164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 90 551
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Малко вероятно е да са актуални, защото осмокласниците са по нова програма. Освен ако не са учебници по испански A bordo! para Bulgaria на Клет.

# 136
  • София
Здравейте, момичета!
Честито на всички приети деца!
Моята дъщеря през 2016 завърши и останали са учебниците, които се купуват
от библиотеката и които са разработени специално за гимназията (поне така бе през
далечната 2011 година). Искам да ги дам на кой-то иска (или отиват на вторини суровини)
Не мога да кажа дали са актуални, но ако са - това са доста спестени пари.
Моля Ви да ги запазите и да ни ги дадете в удобен момент това лято Simple Smile

# 137
Здравейте, мили родители. Моето дете ще бъде в  паралелката испански с английски. Вълнуваме се много за новото училище.

# 138
  • София
Днес записах девойката. И тъкмо, когато й се обадих щастлива, че най-накрая сме приключили с кампанията, бях нахокана, че не съм я записала за някой от клубовете. Казали й, че ако не се запише сега до есента ще свършат местата. Има ли нещо вярно? На вашите деца беше ли предложено участие в клуб при записването или може да се направи и по-късно? Ако трябва да търча пак до училището, че ако действително има опасност да остане извън клуб, а приятелката й се е записала там, ще ми мрънкоти до Второ пришествие.

# 139
На нас ни връчиха при записването един лист с 20-ина клуба, но не ми се вярва да не може по-късно да се запише. Може да звъннете в канцеларията и да попитате за всеки случай.

# 140
  • София
Благодаря. Точно така ще направя.

# 141
И на нас ни дадоха лист с предложения и казаха, че не е спешно и може на есен да се запишем. Също така, че 8клас учат в обратната смяна на всички останали (ще учим с другото у-ще в една смяна). Поради тази причина всички доп.занимания са в обратната смяна и не е много удобно за 8клас.

# 142
  • София
И ние днес се записахме и ни казаха, че няма срок за заявяване на участие за извънкласните дейности. Като ви чета обаче взех да се притеснявам, че ако е по реда на записване в клубовете, наистина може да свършат местата.
Наистина 8 клас са в различна смяна с горните класове, и ако заниманията на клубовете са общи за всички класове, малко трудно ще ги стиковат (освен ако не са в събота и неделя Simple Smile)

# 143
  • София
Stela P, аз изобщо не съм убедена, че има ограничен брой места...просто едно дете казало на друго дете и моята девойка ме пощури. Ама сега ми е смешно, че й се връзвам. Вероятно защото не очаквах такъв ентусиазъм от нея, та се притесних да не съм объркала нещо.

# 144
  • София
Не мисля, че местата за някой клуб ще "свършат". Миналата година при записването не са ни давали подобни списъци, след 15-ти септември са ги раздавали на децата. Според сина ми, който обаче не се е записал на нищо, няма проблем да се запишат колкото човека решат.

# 145
  • София
Моля, когато излязат списъците с учебници, ако някой от деветокласниците продава учбниците си, да ми пише на лични. Ще огледам и учебниците от осми клас на сина ми и ако са запазени ще ги предложа на 1/2 от цената им (без учебниците по испански език), ако има желаещи.
Моят син така и не се записа в никакъв клуб, но до края на първия срок учителите агитираха децата, така че не мисля, че ще има проблем с местата.

# 146
Моля, когато излязат списъците с учебници, ако някой от деветокласниците продава учбниците си, да ми пише на лични. Ще огледам и учебниците от осми клас на сина ми и ако са запазени ще ги предложа на 1/2 от цената им (без учебниците по испански език), ако има желаещи.
Моят син така и не се записа в никакъв клуб, но до края на първия срок учителите агитираха децата, така че не мисля, че ще има проблем с местата.
юли 2020, 18:03 ч.
Аз бих желала да взема учебници за 8ми клас от вас. За испанския-казаха, че ще е нов и така или иначе ще трябва да се купи.

# 147
И ние се записваме за учебници за осми клас, ако някой ги е запазил в добро състояние - и ако са същите, разбира се.

# 148
  • София
Трябва да проверя в какво състояние са учебниците на сина ми и ако са ок - ваши са.

# 149
  • София
Ехеее, пропуснах страстите по кампанията за преим тази година. Не съм влизала скоро в темата, съжалявам. Blush
Честито на новите попълнения! Дано нещата се нормализират с пандемията и децата да могат да се опознаят спокойно в клас. Най-хубавите години са това- гимназията! Simple Smile
Питахте за италиански като втори език. Дъщеря ми сега ще е 10ти клас в такава паралелка. Учителят по ИтЕ  е взискателен и много иска да ги научи. Добър е, определено.  Преди 9ти клас и да започне щерката с втория език, бяхме в Италия. Е не можа сладолед да си поръча от един ресторант, в който не говореха грам английски. Една дума не можеше да обели на италиански. Сега вече, след година, макар и по 3 часа седмично, ами друго си е. Joy С нетърпение чакам момента пак да можем да пътуваме до Италия Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако с друго мога да съм полезна...обещавам да влизам по-често тук Simple Smile
ПС За някакъв пикник чета.... Санака, ръчкай на лични, че проспах ситуацията!

Общи условия

Активация на акаунт