Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 272
  • 615
  •   1
Отговори
# 570
Тук в днешната сутрешна преса, дето оставят в лобито някой е изрисувал Борис с мустачки и вдигната ръка с надписи Fuckin liar Simple Smile

# 571
  • Пловдив
Цитат
...казаха, че са ги изолирали тези против и са пускали само "за" и ей такъв електорат...
Изолирали са ги една от друга - това по радиото вчера, слушам сутрин в колата. Водещата попита как полицаите разбират, ако някой иска да мине към съответното място, дали е от съответната агитка, и събеседникът отговори, че предполага, че се консултират с организаторите на всяка агитка.
Снощи обаче чух с едното ухо, че две жени са се били. Как са се намерили, че да се бият, и дали наистина заради Гешев са се били, не знам. `Еле пък тези "за", за които има предположения, че са платени клакьори или нечии работници. Но и да не са, не си представям да се сбиеш - за кво? за Гешев (или който и да било друг), моля ти се.

# 572
Не знам какъв им е проблемът на англичаните ама в Англия правилата се спазват за разлика от България. Ние вместо да признаем че проблем има, на всеки мач на националният отбор има затворени сектори, заради расизъм истински , не измислен, издигнати свастики и расистки подмятания заснети на видео, защото когато дисциплинарните комисии и на Уефа и на Фифа се събират те гледат видео доказателства и въз основа на тях налагат наказания, затворени сектори, празен стадион или в най лошият случай дисквалификация и изваждане на даден отбор от състезанието. Това което на мен ми направи впечатление че се коментира по медии и по соц. мрежи е какви били англичаните, а не да си видим ние проблема, как опикали витошка а децата им оповръщали и превърнали в кочина слънчака. Така че щом ние сме расисти те пък са прасета.
Това обаче с какво помага на решаването на проблема с лумпените. Защото проблема с расизма всъщност е проблем с лумпените. И всъщност е проблем със спазването на правилата. В Англия когато си на мач за разлика от България знаеш че там правилата се спазват, за разлика от тук, и затова стадионите им са пълни, цели сем. с деца ходят на мачове, а тук на мачове ходят главно ултраси, човек да не смее да си заведе детето на мач, защото може бомба да му гръмне в лицето или да попадне по средата на меле между агитки. Тук обаче правилата не се спазват защото ние трябва да си отгеждаме лумпени които после да ги използваме за различни политически мероприятия, като протести, контра протеси, дискредитиране на протести и т.н. защото ултрасите затова се използват и затова не се пипат и всичко им е позволено, на никой не му дреме по високите етажи на властта че заради тях за България се създава в световен план усещане че от нас по големите животни и расисти няма. Обаче колко задържани има за непристойно поведение и расизъм при положение че има видео доказателства за десетки души, само един и го пуснаха щото май не бил на стадиона. Е, като сме такива, обичаме да не спазваме правила и закони защото държавата го позволява, какво да очакваме от останалият свят като отношение. Те гледат на цялата страна като на едно цяло няма да седнат да мерят кои са расисти и кои не са. Проблемът си е в нас, не е в другите и той не е расистки ами е в незачитането на правила и закони. Оттам идват всички проблеми.

# 573
защото ние трябва да си отгеждаме лумпени които после да ги използваме за различни политически мероприятия, като протести, контра протеси, дискредитиране на протести и т.н.
или пък да си ги разпределим да дойдат на мача бг - англия да викат расистки неща 10', за да може Nikola Tesla после да напише този велик пост.

# 574
Нищо организирано няма тук, това са теории на конспирациите. Нас ни наказват от няколко години за расизъм. Левски знаеш ли в последните години колко мачове на празен стадион е изиграл в Европа, повече са от тези на пълен, националният от години насам има затоворени сектори мач след мач заради раситки прояви. Сега вече гръмна и целият свят за нещо което има от години при нас, защото за разлика от мачовете на Левски, мач България - Англия се гледа от целият свят и българският расизъм по стадионите стана световна тема, ама не се е появил на мача с Англия, има го от доста време насам.
https://gong.bg/bg-football/nacionalen-tim/multimedia/video/angl … -bylgariia-564103
Мен ми е интересно какво наказание ще ни наложи Уефа, с оглед на предишните рецидиви и големият световен шум който се вдигна. За да се направят промени в Българският футбол трябва да е тежко, въпреки че като фен не ми се иска да е такова а да се разминем с по леко защото националният има шанс да се класира на голямо първенство за пръв път от 16 години, въпреки отчайващата си игра, заради сбърканият регламент. Grinning  Аз бих перефразирал един наш политик от близкото минало който беше казал "е.ати държавата щом аз съм и вицепремиер", с "е.ати европейското щом ние сме на него", Grinning но е факт въпреки че националният по зле не е бил в цялата си история, шансовете за класиране са повече от реални, но наказанието може да ги ликвидира ако е най тежкото.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 18:47 от Анонимен

# 575
не се коси. супер тежко ще е. ще се израдваш.

тамън да станат 36 години без евро/световно и да се радвате още повече.

# 576
Може и да се израдвам, зависи, ако катализира промени в българският футбол, иначе няма да се израдвам.

# 577
Е нали всички са супер-дупер сигурни че това наказание ЩЕ предизвика страхотни промени в българския футбол.

Които ще се изразят между другото в това че клубен отбор в ле/шл няма да видим следващите минимум 3 г. да играе и национален отбор на евро/световно поне още 10 г. Но пък това явно е за добро. Живи и здрави да са че ни разкриха какви сме расисти.

# 578
Е, като сме такива, обичаме да не спазваме правила и закони защото държавата го позволява, какво да очакваме от останалият свят като отношение. Те гледат на цялата страна като на едно цяло няма да седнат да мерят кои са расисти и кои не са.

Не знам кои са "те", но ако става дума не за лумпени по стадионите /каквито има навсякъде/, а за реален расизъм и дискриминация по раса, етнос или религия, мерят. В ЕС мери Агенцията за основните права. България в нейните изследвания фигурира с отношението си към ромското малцинство, вероятно защото липсват расови малцинства. И между другото сме страната с най-ниска дискриминация към ромите. Не че някой популяризира такива изследвания.

Тук са замерванията специално за расизма.
https://fra.europa.eu/en/publication/2018/eumidis-ii-being-black

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 19:39 от Vapor

# 579
Ако наистина наказанието е толкова тежко няма начин да не предизвика промени. Т.е. ще бъде за добро. Промените ще бъдат инициирани отвътре от самите клубове, ако има такова наказание, самите клубове и техните президенти ще поискат промяна и ще натиснат държавата да вземе най после твърди мерки срещу футболното хулиганство, за да се решат проблемите с ултрасите, ако бъдат извадени от евротурнирите и бъдат лишени от приходите които идват оттам.
Това ще е голям удар за клубовете, защото на големите и влиятелни клубове от които зависи управлението на българският футбол основно перо на приходите им са евротурнирите, те отдавна не пълнят стадионите точно заради ултрасите така че нямат големи приходи от билети а приходите им от тв правата на българското п-во са трохи, защото то не предизвиква интерес, слаб футбол, не е атрактивно за рекламодатели, а стадионите са празни, а 1-ва стъпка за тяхното пълнене е справяне с футболното хулиганство за да се върнат нормалните хора по стадионите, 1-ва стъпка за това справяване е като има видео-док. за десетки души направили расистки изпълнения на стадион в евроквалификация, едно от най високите нива във футбола всичките тия 10-ки души да са осъдени по бързата процедура и да получат 5-годишен бан да посещават спортни мероприятия на територията на България, за сбиване наказанието да е доживотен бан, освен предвиденото в НК, за расистки прояви 5-годишен и т.н. за това по стадионите на Англия, където на техните е едно от най хубавите места на които можеш да бъдеш стават такива, точно след тежкото наказание наложено на Англия от 5 години изваждане от всякакви международни състезания на клубно и национално ниво. Защото промяната идва отвътре, самите клубове след наказанието казват, повече така не може, и заради това английският футбол е това което е днес, еталон за развитие на футбол. Пълни стадиони, прекрасна обстановка, футбол от най високо качество, привличане на рекламодатели, огромни средства се генерират от футбола вкл. и туризъм, много българи от родни фен клубове на техни отбори ходят редовно на мачове т.е. наливат пари в тяхната икономика. Това което днес е висшата лига е благодарение на онзи 5-годишен бан наложен на целият английски футбол заради английските хулигани през 80-те. Ако наказанието им не беше тежко английският футбол нямаше да е това което е днес.

П.с. Шапка му свалям на Хубчев и на играчите на Левски които отказаха да поздравят собствените си фенове на мач за купата в Балчик и веднага се прибраха в тунела след краят му, защото техните фенове изпотришиха целият стадион в Балчик. Това се случи преди скандала на мача с Англия и олицетворява картината на българският футбол. Лумпенизация умишлено толерирана от властта.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 19:49 от Анонимен

# 580
Чудесен пост, Тесла. Съгласна съм, че наказанията трябва да са строги и съм съгласна, че лумпените се отглеждат. Но защо футболните отбори не направят нещо - не знам. Не може да се каже ''Ние си ги знаем кои са'' и да се вдига рамене, както някой от щаба на ''Левски'' беше казал в едно интервю. Като си ги знаете, защо ги оставяте да вандалстват и да вредят на отбора и на нац. отбор? Така че всеки западен отбор, който отива да играе международен мач в България, да се чуди ще има ли расизъм днес или не. Напълно ненужно е.

# 581
нема по-големи мераклии да ги накажат хаха. bdsm нация Laughing

off topic: rugby
"England Rugby proving once again why we are the most disrespectful team in the world."

https://extra.ie/2019/10/28/sport/rugby/england-facing-fine-over … during-semi-final

# 582
Той Тесла така вещаеше и най-строги наказания за Пулев след случая с Шушито, че ни бил изложил по целия свят. За негово голямо съжаление не се сбъднаха.

# 583
Grinning Aaaaaa Нина тука си в грешка. Въобще не ми беше такава позицията за Пулев.

# 584
дано поне уефа те зарадват че си е дразнещо все да ни се разминава.  поне 10 г. и една ядрена бомба да решат.

Общи условия

Активация на акаунт