В момента чета ... 62

• 48 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
"1984" съм чела два пъти. Аз наистина много я харесвам. Но признавам, че е трудна и тежка за четене, особена книга.
Аз почнах" Хлебарките" .
Не съм избрала явно момента с 1984.
Хлебарките не е лоша.

# 406
  • София
_re_ge, аз също много бях харесала "Да защитаваш Джейкъб", когато я четох.
Интересна , макар и не особено популярна във форума книга, предизвикваща много въпроси за размисъл.

# 407
  • Sofia, Bulgaria
"Жената в каюта 10" и мен ме остави с противоречиви чувства. Хем ми хареса цялостно книгата, хем краят ми беше малко пресилен.
Аз съм абсолютен фен на "1984". Няма такава втора книга, която да предизвиква такива усещания в мен, докато я чета.
Paris love, благодаря за споделеното за "ветлина в пукнатините" точно нещо такова ми се четеше, а тази не знам как съм я прооуснала. Откакто октрих, благодарение на вас, Луиз Пени все следя какво ще издадат и му се хвърлям.

# 408
Чета Да защитаваш Джейкъб по препоръка от тук. За съжаление нямам време и за сега съм я преполовила, но ме тегли тегли да чета. Много ми напомня по нещо Невинен до доказване на противното. Отделното е засегната темата родители / тийнейджъри и понеже имам един такъв у дома, това допълнително внася емоционална окраска в прочита. Питам се как бих постъпила, какво бих направила...
И аз се питах през цялото време как бих постъпила...
Много ми хареса и на мен историята за Джейкъб и ме замисли.

# 409
  • Mediterraneo
1984 е една от единиците книги, които съм препрочитала. Не препрочитам книги, не гледам 2 пъти един филм. Както казах, единици са, трябва безкрайно да са ми подействали.

# 410
Ще ви наспамя още малко за "1984", но това ми е любимата книга. Книга - шедьовър. Докато я четях не можех да спра да мисля за нея, нямах търпения да чета още и още. Дълго след като я прочетох не можех да се отърся от мислите за нея и дълго след това нямаше книга, която така да ме заинригува, всички ми се струваха постни и безсмислени. След нея прочетох и "Фермата на животните" пак на Оруел, която също много ми харесва. После "Ние" и "Прекрасният нов свят", които се смятат като еквивалентни на "1984", но за мен са доста под нивото и. Няма друга такава книга като Оруеловата Simple Smile

# 411
И аз като Ели Мели и останалите почитателки на Оруел. Страшно въздействаща книга и много време след нея всички книги са ти  безмислени...

# 412
  • София
Предстои ми Джон Грийн: "Вината в нашите звезди" и "Къде си, Аляска?" И двете засега са ниво прочетени анотации и първи впечатления. Звучат обещаващо (особено първата). За Оруел 1984 ви благодаря. Напомних си и нея да сложа в списъка Simple Smile

# 413
Прочетох 1984 .
Ако греша ме поправете, но края на книгата ми направи стряскащо впечатление.
Сетих се за новото издание на Под игото.
Скрит текст:
" Всъщност голяма част от литературата на миналото вече бе преработена по този начин. Когато творби на автори като Шекспир, Милтън и др. се превеждаха –на новговор-оригиналните творби, заедно с всичко друго, оцеляло, щяха да бъдат унищожени.Преводите вървяха бавно и трудно и не се очакваше да бъдат завършени преди първото или второто десетилетие на двайсет и първи век.  НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА.       

# 414
Като излезе новото издание на Под игото, точно това си коментирахм с моя мъж...

# 415
  • Belgium
Аз само ще вмъкна, че "Ние" на Евгений Замятин е писана преди "1984" и е първата антиутопия изобщо. Оруел стъпва на нея, за да напише "1984".

# 416
  • Sofia, Bulgaria
В "1984" паралелите са стряскащи. През цялото време докато я четях не можех да се отърва от натрапчивата идея, че книгата е писана съвсем скоро и е разказ по истински случай.
Лу, благодаря за напомнянето за "Ние". От няколко години ми е в списъка и така и не съм я прочела все още.

# 417
Аз не съм чела "1984" и направо се срамувам от себе си, ама ще я планирам и нея.

# 418
  • София
1984 я четох доста отдавна, помня че ми хареса. Май трябва да я препрочета. Simple Smile

# 419
За "Ние" знам, че е базата за "1984" и за това с голямо желание я прочетох, но нещо не ми допадна начина, по който е написана. Иначе идеята е ясна и хубава, но.. не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт