164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 88 745
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • София
magi_sveta оставила съм я да избира, но не е сигурна какво иска и за това ме помоли да и помогна с повече информация.

# 676
  • София
Абсолютно детето трябва да си избере. Моята навремето беше приета с френски втори език и се "качи" на второ класиране към италианския. Хич не искаше френски.
Преценете къде са ви желанията за учене след гимназията. Много деца от класа на дъщеря ми се насочиха към Италия. Дори има такива, които ще бъдат в учебни програми на италиански, защото с малко допълнителен труд и могат да покрият В2. За Франция не съм проучвала какво е изискването за нива на езика, но дори на английски да е програмата, това, че говори съответния местен език е плюс.
Така че по-скоро преценете към коя държава ви влече след това (ако не е Испания, разбира се).
Трудно е да се каже кой език по-си заслужава. Моята сега ще учи нидерландски на курс. 😆
Никога не знаете накъде ще ви отвее.

# 677
Здравейте, може ли да споделите дали на паралелките в 8 клас с английски и италиански език преподават едни и същи учители по основните предмети (испански, български, математика).

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 15:38 от Tsvetina Mladenova 743076

# 678
Учителите по останалите предмети са едни и същи за целия випуск, освен по испански в 8-ми клас, но там всички са добри.
Четете малко назад, не задавайте едни и същи въпроси

# 679
Здравейте, след завършването на испанската към кои чужди университети се ориентират децата ?

# 680
  • София
Не се публикува такава статистика. Joy Различно се ориентират - Нидерландия, Испания, Италия, има и Австрия, UK. Общо взето, подобно и на другите гимназии, като съвсем естествено тук вероятно има повече деца ориентирани към Испания и Италия, както за Германия има превес на деца от НЕГ.

# 681
  • София
При записването държат ли детето да присъства, ако има навършени 14 години, а то не е в София?

# 682
  • София
Моето присъстваше, така че не мога да кажа. Най-добре е да се обадите в училището и да питате.

# 683
При записването държат ли детето да присъства, ако има навършени 14 години, а то не е в София?

Инфо от 2021 ,не присъстваше .Но по -добре както казва @sanaka  звъннете в училището
Последно инфо : родител може да запише детето в негово отсъствие, но ако друг човек го записва ,трябва пълномощно ( има наредба за това)

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 08:28 от Valeske

# 684
  • София
Чудесно представяне на випуск 2023 на ДЗИ. На ДЗИ по БЕЛ са на второ място в страната:

На НВО 10 клас също има с какво да се похвалим. Класация на първите в София по БЕЛ:
Скрит текст:

А ето и по МАТ:
Скрит текст:

# 685
  • София
Моето момиче е приета по първо желание в Испанската гимназия с френски. Утре отиваме да се записваме. Някой друг от тук приет в тази паралелка?

# 686
Хайде вече и аз съвсем официално тук! Девойката е приета испански с португалски и си търси и тя бъдещите съученици 😁

# 687
  • Sofia
И моят син е приет с втори език френски и ще го запиша утре. Това беше първото му желание. Имам много добри отзиви от момиче, завършило миналата година с втори френски. И вторият език владее на много добро ниво. Това звучи обещаващо. Ще се радвам да поддържаме връзка тук, надявам се предимно положителни неща да обсъждаме Simple Smile.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 23:14 от Scarlett83

# 688
Здравейте, и аз се включвам в темата с девойка, приета испански с португалски. Много искаше с италиански, но май няма да чака второ класиране Simple Smile

# 689
  • София
И моето момиче на есен ще е в Испанската с френски. Точно като сестра си, която тази година завърши 10 клас. Не знам каква ще е ползата от тоя испански, но поне е щастлива в това училище. Надявам се и по-малката й сестра да го хареса.

Общи условия

Активация на акаунт