💪"Игри на волята: България" - Тема 7 /13.10. - 20.10. 2019/

• 45 149
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 155
Защо Роберта да няма хубаво тяло? Grinning тялото й е доста стегнато, силни пищни бедра, или хубаво тяло се определя според сегашния тип манекенка, колкото по-слаба толква по-красиво?

# 1 156
  • Sofia
Тялото на Роберта е ТОП, но ... не по българските стандарти. Simple Smile

# 1 157
  • SF
Да, именно стандартите са по-различни. Тялото й е далече от манекенските пропорции. Спортна структура. Но е далече от манекенската фигура - дългокрака, фина, слабичка...
Аз не казвам, че вие не я харесвате. Просто знам какъв стериотип се е наложил и от мъжете, и от жените, и че Роберта най-малко се доближава до него.
Да, от екрана виждам нещо друго...

Когато Юлиян и Георги я наричаха свиня, се възмущавах, защото мислех, че се подиграват точно с по-набитата й фигура. И тя действително създава впечатление за най-тежката като килограми учасничка в Игрите на волята.

# 1 158
Това със стереотипа в БГ е малко спорна работа.. особено, когато си в кръг от по-големи хора, а не в гимназията. Както и не в кръг от комплексирани женички.
По тв, по разни такива предавания може и да има стереотип, но огледайте се около вас важи ли същия стереотип?
Има много мъже, които биха предпочели Роберта отколкото Ана Мария. Едната е женствена, с форми, другата има само глас.
Но иначе е въпрос на вкус, просто аз съм с други впечатления относно тялото и стереотипите в Бг.

# 1 159
  • SF
Е, Ана Мария в лице не става. Освен това, Ана Мария е с нулев сексапил.
Ти пък точно с Ана Мария я сравни.

Какво да гледам около мен? Как изглеждат жените и мъжете ли?
Първо, мене какво ме интересува това. Но да кажем, че повечето се доближават до физиката на Роберта и все се борят с няколко килца откоре. Искат да ги свалят, за да НЕ изглеждат като Роберта. На повечето им се иска да заприличат в тялото на Амелия, да кажем. В случая Роберта и Амелия са нарицателни. Никого не съм чула  да се сравнява точно с тях. Дори не знам дали гледат предаването. Но в разговори знам към какво се стремят, без да ги следя какво правят по въпроса.
Опитах се да разширя малко обхвата на "хора около мене", защото буквално около мене са спортисти. Даже най-близките до мене броят калории, хранят се чисто, често, подбрано, но физическите данни, с които са се родили, им позволяват грижата, спортът и храната, да дават резултат. Нямам близък човек, който от нисък и дебел с едър кокал, чрез подходящ режим на хранене да е заприличал на Март във фигурата.

# 1 160
  • Калгари, Канада
Смятам, че Марешка се отказа в играта и даде победата на Амелия. Имах това чувство още по време на пъзела, а после в студиото каза, че Амелия искала да победи в играта, имала деца и се нуждаела от парите. Тъй че си затвърдих мнението, тя няма да го каже в прав текст за да не обезцени победата на Амелия, но както каза и тя самата, ще си изкара пари, за нея играта не е толкова важна колкото за Амелия.

Алекс дъ грейт къде изчезна?! Да не ни го върнат след някой ден изкъпан, нахранен, Убав.

Амелия не виждам какво може да загуби ако отиде при мъжете и поговори с тях. И без това спят "две по две". Отива при Весо и Георгиос, казва им вие сте достатъчно силни, но Март и Томас не са, дава им примери с пропуските им в игрите. Предлага тя да им реди пъзелите, а Роберта да я пращат срещу други жени, ако има дуели. Обяснява, че така ще са комплексни и ще стигнат до финал и т.н. Пък те да си помислят дали им е изгодно.
Роберта лесно ще я навият, тя и без това номинира Март като най-слаб. Като Весо и каже, че Март не се справя от преди в игрите и готово. За Томас е същото. Хем не трябва да номинира против принципите си, а напротив - точно слабите, несправили се с играта са те.

След някой ден като види, че няма да стане, говори с Томас и Март. Казва им, че другите мъже ще се хванат със Стоян и първо тях ще изхвърлят като дойде време и останат само мъже. Предлага им съюз, тя да им реди пъзелите, четка ги, че са много силни и без Весо и Георгиос ще могат пак да побеждават като имат Стоян и т.н.
Тук Роберта ще е трудно да я навият, но Томас може да хлъзне Стоян. Да му каже, че Весо и/или Георгиос му кроят шапката и се правят за пред него, много говорят, но искат да го махнат. Усетили са се, че той е по бърз от тях (четкай Стоянчо и той ще повярва) и ги е страх, че на финал ще е по-добър. Той (Томас) и Март обаче го харесват и искат да го запазят и т.н.

Няма какво да губи Амелия, и да не стане, и да си го кажат после мъжете помежду си, кво от туй. Важното е, че е опитала всичко.

# 1 161
Esmee, Ана Мария може да не става в лице според теб, има хора, които да мислят, че е сексапилна. Например гаджето й културиста.

Около мен пък е пълно само с хора, които не се притесняват за килограми. Има жени, дето искат да свалят килца, а са отпуснати.. някак дори без тонус.  Роберта е със стегнато тяло, а жените около мен масово са с отпуснати форми, но са с мъже, които спортуват например.
Огледай се и на плажа, всички жени ли са с манекенски форми. Масово виждам доста пищни или непропорционални жени, а мъжа до тях не е непременно със шкембе, дори напротив.
Това със стереотипа понякога е само в главата на хората, както основно виждам жени да си ги създават тези неща.

Ето с това мнение на batigol много съм съгласна. Важи и тук.

Скрит текст:
Цитат
Хех отдавна не съм влизал в този форум, направо си го бях забравил. Поздрав на всички с които сме си писали преди години в темите за Сървайвър. Avicom  теб още те помня, поздрави ако още влизаш тук или си си сменила никнейма Heart.

Сега за играта.... допадат ми най-вече Юлиян, Наско, близначките, Пламен и Амелия. Надявам се, някой от тях да победи накрая.
Сега искам малко да си кажа мнението за популярните  теми сексизъм и има ли истински мъже в шоуто. За мен някои от вас явно още си живеят в някакви приказки и в главите им е пълно с клишета. Мъжът е човек от мъжки пол и това е. Стига сте му приписвали определени качества. Има мъже и мъже, както жени и жени, всичко е индивидуално и не може да се очаква всички мъже за имат еднакви качества, същото се отнася и за жените. И част от тъпия сексизъм си го подклаждате именно вие жените, като още вярвате и повтаряте тъпи клишета. Например като видите някой мъж да клюкари и говори зад гърба , той се нарича с женски определения „клюкарка” и т.н. Демек внушава се че това са женски качества. Е това не е ли обидно? Не са ли това човешки качества? Я влезте във някоя футболен форум да видите що е то мъжка злоба например, ще ви падне шапката хехе. Още от първи сезон на Биг Брадър клюкарите бяха именно мъже Алиджан и Бат Сали и така почти всеки сезон имаше по някой мъж дето сплетничи и злобее и женската реакция бе все една и съща, че това не са истински мъже. Е какво са ако не са мъже, жени ли са? Като някоя жена прояви смелост и сила, се нарича мъжкарана или мъжко момиче и т.н. идиотски баш сексистки определения. Няма как да се признае и че жените имат положителни качества. Ако някой мъж клюкари и злослови, бива наричан „женка”, „клюкарка” и т.н. тъпотии. В общи линии всички тия паразитни изрази са си сексистки тъпотии отвсякъде, внушаващи че мъжете имат само положителни качества, а жените само отрицателни, обаче вие жените продължавате да ги изричате и  едва ли не да  им  вярвате. Милион риалити минаха вече и във всяко нямало истински мъже, е колко примера трябва да видите за да проумеете, че това е действителността и това са част от истинските мъжа да му е*ба м*мата?
Сега и тук явно няма истински мъже, изврати се света няма ги истинските мъже от едно време като Харви Уайнстийн или алфа мъжкарите дето бият жените си през ден. Истината за мен що се отнася да българските риалити шоута е че проблема идва от кастинга. Който и да е продуцент, дали на Сървайвър, Къртицата и сега Игри на волята, кастинга е предопределящ мъжете да доминират и печелят, за разлика от форматите в чужбина. Мъжете се избират по критерий да са силни, докато у жените се търси да правят скандали или се избират такива с връзки дошли да се рекламират и т.н. Конкретно за тази игра – защо мъжете 90% са с плочки и големи мускули, а жените са плеймейтки, инфлуенсърки, певици и какви ли още те, но не и отлично физически подготвени. И тук не става въпрос за красота, защото познавам много женствени и красиlи момичета, които са по-хубави от Роберта и също така ще я скъсат на всички игри в това предаване, обаче вместо такива са избрани Боянки и Йоанки. Всъщност нямам нищо против да избират Боянки и Йоанки, но тогава и мъжете трябва да са избрани на същия принцип и тогава ще имаме трима или четирима с плочки и мускули и доста повече Насковци и Илияновци. Тогава да видим дали ще го има този т.н. сексизъм. Защо в племето на траките го нямаше това разделение и не се гонят само жени *нажмик-нажмик. Хммм защо ли наистина? Май мъжете там не се чувстват чак толкова силни и не смятат жените за слабо звено, хммм интересно...... Както и да е, за мен продуцентите имат основна вина с идиотския кастинг който правят и затова жените са подценявани и накрая все печели мъж. Това предаване ще бъде спечелено от мъж също, просто ще падна от стола ако жена спечели. За мен Амелия вече е моралния победител с тия победи и оцеляване толкова дълго, въпреки отношението на племето й към нея. При всички тези победи и ти да продължаваш да я номинираш си е доста мижитурско 

# 1 162
Тялото на Роберта е ТОП, но ... не по българските стандарти. Simple Smile

По кои стандарти е топ? Да не би в другите държави манекенките да са с тела като на Роберта?Не виждам разлика в българските стандарти и тези в повечето други държави.Е ако ще сравняваме с Турция, там може и да е друго;).

# 1 163
  • Sofia
Манекените изпълняват точно определена функция – да представят дрехи – и не са еталон за красота. Може би имаше предвид моделите. Wink Но към момента западната култура налага доста по-пищните дамски форми, като мерило за привлекателност.
Жена, като Роберта, например, ще бъде считана за слаба в Щатите. И реално, със спортната си фигура би имала страшно много ухажори.

# 1 164
  • SF
Аз ти благодаря за съветите. Огледала съм се, видяла съм и не ми харесва. Какво има да спорим с тебе за килата на другите. Да, имат ги. В повече са им.
Затова специално казах, че аз съм сред спортисти със спортни изваяни тела, ежедневни занимания и поддръжка.

А кой спи с Ана Мария не ме интересува. В лицето, съжалявам, но хич не става. Не че е важно, разбира се. Да, колкото и да спортуваш и да се храниш само с риба и марули, нос без скалпел, няма как да се скъси.

Аз по-скоро говоря как искат да изглеждат хората, коя е предпочитаната визия, модерната, наложената, каква е тайната или ясната идея в главите им, във въображението им, а не какво е положението в действителност. Иначе, да, за всеки влак си има пътници.
И това е чудесно, защото ако всички жени са като Адриана Лима в тела, а мъжете като наш Наско, но с изражението на Добрин, как точно ще се получи получаването? Simple Smile

# 1 165
  • София
То при Март и Роберта, и при много други от участниците, по фигурата посрещат, но по акъла и качествата изпращат, потвъждава се дори само от броя на гласовете им в настоящата анкета.
Гей дружинката ме отвращава дълбоко, пълни мухъли без способности. След снощната блузка на Георгос, нямам никакво съмнение за сексулната му ориентация, което не е порок по принцип, но поведението му/им е!
Амелия и Роберта си заслужават отношението на мухълите след като им мълчат, пък и им готвят моля ви се, вместо да им теглят по една директно в очите на тези некадърници. Една кула от карти, а не пъзел, не можа да направи онзи от Марс, но иначе сърцето прелива от мъжка солидарност/любов...

# 1 166
  • SF
Защо да са гейове?

# 1 167
Манекените изпълняват точно определена функция – да представят дрехи – и не са еталон за красота. Може би имаше предвид моделите. Wink Но към момента западната култура налага доста по-пищните дамски форми, като мерило за привлекателност.
Жена, като Роберта, например, ще бъде считана за слаба в Щатите. И реално, със спортната си фигура би имала страшно много ухажори.

Аз не казвам че Роберта никой няма да я погледне.Както виждаме и в България я ухажват.Ставаше въпрос каква е разликата между българският стереотип и този в останалият свят.Все пък ние сме най-лошите и най-грешните.Ние не сме някакво кой знае какво изключение.Казваш Америка.Ами погледни им филмите.Главните героини какви са?Ниски и трътлести или високи и стройни.Къде точно са наложили по-пищните форми?И в България правят ревюта с по-пищни дами, но това не променя нещата.

# 1 168
  • Берлин
Аз пък друго си мисля. Гледаме игри и битки. Интересно ми е има ли място за почтеност в тях или на война всичко е позволено. Иска ми се даже анкета с тези два въпроса.

# 1 169
  • Sofia
Ставаше въпрос каква е разликата между българският стереотип и този в останалият свят.

Разликата е горе-долу 20-30 кг. Но с това слагам точка на дискусията от моя страна, защото не ми се водят безсмислени спорове. Peace

Общи условия

Активация на акаунт