами стана ми с твърда кора, отвътре глетав. И заспорихме Grinning . Явно всяка една рецепта трябва да се пече индивидуално, не както е дадено в нея Thinking

# 54
  • Русе
  • Мнения: 2 529
Скрит текст:
Благодаря ви, явно наистина зависи от фурната, защото ми даде рецепта за кекс на 200 за 35 минути. Ами стана ми с твърда кора, отвътре глетав. И заспорихме Grinning . Явно всяка една рецепта трябва да се пече индивидуално, не както е дадено в нея Thinking

Има голямо значение от продуктите за кекса, от съда в който се пече тестото....... . Така, че с времето ще налучкаш и свикнеш на фурната. Не всичко, което е написано в книжката към фурната е относимо за рецептите дадени в нета. Успех!

# 55
  • Мнения: 14 749
Благодаря ви, явно наистина зависи от фурната, защото ми даде рецепта за кекс на 200 за 35 минути. Ами стана ми с твърда кора, отвътре глетав. И заспорихме Grinning . Явно всяка една рецепта трябва да се пече индивидуално, не както е дадено в нея Thinking

aDream, прежали се и пробвай същия кейк, като го печеш на 180 град, 30-40 мин ще са достатъчни предполагам. Във всеки случай, след половин час, пробвай с клечица/пръчица, с каквото пробваш дали е изпечено тестото. Аз имам телче с дръжка за тая цел. Просто, както се казва, трябва да ѝ "хванеш цаката" на твоята печка/фурна. Peace

# 56
  • Мнения: 446
Как приготвяте сладки картофи? На мен сурови са ми много трудни за нарязване...голяма мъка, после и мазоли имам по ръцете...

# 57
  • Мнения: 1 292
Никога не съм готвила сладки картофи, макар че дъщеря ми все ми ги препоръчва. И на мен ми е интересно как ги приготвяте.

# 58
  • Sofia
  • Мнения: 12 640
Сладките картофи - на пюре; крем супа; печени (колко са вкусни като се карамелизират...  Crazy) с предпочитани подправки. Често ги пека с кората, срязани на пловина и после си взимаме от тях, като кората е в ролята на купичка.

# 59
  • Мнения: 45
Здравейте!Не зная дали въпросът ми е за тук,но ще съм много благодарна на отзовалите се имащи мнение за ТК2 GRACIA ROSSA, Кухненски робот 1000 W      tps://www.klarstein.bg/kuchnenski-uredi/prerabotvatelite-na-chrani/tk2-GRACIA-ROSSA-kuchnenski-robot-1000-W-cherven-cherven.html

или BELLA ROSSA Кухненски робот 1200 вата     ttps://www.klarstein.bg/index.php?cl=details&cnid=0b13e2c262d2392164ace75a0921c93a&anid=98409c3a36c53a4d33687553b4f38801&listtype=list&&sid=j163r962jsq2c2fesum2cdaa60

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 11:17 от shushkova

Общи условия

Активация на акаунт