Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви други изследвания трябва да се направят освен за Helicobacter и TSH?
Какви са препоръките за хранене и добавки при изследване на проблеми с инсулин-резистентност?
Какви са причините за сърцебиене след консумация на въглехидрати и алкохол?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви други изследвания трябва да се направят освен за Helicobacter и TSH?
-
Какви са препоръките за хранене и добавки при изследване на проблеми с инсулин-резистентност?
При проблеми с инсулин-резистентност се препоръчва стриктен режим, избягване на храни с висок гликемичен индекс и допълване на дефицитите с добавки като витамин D, магнезий, витамин B12 и други, които могат да имат отношение към вашето състояние. Важно е да се консултирате с лекар или ендокринолог за подходящ режим и добавки въз основа на вашето състояние. При инсулин-резистентност се препоръчва диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини. Важно е да избягватe храни с високо съдържание на въглехидрати и да внимават за приема на захар, тъй като това може да влоши състоянието ви. Диетата трябва да бъде балансирана и разнообразна, включваща здравословни храни, които помагат за контролиране на нивата на кръвната захар. При инсулин-резистентност се препоръчва диета, богата на протеини, здравословни мазнини и зеленчуци, ограничаване на въглехидратите, особено тези с добавена захар, и включване на здравословни източници на мазнини като зехтин, масло и авокадо. При проблеми с инсулина се препоръчва да включите месо и риба в диетата си, да избягвате прекомерната консумация на млечни продукти и да се консултирате с лекар или диетолог за подходящи храни и план за хранене. Освен това използването на рецепти и менюта от специализирани страници за хранене, съобразени с проблемите с инсулина, може да бъде от полза. При инсулин-резистентност е препоръчително да се избягва прекомерната консумация на млечни продукти и сладки храни. Включването на разнообразие от храни с високо съдържание на протеини и мазнини, както и консултацията с лекар или диетолог за подходящи храни и режим, може да бъде от полза. Освен това използването на рецепти и менюта от специализирани страници за хранене, подходящи за инсулин-резистентност, може да бъде полезно. При инсулин-резистентност се препоръчва постепенно намаляване на въглехидратите, за да се адаптира тялото и да се избегне преяждане. Препоръчително е да консумирате малки количества въглехидрати като леща, бял боб, зеленчуци и плодове (ягоди, малини, къпини). Освен това трябва да включите месо, риба, сирена, яйца и шоколад с високо съдържание на какао в диетата си.
-
Какви са причините за сърцебиене след консумация на въглехидрати и алкохол?
Сърцебиенето след консумация на въглехидрати и алкохол може да се дължи на връзката между приетата храна, вагус нерв и сърцето. Проучванията показват, че стомашно-чревният тракт и сърцето са тясно свързани, особено след обилни хранения и напитки. Освен това алкохолът сам по себе си може да увеличи сърдечната честота, което води до сърцебиене. Важно е да се консултирате с кардиолог за допълнителна оценка и съвети за управление на тези симптоми.
-
Какви са препоръките за консумация на алкохол?
-
Какви са препоръчителните нива на въглехидрати при високомазнинна диета за хора с инсулинова резистентност?
Мисля си, че не. Освен ако не поддържа такава КЗ с един ден фаст, един ден нвх хранене...
Аз ще си сравнявам на гладно засега.
, но наскоро ми спомена между другото, че хляб не яде вече. Говорим за жена, която задължително на всяко хранене изяждаше по две филии хляб. Изобщо не се съмнявам, че не е обърнала внимание на това, което говорих. Но и́ е направило впечатление, когато и́ казах, че съм смъкнала захарта за два месеца от 14 на 9. Все пак тя знаеше какъв рев му удари, когато нейната захар беше 6,1.
Аз също изразих аргументите и то няколко пъти, ама ти си продължаваш. Просто не можеш да преглътнеш, че не съм ти на мнението ли?