164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 90 546
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз, защото отзивите за него са страхотни. Той трябваше да поеме нашия випуск по английски.

# 121
  • София
Мандаринка, аз веднъж по време на ДО "попаднах" в час по история. Направо залепнах за екрана и изкарах така 15-ина минути. Толкова беше интересно. Наистина. Направило момчето (не го казвам с неуважение, ама много ми напомня за моя тиин) страхотна презентация, не декламира урок, а задава на децата въпроси, те отговарят криво-ляво, той пак ги насочва с въпроси и чак накрая под формата на обобщение на техните разсъждения, дава на практика новата информация по темата. Бях страшно впечатлена. Grinning

Не са толкова страшни госпожите по ФВС Wink, като мине първоначалният шок от изискванията в гимназията като цяло. На моя син в един от първите часове по ФВС за 5 мин. закъснение госпожа Хранова му беше отвъртяла отсъствие, без да й мигне окото от обясненията на групата закъснели. Той сега само дето сълзи не рони за нея, защото се пенсионира. С другата госпожа пък бяха в Саламанка и също не е страшна, особено като я видиш - стройна, младолика, с руса коса и сини очи.

А за мъжете учители, освен господинът по физическо (замествал е на нашите и затова съм чувала за него), може да е бил този по ИТ или г-н Кирков - всеобщият любимец (на нас преди 2 г. той ни прие документите при записването).

# 122
  • София
Sanaka, ти пък, 25...на 25 е господинът по история - сладур от всякъде, запален научен кадър, на когото не му и хрумва, че половината клас пристсъва в час по история, защото е задължително, а не защото му е адски интересно  Joy Географът е друга работа, но определено е прехвърлил "трийсеттака" Stuck Out Tongue Winking Eye
Бъркаш! 2012-та е завършил Испанската, 2016-та - УНСС. А господинът по история не знам на колко е, но изглежда на 15. Joy

# 123
  • София
С каскета може да е Кирков (в класа на дъщеря ми преподаваше Философия).
По Физическо е Петров.
Нормативите по физическо са заложени по програма и за съжаление и оценяването е по тях.
Иначе учениците ги харесват и двамата.

# 124
А кой преподава по испански на паралелката с португалски, знаете ли? Или всяка година е различно?

# 125
  • София
Въртят се учителите, няма фиксиран преподавател за паралелка.

# 126
  • София
Това училище все повече ми харесва Simple Smile

# 127
Честито на всички приети! Исках да попитам дали стипендиите за отличен успех се дават от девети клас или от втория  срок на осми?

# 128
  • София
И за първия срок на 8-ми клас се дават. На база годишния успех от 7-ми клас.

# 129
  • София
Само да кажа, че информацията относно стипендиите се обменя през ученическите акаунти в офис 365, родителите не са информирани (през школо) за графици, заявления и други - което е съвсем правилно, но за някои тийнове неочаквано. В сайта на училището излиза съобщение, но едва ли някой следи редовно именно него. Така че, в началото на годината, когато им направят акаунтите, да има предвид гимназиста, че трябва да очаква съобщения и там. В 8 клас май всички масово получават стипендии, така че "се разчува", нататък оредяват редиците Simple Smile

# 130
  • София
Да, това е добро подсещане. Трябва да свикнат да си следят акаунтите в офис 365, както и да си направят собствена регистрация в Школо и да си го преглеждат редовно, защото и чрез него учителите комуникират с тях /особено сега, по време на ДО/, поставят им се задания. И до родителите се изпраща информация чрез дневника, но такава, кято касае тях - за РС, за летните лагери, други организационни въпроси. За учебници, стипендии и др. информация се публикува и на сайта. Но това са вече гимназисти и от тях се очаква по-високо ниво на самостоятелност по отношение на училищните им ангажименти, което намирам за правилно. Аз например заявление за ФУЧ, СИП, клубове не съм виждала. Девойката само ме информира на какво се е записала.

# 131
  • София
Готово! Подадохме заявлението за второ класиране в крайна сметка, пък ще видим дали прогнозите за придвижване напред в желанията ще се окаже вярна или не.  Благодарение на споделеното от вас реших, че емоционалния избор на детето няма да доведе до някакви негативни практически последици в близко бъдеще.
Благодаря за подсещането и за акаунтите. По време на дистанционното се оказа, че има проблем с регистрацията на щерката в Школо, та и се наложи да изкара ДО през моя акаунт, но ще трябва да решим този проблем преди започване на учебната година.

# 132
  • София
Нямам регистрация в Школо и никога не съм ползвала тази платформа. Дъщеря ми също. Днес я записах, но не се сетих да попитам за това. И акаунт от МОН няма. Ще трябва да осведомя училището, за да й направят.

д

# 133
  • София
Ще й направят, спокойно! Регистрациите в Офис 365 им ги правят още в началото на 8-ми клас и това е отпреди ситуацията с ковид. За регистрация в Школо на родителите/децата също училището подава информация /е-mail, имена/, след което сами се регистрирате в платформата.

# 134
  • София
Здравейте, момичета!
Честито на всички приети деца!
Моята дъщеря през 2016 завърши и останали са учебниците, които се купуват
от библиотеката и които са разработени специално за гимназията (поне така бе през
далечната 2011 година). Искам да ги дам на кой-то иска (или отиват на вторини суровини)
Не мога да кажа дали са актуални, но ако са - това са доста спестени пари.

Общи условия

Активация на акаунт