164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 88 991
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ама някога имало ли е изобщо такъв случай, че да го обсъждаме? Аз поне не съм чувала.

ПП. На двете свободни места на трето класиране са приети деца с бал 480,5 /паралелката с Порт.Е/ и 433 /паралелката с ФЕ/.

# 526
  • София
Странно задълбаване в напълно безсмислени неща...
Синът ми е приет на трето класиране с 20 точки под минимума на бала. Имахме валринат да не рискуваме, опитахме, детето имаше късмет. Не се чувствам по-зле от това. Детето е сред първите по успех в класа, вписа се. Не се чувствам зле от това, не съм връзкарка, не съм плащала... Не ме е срам.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 00:45 от magi_sveta

# 527
  • София
emily, без да искам да ви обидя, но проблема е само и единствено във вашето мислене. Ако сте го проектирала и в ума на детето си, жалко...маниакално ми звучите с това издирване на родители. Моят син не е прекарал две години без свободно време, в подготовка за космическо училище Confused, живееше си и си пееше. Балът му не стигаше единствено за СМГ на първо класиране. Избра си тази паралелка  по много смешни причини, но си е неговия избор.
Деца с връзки има навсякъде, търсенето на справедливост е безнадеждно и напълно ненужно в тези ситуации. Животът не е справедлив дори за истински сериозните неща.
164-та не е Харвард, има всички проблеми на българските училища, има прекрасни и не толкова учители, и в по-голямата си част чудесни, амбициозни и интелигентни деца. Мнения и уверения за португалската паралелка ви дадохме достатъчно.Иии в никакъв случай гимназията не е гаранция за успех в живота!!!

# 528
На мен emily ми звучи ,с всеки пост, повече и повече като шега/трол .
Ако сте сериозна и не се шегувате, извинявам се , че ви наричам трол, но ми е много странно как живеем в една и съща държава, заобиколени от горе-долу подобни хора , и можете да се вманиячавате така за връзкарството или за справедливост и подобни. Да , всички сигурно искат справедливост и като искате опитвайте, докладвайте , но точно връзкарството в някакво училище дори не е голяма несправедливост на фона на толкова други.

# 529
  • София
Леле, колко много сте изписалиии...Интересна тема сте подхванали. Аз никога не съм задълбавала чак толкова в този проблем с връзкарството, но го има във всички училища, това съм убедена. Simple Smile Най-сигурният начин да разберете е, когато видите списъка на учениците в паралелката на детето ви и този брой надвишава 26, а в класа няма близнаци (примерно). В нашия случай, преди 4 години, децата бяха 30 (със само един чифт близнаци). Без да е португалска паралелката Wink. След време, когато се опознаят децата, става ясно кой откъде е, а в повечето случаи парашутистите не "оцеляват". Та така, това не е проблем само на испанската, за други училища съм чувала и по 32 деца в клас при план-прием 26 Simple Smile. Както казах не съм задълбавала. От друга страна пък, на моя позната детето имаше нисък бал, а родителите имаха мнооого връзки и точно 164то искаха, но не успяха. Дали не са опитвали с връзките си или не е могло, не ми стана ясно... Та така.

Дописвам. Magi-sveta, изобщо не става дума за приетите на 3-то класиране деца, та ако ще и със 100 точки по-малко да са, рискували-спечелили. Те са си абсолютно пълноправни ученици в гимназията и никой не трябва да се срамува ни най-малко. Тук става дума за 4то и след 4-то класиране Wink

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 02:23 от Peruanka

# 530
  • София
Мисля, все пак  фиксирането в темата е излишно. В класа ни има 27-мо дете. Дойде дори след началото на учебната година, защото с каквито и да са връзки, бройката над 26 трябва да се разреши от РУО и детето се приема с тяхно благоволение (а случаи има много - завърнали се от чужбина семейства на държавна служба, преместени от друг град - дипломати, военни).

Перуанка, споменах третото класиране, зящото знам как става, а дамата Емили го използва на два пъти в постовете си. Да тази година са две места, миналата бяха пет. И класирането отново излиза в профила на детето. Имаха и четвърто класиране - с повече от един участник (мисля за две паралелки) - и на сайта на гимназията бяха надлежно изписани баловете на всички кандидатствали...

Не казвам, че не може да се случи "помощ" за наш човек, но чак такова шумене, не го разбирам (защото детето положило усилия - положило, успяло, чудесно!!!)

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 08:05 от magi_sveta

# 531
  • София
За тези,които ме наричат трол,моля да имат предвид,че съм реален човек с реални мисли и чувства и подобни коментари са доста неуместни.Явно коментарите ми не са разбрани правилно.Не се чувствам виновна,че съм задала въпрос и съм изразила мнение.Доколкото си спомням,това не е забранено в този форум.

# 532
  • София
... бройката над 26 трябва да се разреши от РУО и детето се приема с тяхно благоволение

Мда, затова ги наричат "парашутисти". Спуснати от високо 😊.
Може и да не зависи от училищното ръководство дори.

# 533
Мисля, че Емилия пишеше и във фб, не е трол

# 534
Emily_78 : Аз познавам майка на момиче, прието тази година, испански и португалски в испанската. От нашия комплекс са, но тъй като се преместиха преди година две при нас, много не ги познавам. Симпатична, млада и учтива дама, е девойката. Познавам и малките и големите в комплекса, но така наречените големи, покрай пандемията спряха да излизат и с нея не са играли. Толкова ми е мъчно за тях, израснаха на двора, а сега все едно не се познават.
На братовчед ми дъщеря му завърши португалска паралелка. Тя е танцьорка на латиноамерикански и състезателни танци пътува много и предимно Португалия и Испания, ползва си ги и двата езика както и английски казахме, че без него не може. Не знам как е в Португалия, но в Испания без испански си загубен, там английски не говорят. Живеехме близо до Билбао, курортен град Кастро Урдиалес, дори в туристическото бюро момичето не говореше английски.
Португалския е много близък до испанския, нещо като сръбски и български, но пак е нож с две остриета. В групата където учих испански имаше една бразилка, от 10 години в Испания 2 ниво на испански за чужденци Simple Smile Тя като четеше, си четеше на португалски (дош, треш и т.н.), явно е трудно да обърнеш едното произношение с друго, но тя и не блестеше със свръх интелект, так че може би не е много меродавен примера.
На нас португалския ни беше, като второ желание (мъжа ми говори португалски, та можеше да се чувства полезен). Доста странно ги бяхме подредили, най-високо баловата паралелка ни беше последна. Той си избра френски и аз не съм се противила, и без друго го улеснихме достатъчно с първия език.
Моите притеснения съм ги споделяла вече, но и вие и в гимназията ме увериха, че няма как да изпусне нещата има достатъчен контрол. Намерих и свалих на PDF учебниците от миналата година по испански, прегледахме ги отворих един урок на примависта. Императивна форма на глаголите и той изпадна в ужас, щяло да му бъде трудно да запомни императив, инфинитив - ха ха - идеше ме да го плесна с чехъла . От сутрин до вечер може да ме командори: падни, стани, донеси  на испански ама ще му бъде трудно да запомни, че го прави в императивна форма на глагол, а тези който ще учат и значението на тези глаголи, на тях ще им е лесно, лигльо. Дано учителката която ще им се падне да е достатъчно взискателна към него, тъкмо го научих да учи и сега ако се отпусне не знам. От септември продължава с английския, а догодина съм му замислила едно лято в Брюксел, при най-добрата ми приятелка ще и помага с нейните момчета. Той ще ги учи на български, те него на френски и едно курсче по френски ще изкара там, а ако и двамата са щастливи следващото лято пак .

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:21 от jdodo

# 535
  • София
На сайта на училището вече са публикувани учебниците за новата учебна година.

# 536
  • София
Много благодаря за информацията!Нещо не се ориентирам как да поръчам учебници  "през електронната система на училището"?Търсих в сайта и не успявам да се справя.Необходима ли е регистрация в Школо и как става активирането,ако не сме имали преди това?

# 537
  • София
Много благодаря за информацията!Нещо не се ориентирам как да поръчам учебници  "през електронната система на училището"?Търсих в сайта и не успявам да се справя.Необходима ли е регистрация в Школо и как става активирането,ако не сме имали преди това?
Сега не можете да поръчате. В началото на учебната година или малко преди това ще отворят системата за поръчване. Следете сайта защото обикновено срокът е около 2 дни.

# 538
  • София
Да, ще пуснат линк на сайта и ще може да влезете.

# 539
Здравейте, има ли начин, по който децата от паралелката с френски могат да се запознаят преди началото на учебната година. Моето дете беше прието в осми клас и иска да се запознае със съучениците си.

Общи условия

Активация на акаунт