Паническо разстройство - 39

• 42 490
  • 746
  •   2
Отговори
# 60
Според мен всичко, което стимулира нервната система е противопоказно при ПР и тревожност - алкохол, цигари, кафе (кофеин)... Излишно е.
Имам познат, които даже и секс не може да прави вече заради интензивни ПА. То хубаво да се избягва всичко, ама понякога няма как.

# 61
Георги, аз само дето се похвалих, че мога да пия безнаказано. В петък вечер пийнах 400 грама ракийка и 3 бири , та през нощта като се започнаха едни кошмари, ма като ме погнаха едни пирати......Малиии-не знаех, че от препиване можеш да сънуваш кошмари. Сутринта бях като изстискан лимон. Вчера и днес съм културно на тъмна биричка, но максимум две......Май и аз ще спирам твърдия алкохол....Нещо не се сработваме.

# 62
Според мен всичко, което стимулира нервната система е противопоказно при ПР и тревожност - алкохол, цигари, кафе (кофеин)... Излишно е.
Имам познат, които даже и секс не може да прави вече заради интензивни ПА. То хубаво да се избягва всичко, ама понякога няма как.

Сексът (или поне оргазмите) би трябвало да намалят напрежението, а не да го изострят?

# 63
Ами не, за жалост, ско си в тревожен период, усилват тревожността. Всичко, ковто стимулира нервната система е като инжекция за ПА и ГТР... Истината е, че Ася е напълно права. Единствения начин да се пребори с човек с това е - да не му обръща внимание до колкото може, да се ангажира с нещо друго, да спре цигари, алкохол, кафе и всякакви стимуланти. Ранно лягане, много сън, хранителен режим, спорт, йога, медитация, малко повече егоизъм и много разсейване - работа или нещо друго, пътуване ... Това му е майката. Аз от една седмица се влоших, при положение, че се бях оправила на 80%, защото ми изкара акъла, че трябва да си правя спешно една операция, хвърлих се пак по лекари, с мъжа ми се изпокарахме .. и ето ти резултата... всичко се върна, та защото не мога да спя през нощта чак половинка ксанакс пих... За това днес станах и изхвърлих часовника, с който си меря пулса от една седмица, глюкомера и всички четива свързани с това ... Планирах една почивка средата на ноември и ще мисля за това сега и за работа. Алкохол, повече от едно питие не пия и скоро и това няма да се промени ... приемам го и това е Sad

# 64
Най-доброто според логиката е следното. Бегачи и велосипедисти имат най ниски нива на свободен кортизол и почти нямат проблеми с нервите. Логиката? Интензивните натоварвания изгарят кортизола и нормализират нещата. Обаче те са спортисти. След като спрат кариерата и ако спрат спорта, и при тях с двойна сила идват нервните проблеми. Обаче ако продължат за кеф да си тренират, отново са ОК. Значи има пряка връзка интензивен спорт и тревожности. Въпроса е с тоя живот модерен как да направим нещата балансирани.

# 65
Вярно е това за спорта. Моето напрежение спада дори само след седмица упражнения вкъщи.

# 66
И на мен днеска ми е нещо зле от сутринта, стомаха не ми е добре, главата ме пари, добре че утре съм на работа,. Днес цял ден се прозявам и ми текат сълзите, не знам на някого дали ми се е случвало да се прозява по цял ден о да ми е кофти, иначе съм спокойна и всичко ми е наред..

# 67
И на мен днеска ми е нещо зле от сутринта, стомаха не ми е добре, главата ме пари, добре че утре съм на работа,. Днес цял ден се прозявам и ми текат сълзите, не знам на някого дали ми се е случвало да се прозява по цял ден о да ми е кофти, иначе съм спокойна и всичко ми е наред..
То тревожността много рядко има този симптом, но го има. Прозяваш се като луд. Иначе пък е полезно.

# 68
За сърцебиене, кръвно и екстрасистоли ще ви кажа само едно - в момента, в който спрете да им обръщате внимание, ще спрат. Колкото повече се вглеждате, толкова по-зле. Отишли сте на лекар, той е изключил заболявяне, казва че всичко ви е наред. Знам какво е чувството, постоянно да те е страх и да мислиш най-лошото. Сега ако усетя сърцебиене, гледам да не обръщам внимание, лапам едно валидолче и готово. Даже и кафе си пия, не мога да го откажа, но гледам да е едно на ден, и то не всеки ден. Не съм фен на спирта, за това от алкохола само вино и бира най-вече. Ходете си на контролни прегледи за ваше спокойствие и си гледайте живота.
Наистина е така. Екстрасистолите намаляха като престанах да ги мисля, вече 2 дни не меря пулс и поне не го усещам на гръдната кост толкова, треперенето само още е силно, но може би мн му обръщам внимание. При мен стягането на лявата половина на торса и лявата ръка е проблем. Чак усещам безсили в лявата ръка от това. Сутринта се събудих със стегнато около сърцето(предполагам мускулите около него,едва ли мога да си стегна самото сърце,хахах) изапочна едно въртене, но не можах да се наглася така, че да премине.

# 69
Цитат на: Elunaria link=topic=1149263.msg39508062#msg39508062 date=157157257
[/quote

Сексът (или поне оргазмите) би трябвало да намалят напрежението, а не да го изострят?
Да, преди да почна АД, когато правех нормален секс, той беше нещото което ми действаше изключително добре на нервната система, на настроението и самочувствието. Сега обаче от мъка да го докарам до някакъв що годе приличен край се чувствам изнервена, даже понякога имам чувството че съм на ръба на паник атака накрая. Усещам едно изтръпване на крайниците. Така май такива като нас, които пием антидепресанти се въртим в някакъв кръг. Хем ги пием да сме добре , хем не можем да правим секс и да пием алкохол като хората. Е, на това как да му кажеш добре?

Последна редакция: пн, 21 окт 2019, 17:08 от Salii

# 70
При мен прозяването обикновено е съпроводено с хипервентилация и е адски гадно. Имах моменти преди години когато с месеци не спираше......Сега все по-рядко ме прихваща..

# 71
То тревожността много рядко има този симптом, но го има. Прозяваш се като луд. Иначе пък е полезно.
Аз го имам, не всеки ден, но като ме хване е точно така, прозяване до откат и сълзи. Обаче после съм преродена, избистря ми се мозъка и ми е много хубаво.

# 72
И на мен ми се е случвало това с прозяването и сълзичките, ама честно казано, не съм го отдавала на това... На фона на всички гадни симптоми на тези тревожности, това с прозяването си е направи приятно Simple Smile

# 73
  • София
И аз се прозявам често, но все си мислех, че нещо не съм се наспала Rolling Eyes

# 74
Аз пък се чудех как така ми е напрегнато, а ми се спи, защото се прозявам. От всички симптоми този определено ми остана, не го свързвах с ПР.

Общи условия

Активация на акаунт