Ролята на витамин D за детското здраве. Включете се и тествайте пробиотични капки WAYA!

• 7 203
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Високо е съдържанието в мазните риби ,чернен дроб, яйчните жълтъци, гъбите /печурки, манатарки/, кравето масло и млечните продукти. Добре е и повече слънце да огрява децата ни.
Не съм сигурна, че получава достатъчно, но се старая доколкото е възможно.

# 166
Високо е съдържанието на витамин D в мазните риби ,чернен дроб, яйчните жълтъци, гъбите, млечни продукти...

# 167
Мазни риби,гъби,овес,жълтък на яйце,черен дроб,млечни продукти .Старая се децата ми да ядът тези продукти,за да няма недостиг на витамин Д.

# 168
Риба тон,сьомга,сардини ,прясно и кисело мляко,сирене,яйца,соево и бадемово мляко,тофу,гъби,фреш портокал ,овесена каша,зърнени закуски ....

Не мисля ,че дъщеря ми си набавя нужното количество витамин Д от храната ,от изброените консумира яйца,мляко и портокал ,зърнени закуски също.

# 169
Основно в мазните риби,яйца, пресни и кисело мляко, сирене, гъби....

# 170
  • Видин
Сирене,тофу,гъби,овесена каша,мазните риби(сьомга, тон, скумрия),черния дроб,краве масло и млечни продукти. Не мисля, че яде достатъчно.

# 171
Черен дроб и яйца

# 172
Витамин D е мастноразтворим витамин и е с огромно значение за тялото още от момента на раждането. Необходим е за нормалния растеж и развитие на костите, както и има важна роля в дейността на имунната система. Най-важната функция на витамин D е поддържането на правилна концентрация на калций и фосфор в кръвта.Така се повишава абсорбцията им в червата, осигурява се минерализацията на костите, както и растежът и развитието на костните тъкани.

# 173
Месо (черен дроб)   ,риба , яйца ,сирене  и гъби.

# 174
Риба, черен дроб, жълтък.

# 175
Аз го свързвам само с излагане на слънце, за храни не знам.

# 176
Риба,черен дроб,жълтък

# 177
В нас хапваме редовно яйца и млечни продукти. Рибата също е активно в менюто ни.

# 178
Мазни риби, яйца, гъби

# 179
По принцип витамин Д се съдържа в храната и се усвоява от организма в някаква нищожна степен, така че е крайно недостатъчно да се разчита на това. Съдържа се в рибата, яйчните жълтъци, гъби, черен дроб, но крайно недостатъчно. Слънце и хранителни добавки зимата, за да няма дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт