Ролята на витамин D за детското здраве. Включете се и тествайте пробиотични капки WAYA!

• 7 202
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
Мазни риби,черен дроб,млечни продукти, опитваме се да се храним разнообразно.

# 181
Аз знам за риба,яйца,но моето дете не яде почти нищо,та със сигурност не приема достатъчно.

# 182
Риба, яйца, черен дроб. Най-добре се усвоява, обаче, от слънцето.

# 183
Източник на витамин Д са мазните риби, черен дроб, също така и в яйчения жълтък. Бебчо не приема достатъчно с храната, тъй като скоро запознахме захранване, и все още няма вкарани нужните продукти съдържащи витамин Д.

# 184
  • Бургас
Риба,яйца,мляко,масло........със сигурност не приемаме достатъчно витамин D с храната.

# 185
Черен дроб, някои видове риба, млечни продукти. Детето ми е все още мъничко, но дори и след захранване на по-късен етап, не мисля, че от храната ще е възможно да се набави. Аз се храня с тези продукти, а по време на бременноста при изследвания открихме недостиг.
Надявам се от слънчевите лъчи и добавката при дъщеря ми да няма такъв проблем.

# 186
Най-високо съдържание на витамин Д има в мазните риби черния дроб и яйченият жълтък.

# 187
С най-високо съдържание на витамин Д са мазните риби.

# 188
Високо съдаржание на Д витамини има в мазните риби, жълтък и май в някои ядки.

# 189
Риба, мляко, сирене, яйца. Старая се да предлагам от всичко и за двете ми дъщери.

# 190
Източници на витамин D са мазните риби (например сьомга, пъстърва, скумрия),  някои видове гъби и жълтъците на яйцата. Моето детенце все още не яде гъби, но гледам да яде разнообразна храна. Надявам се, че няма недостиг на витамин Д.

# 191
  • Варна
Мазни риби, жълтък, черен дроб. Детето ми не приема достатъчно от тези храни на този етап изобщо.

# 192
Витамин Д се съдържа във рибата, гъбите,млякото, порт. сок, жълтъка, соевот мляко, тофу.  Голямото ми момче е на 8 год., според мен не приема достатъчни количества вит. Д , от всичко това в което се съдържа той консумира само мляко и жълтък. Другите не мога да го накарам по никакъв начин.  А бебчо е на 7 месеца, от изброените хапва само риба, но е още малък.

# 193
Високо е съдържанието на вит.Д в сьомга, риба тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби. Не съм сигурна, че получава достатъчно вит.Д от храната, затова съветвам до колкото е  възможно, да прекарва повече време на открито.

# 194
Мазни риби, жълтъци, черен дроб.

Общи условия

Активация на акаунт