За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 522
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 5 614
Как приготвяте бекон, нарязан на много тънки лентички? Само така запечен на тиган или? Дали ще станат някакви рулца с плънка от него?

# 61
  • Мнения: 23 246
Стават рулца, върху му тънко кашкавал и отгоре плънка по избор,навиваш, може с клечки да защипеш да не се отваря,минутки преди вадене кашкавал.Но плънката  полуготова ,че крехко ,да става бързо.

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Да, каквото и да завиваш с бекона, то трябва да е почти готово или да иска малко обработка, та да стане заедно с бекона.
А иначе зависи какво целиш... може и да е запечен или пържен до хрупкаво.

# 63
  • Мнения: 5 614
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus
Не съм приготвяла досега и нямам идея какво да правя с него. Самите лентички са изключително тънички са около 2-3 см.широки. Ще опитам да завия кашкавал и може би някакъв зеленчук /чушка примерно/, но дали няма да се накъсат лентичките?

# 64
  • Мнения: 23 246
тесни са , те  май за яйца с бекон стават.Няма да скриват плънката, а  и чушка само печена би станало.

# 65
  • Мнения: 710
в едно заведение в Пловдив предлагат шишчета от кашкавал с бекон. Малки правоъгълничета твърд кашкавал, увити с лентички бекон се пекат на скара и се поднасят със соев или чеснов сос.

# 66
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Как приготвяте сладки картофи? На мен сурови са ми много трудни за нарязване...голяма мъка, после и мазоли имам по ръцете...
С моята рецепта ще имате затруднения, но е вкусна. Нарязвате жулиени, които овалвате в смес от зехтин (олио) и подправки по ваш избор (къри, чер пипер,чили,чесън на прах и т.н. Слагате ги в/у хартия и запичате на умерена фурна. Стават меки и вкусни. Бон апети!

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 13:20 от Viviana91

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus
Не съм приготвяла досега и нямам идея какво да правя с него. Самите лентички са изключително тънички са около 2-3 см.широки. Ще опитам да завия кашкавал и може би някакъв зеленчук /чушка примерно/, но дали няма да се накъсат лентичките?
Дали ще се накъсат, не можем да кажем, опитай внимателно и ще разберш. Ако е суров, повече ще се къса.
Иначе може да завиеш каквото ти хрумне/би ви харесало - друго месо, риба; зеленчуци, плодове, сирена.

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Как приготвяте сладки картофи? На мен сурови са ми много трудни за нарязване...голяма мъка, после и мазоли имам по ръцете...
... Нарязвате жулиени, ...
Формата няма значение, останалото е по дефолт - намазняване и подправянето по вкус.  Wink

# 69
  • Мнения: 9 451
Печени, пълнени, готвени с месо сладки картофи https://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82
 лентички бекон освен  кашкавал, сирене и пилешко месо, завивам и парчета полента - изстинала и нарязана, с парченце синьо сирене. И запичам

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 17:50 от пеп-4o

# 70
  • Мнения: 4 290
Може ли рецепта за крем супа от броколи?

# 71
  • Русе
  • Мнения: 6 135
Скрит текст:
Може ли рецепта за крем супа от броколи?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html

# 72
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Може ли рецепта за крем супа от броколи?
Базата е - лук/праз/шалот/червен лук, морков, чесън, а  и целина, като може и да проуснеш нещо разбира се. Към базата, първо сухите подправки по избор и след това каъвто ти хрумне зеленчук и бульон/вода. А зеленчука можеш и самостотелно да пасираш за супа, ако искаш. После са масло, сметана/пр. мляко.  
Конкретно на броколи/карфиол им отива и синьо сирене.
Поднасянето има много варианти - запечени разни семена, подправки/ядки самостоятелно или и с малко олио/зехтин за поръска, сирена, хрупкави билки или чоризо/бекон....

# 73
  • Мнения: 2 855
Здравейте! Искам да направя ризото с риба, дали ще се получи? Моля за рецепта.

# 74
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Искам да направя ризото с риба, дали ще се получи? Моля за рецепта.

Един резервен вариант, не е точно ризото или поне не е наречено така, но е много вкусно: САЙЯДИИ АЛЬ САМАК -ястие на ливанските рибари. И без скариди съм го правила, пак е добре.

Общи условия

Активация на акаунт