164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 90 488
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Паралелките по френски си бяха две и досега, но не знам как се разпределят в тях децата.

Моят син е приет в паралелката с ФЕ. Тази година са две паралелки. На случаен принцип ли се разделят децата по паралелки или има друго правило?
Поздравления на всички деца и успех на тези, които чакат следващо класиране. Flowers Four Leaf Clover

# 106
  • София
Дъщеря ми ще бъде в паралелката с италиански, това е първото й желание. Дали се знаят учителите по Мат и БЕЛ на осмокласниците? Също как вървеше ДО тази година, че май пак така може да продължат?

# 107
Добре дошли на новите осмокласници Flowers Four Leaf Clover
Мисля, че по-назад в темата имаше коментари за ДО, но да дам и аз своя принос - Ок беше. За горните класове не знам, защото синът ми сега завърши 8 клас - започнаха бързо и нямаше проблеми от гл.т. на организация, за каквито чувах в други училища (застъпващи се часове например). Учеха си на блокове, сутрин от 8 ч. до към 2 без нещо. Следобед имаха достатъчно време инза домашните, и за мързелуване. Имаха контролни, препитваха ги в час, имаха възможност да се включват с коментари и въпроси и т.н.
Разбира се, не може да се сравни с присъствието в училище, но като цяло беше добре организирано.
Все пак, силно се надявам, ако следващата учебна година пак се наложи да минат към ДО, да направят всичко възможно да не е повече от 50% от времето.

# 108
  • София
Благодаря за топлото посрещане и споделената информация Flowers Hibiscus

# 109
  • София
По принцип, учителите по БЕЛ и МАТ, които извеждат 12-ти клас, поемат новите осмокласници. Поне така беше досега. Във вашия случай това означава Гьорева по МАТ и Султанова по БЕЛ.
ДО беше много добре организирано. Караха по нормалната програма за присъствено обучение, само часовете бяха намалени на 30 мин., но това е изискване на МОН. Ползваха само една платформа, в която децата имат акаунти отпреди /мисля, че само учителката по английски ползваше друга платформа, която са ползвали и в присъствените часове по английски преди ИП/. Мисля, че не остана непреподаден материал /или максимум една, две теми/. Редовни домашни, тестове, контролни, имаше и устни изпитвания в отделна "стая". Девойката е доволна, но всички предпочитаме нормален учебен процес, разбира се.

# 110
Прочетох добри отзиви за Гьорева покрай курсовете за седми клас в Междучасие, а за Султанова разбрах само, че в била преди в НТБГ. Ако се съди по резултатите от матурите, нивото е много високо, но ще радвам, ако споделите мнения и за двете.
А учителите по испански на различните паралелки дали се запазват или се въртят? Чудим се кой ли ще води испански на португалската паралелка (Д клас).

По принцип, учителите по БЕЛ и МАТ, които извеждат 12-ти клас, поемат новите осмокласници. Поне така беше досега. Във вашия случай това означава Гьорева по МАТ и Султанова по БЕЛ.
ДО беше много добре организирано. Караха по нормалната програма за присъствено обучение, само часовете бяха намалени на 30 мин., но това е изискване на МОН. Ползваха само една платформа, в която децата имат акаунти отпреди /мисля, че само учителката по английски ползваше друга платформа, която са ползвали и в присъствените часове по английски преди ИП/. Мисля, че не остана непреподаден материал /или максимум една, две теми/. Редовни домашни, тестове, контролни, имаше и устни изпитвания в отделна "стая". Девойката е доволна, но всички предпочитаме нормален учебен процес, разбира се.

# 111
В сайта на гимназията като преподавател по португалски е посочена Снежина Томова, която е преводач, преподавател в Софийския университет и автор на речници. Звучи чудесно, дано да са доволни децата!

Синът ми е в паралелката с португалски, но ще започва вторият език в девети клас. От него знам, че до момента в училището е имало изключително добър преподавател по езика, който се пенсионира тази година. Новият ще е непознат за всички.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 09:30 от Meowl

# 112
https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=114  

Четете сайта на училището - информативен е и се актуализира редовно.

Благодаря. Погледнах. Актуализирали са го Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 14:25 от laseine

# 113
  • София
Добре дошли и от мен на мамите на новите зайчета в гимназията Sunglasses
Здравейте, дъщеря ми е приета в италианската паралелка по второ желание. Ще видим дали ще се премести нагоре във второто класиране към паралелката с английски.
Радвам се на мнението на Захарно цвекло за учителя по италиански Simple Smile
Моят син по същия начин преди две години беше приет в "италианската" паралелка и на второ класиране се "качи" в английската. Случвало се е няколко пъти през миналата година да каже: "Защо не се записах в италианската?" Не, защото не си харесва класа, но явно в италианската имаше нещо за харесване Stuck Out Tongue Winking Eye
Според мен във всички паралелки децата са прекрасни и е въпрос на желание кой втори език иска да учи детето. 
По-важното - за г-н Пламен Христов, за който сте писали по-горе - той е изключително свежа личност и добър учител. Преподава и испански и в 8-ми клас може би два пъти замества в класа на сина ми. С чувство за хумор, млад и строг, децата го харесват. Държи дисциплината в час и ученето върви, а от време на време ги развеселява с шеги. С него бяха през миналото лято в Саламанка, затова съм имала повод да комуникирам с него и писмено, и лично. Та от преки впечатления - грамотен и симпатичен млад човек, организиран и коректен.
През тази учебна година заедно с госпожата по ИИ бяха "двигателите" на заниманията по издаването на училищния вестник.
Отплеснах се ... Исках да кажа, че не е толкова важно в коя паралелка е детето, стига да си харесва втория език. Важното е, че със сигурност е в прекрасно училище, с прекрасни деца и преподаватели. Flowers Four Leaf Clover

# 114
  • София
Гугичка, много благодаря! Звучи толкова обнадеждаващо. Спирам да се терзая какво ще стане на второ класиране. Детето няма претенции кой ще е вторият език. Все ще се справи и с френския Simple Smile

# 115
Здравейте, само да кажа за тези, на които предстои записване, че в сайта пише само за свидетелството, но ми поискаха и служебна бележка за резултатите от НВО, която си носех за всеки случай.
Отделно от това от настоятелството събират по 40 лв, с които заплащат квартирата на учителя испанец като може да се платят в момента, а може и по банков път.

Успех на всички!

# 116
  • София
Успех на новоприетите гимназисти!
По назад в темата мисля, че беше писано, но да го споделя отново - в 8 клас учителите по испански са различни от тези след това в 9 и 10 клас.

# 117
Ние също се записахме днес и също ни поискаха служебната бележка с резултатите. 40 лв за квартира на учителя по испански и покана за мен за участие в настоятелство, която аз отклоних. Казаха човек със свободно време ...

Приеха ни документите двама мъже. Единият според мен беше по физическо, защото заговори за спортовете . Разбира се може и да греша. А другия беше по възрастен с каскет. Залагахме с детето дали е по география или биология. Grinning

Здравейте, само да кажа за тези, на които предстои записване, че в сайта пише само за свидетелството, но ми поискаха и служебна бележка за резултатите от НВО, която си носех за всеки случай.
Отделно от това от настоятелството събират по 40 лв, с които заплащат квартирата на учителя испанец като може да се платят в момента, а може и по банков път.

Успех на всички!

# 118
  • София
Учителят по география е на около 25 години. Със сигурност не е той. Joy По биология няма мъж. Някой друг ще сте видяли. Ще питам щерката кой носи каскет. Laughing

# 119
  • София
По физическо съм чувала имената на 3 жени - коя от коя по-страшни  Joy  (държат да се покриват нормативи, да се ходи с екип и чисти маратонки в салона). Не бях чувала мъжко име, но може да има, естествено.
Иначе, в училището има мъже-учители, не е само "женски колектив", което го намирам за много положително.

lilfi, относно притесненията с френския - госпожата на моят син някак ги спечели. Той искаше френски, де, което в повечето случаи помага, но пък е ужасно енергоспестяващ. Тя е възрастна, спокойна, но изискваща. За другата госпожа по френски (която преподава на випуска, който завърши 10 клас тази година) също съм чувала чудесни отзиви. И двете преподават и испански, изобщо има много учители, които преподавaт по повече от един предмет/език.
Имаше и един мъж, който водеше и АЕ и ФЕ, но временно не преподава. Много се надявам развитието с него да е положително.
Sanaka, ти пък, 25...на 25 е господинът по история - сладур от всякъде, запален научен кадър, на когото не му и хрумва, че половината клас пристсъва в час по история, защото е задължително, а не защото му е адски интересно  Joy Географът е друга работа, но определено е прехвърлил "трийсеттака" Stuck Out Tongue Winking Eye
П.С. Питах сина - има господин по волейбол, може да е бил той този, със спортовете

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 15:46 от мандаринка

Общи условия

Активация на акаунт