Ролята на витамин D за детското здраве. Включете се и тествайте пробиотични капки WAYA!

• 7 204
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
  • на последния етаж
Мазни риби, жълтъци, черен дроб.

# 151
Знам за риба, жълтък и млечни продукти. Малкия риба почти не яде, но поне от останалите неща си похапва добре

# 152
С най-високо съдържание на витамин Д са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб и яйчният жълтък.
За усвояването му знам, че е мастно разтворим, и не мисля, че от храната се набавя достатъчно. Най-добре е от слънчева светлина.

# 153
С високо съдържание са : мазни риби, яйчен жълтък, черен дроб, гъби, краве масло и млечни продукти.

# 154
С най-високо съдържание са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб, яйчните жълтъци, гъбите (печурки, манатарки, шитаке), кравето масло и млечните продукти (прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал).
Старая се в менюто често да присъстват яйца, краве масло, риби. Допълвам и с Омега3.

# 155
  • Бургас
Риба и жълтък. Все още не сме захранени с риба, тъй като детето ми е още малко, но жълтък му давам през ден - необходимото количество за възрастта му. По тази причина си набавяме витамин Д и от Вая Д.

# 156
риба, а детенцето ни яде доста риба и приема по едно витаминно желирано мече на ден, в което има и витамин D.

# 157
Храните с най-високо съдържание на витамин Д са мазните риби - сьомга, пъстърва, скумрия, риба тон и змиорка.
Някои видове гъби също са добър източник на витамин Д. Яйченият жълтък е другия вкусен начин да си набавим този витамин. Детето ми за мое съжаление не яде никоя от тези храни...

# 158
Ядки,риба,гъби.Цялото семейство се храни с такава храна.

# 159
В рибата, за всички останали храни за които съм чела или чула обаче не съм много сигурна. Вярвам, че освен от слънцето Вит. Д има и в рибата, за това поне веднъж седмично в къщи се яде риба.

# 160
  • София
С най-високо съдържание на вит.Д са мазните риби, яйчен жълтък, черен дроб, млечни продукти.

# 161
  • София
Най-вече от слънцето си набавяме витамин Д. Част от храните, които съдържат витамин Д са сирене, соево мляко, гъби, овесена каша.

# 162
Яйчен жълтък, мазни риби, гъби, млечни продукти са храните с най-високо съдържание на витамин Д.
Децата не ги обичат особено и вероятно не приемат достатъчно витамин Д.

# 163
1.Подпомагат работата на стомашно-чревния тракт
2.Предпазват от запек и диария.
3.Подпомагат имунната система при инфекции.
4.Подпомагат усвояването на някои вещества и витамини.
5.Използват се като профилактика за предпазване от вируси и инфекции.

# 164
Мазни риби, яйца, кашкавал, масло.

Общи условия

Активация на акаунт