Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 266
  • 615
  •   1
Отговори
# 585
Нашите емигранти болшинството са много досадни с псевдоморала си. И като започнат едни дълги излияния какво мнение имал за нас сульо и пульо, щото еди кво си. Дреме ми на гъза за простите англичани. Изобщо що се бъркат в политиката и социалния живот тея хора при положение, че са абдикирали.  Егати наглостта и расизма!

# 586
Цитат
дано поне уефа те зарадват че си е дразнещо все да ни се разминава.  поне 10 г. и една ядрена бомба да решат.
Всъщност аз не знам защо Уефа трябва да ни наказва сурово за да има промени и затягане на правилата. Уефа няма политика на строги наказания нарушаващи чисто спортният принцип. Каквото е дисквалификацията изваждането на един отбор от борбата не по спортни причини. Дори и за расизма. В този случай Уефа иска да ни накаже с 2 мача на празни стадиони и да ни наложи глоба което е стандартно наказание. Решението обаче се бави защото анти-расистки организации по целият свят притискат Уефа да ни наложи най тежкото наказание, дисквалификация и изваждане от по нататъшно участие в квалификациите. Аз като спортен фен с доста познания във футбола не мога да се сетя наскоро да е имало такова тежко наказание изобщо във футбола.

Но проблема е че аз знам колко трудно се променят нещата при нас. И вътрешно усещам че няма достатъчно голяма готовност за промяна без да опре ножа до кокала. По принцип това би трябвало да стане като реакция на скандала който достатъчно ни злепостави по целият свят, а не да се чака ще има ли апокалипсис във футбола с изваждането на националният от Уефа или не. Тука 2 мнения няма. Ние които не си дадохме евреите в момента сме расистите на Европа. Само че единствената реакция на държавата която аз видях е оставката на Боби Михайлов. Чудесно. Само че това е замазване на положението. В никоя държава футболният съюз не е правоохранителен орган и не прилага законодателни мерки срещу расизма, това е работа на държавата. Той може да бъде упрекван за други неща, състоянието в което се намира детско-юношеският футбол, скандалите с уговорени мачове в него, безумното администриране на първенството, идиотската с-ма в него позволяваща един куп безмислени мачове да се играят, които са рай за черното тото. Но на него не може да му се търси отговорност затова че държавата при положение че има видео-доказателства за 10-ки души с расистки прояви които се гледат по целият свят няма нито един привлечен под съдебна отговорност, повтарям нито 1, единственият задържан го пуснали защото го сбъркали с брат му и брат му бил на стадиона а не той. А брат му защо не е привлечен от органите. Идиотия след идиотия.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 11:03 от Анонимен

# 587
гъзенето край няма https://www.sportal.bg/news.php?news=811890

да ни махнат от евро 2020 че да си свършат спокойно хората.

# 588
Ох, Боже....Този като ги псуваше всички наред на мачовете, кой е ревал и се е извинявал после? Или е забравил. Джентълмен до джентълмена на стадионите.

# 589
Simple Smile Ицо вие не го мислете, Ицо е голям и го доказва още веднъж. Когато ни направи 4-ти в света и накара напълно непознати хора да се прегръщат по улиците, паметници щяха да му се вдигат, а от много години насам е едно плюене по него, подобно на това по Бербатов, Кубрат и Григор. За какво гъзене става въпрос, за това че се извинява за
осъдително поведение на наши фенове. Ми по тая логика капитанът ни и най добър футболист в момента Попето трябва да бъде отзован от националният и повече да не бъде викан понеже се осмели да не се прибере на почивката а отиде да говори с нашите фенове да престанат с расистките прояви.Тука трябва да се плюе не Ицо, ами българската държава която вече видно и нагло продължава да толерира лумпенизацията. Щото после тая лумпенизация им е нужна за свикване на контра-протест в подкрепа на Гешев, примерно. Ако я ударят през ръцете лумпенизацията после откъде ще се набави нужният материал за такива мероприятия.
https://www.bgonair.bg/a/166-kriminalno/178325-pusnaha-18-godish … balgariya-angliya

# 590
Не е само до това да си голям спортист, а и голям човек, че ние българите помним.

# 591
Ама разбира се, дайте да плюем по българската държава, пък дано ни простят чужденците за няколкото футболни хулигани на стадиона...щото те такова нещо си нямат.

# 592
А кой да плюя Нина, Ицо ли, за какво да го плюя. Задавам прост въпрос, има ли извършено противозаконно деяние на стадиона. Има, въпреки че според държавата явно няма.  Може би се позововат на свидетелствата на един мма боец бил в агитката, който каза пред медиите че расизъм нямало, расистките поздрави били грешно интерпретирани Grinning хората просто си махали с ръце, пък изглеждало като нацистки поздрави, а по отношение на маймунските звуци, е какво сега трябва да седим и да мълчим ли, ние сме на мач, не може да мълчим понеже нашите подвиквания могат да се интерпретират като расистки. Grinning Явно по тоя начин интерпретира деянията и държавата. Grinning

А по отношение имат ли те хулигани по стадионите или нямат, силно те съветвам, да отидеш на един техен мач, и след това да отидеш на един български мач.

# 593
Щото после тая лумпенизация им е нужна за свикване на контра-протест в подкрепа на Гешев, примерно. Ако я ударят през ръцете лумпенизацията после откъде ще се набави нужният материал за такива мероприятия.
и в същото време си сигурен че тая лумпенизация не е използвана, както би била използвана за свикване на контра-протест в подкрепа на Гешев Laughing

и днес ще е джентълменско понеже при тях няма такива хаха https://www.bbc.com/sport/football/50208675

"It was claimed that Haringey goalkeeper Valery Douglas Pajetat was spat at and struck by an object thrown from the Yeovil supporters' section, while defender Coby Rowe alleged he had been the victim of racist comments."

# 594
Ама като се твърди такова нещо трябва да се каже от кого е използвана лумпенизацията и с каква цел. Тука теориите на конспирациите дават прекалено много версии и не се обединяват около една. Например използвали са ги англичаните и националиста им начело за да ни изкара най големите расисти на планетата земя и да си мотивира с нас излизането от евросъюза. Ето вижте какви индивиди и расисти ще продължат да влизат свободно в Британия ако останем. Ами ако е вярна тази теория на конспирациите, аз тогава трябва не да плюя а ми направо да залея с помия българските власти, които са допуснали такъв пробив във националната сигурност че английската държава и техни внедрени агенти в България са въздействали на лице от типа на 19 -г. Ц.Г. от квартал Надежда, 21-г. П.Д. от Люлин 18 -г. В.Р. от Подуяне и още 10-ки души с подобен профил и с регистрации в МВР да работят за тайна английска адженда. Само че аз футболното хулиганство го виждам не отсега и не от мача с Англия, расистките изпълнения по родните стадиони са от зората на демокрацията. А бръснача на Окъм гласи че най простото обяснение вероятно е най вярното за разлика от сложно осъществими и недоказани конспирации. А простото обяснение гласи че просто сега вече чашата на техните изпълненията преля, а ироничното е че всъщност през годините са ставали много по страшни неща по родните стадионите, завършили със смъртни случаи, отколкото това което стана на мача с Англия което си е направо детска играчка в сравнение с други ексцесии по родните стадиони, но сега стана пред възможно най голямата сцена, пред целият свят и се вдигна огромен шум, отколкото за много по страшни неща които стават от зората на демокрацията по нашите стадиони но не стават тема номер 1 в световните медии.

Защото за разлика от контрапротеста за Гешев на едни татуирани лица им е присъщо да правят тия неща и без някой да ги строява, докато не им е присъщо да подкрепят един главен прокурор. Grinning А всъщност може и аз да греша като се замисля подкрепата за Гешев може да е искрена и идеологичека а не организирана, той явяващ се като наследник на Цацаров може да продължи политиката на съдебната с-ма за непипане на лумпенизацията и подкрепата всъщност да е искрена а пък аз да греша че е активно мероприятие. Grinning

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 13:15 от Анонимен

# 595
Именно, за да се разсее фокусът около брекзита, на прав път си Wink

# 596
А кой да плюя Нина, Ицо ли, за какво да го плюя. Задавам прост въпрос, има ли извършено противозаконно деяние на стадиона. Има, въпреки че според държавата явно няма.  Може би се позововат на свидетелствата на един мма боец бил в агитката, който каза пред медиите че расизъм нямало, расистките поздрави били грешно интерпретирани Grinning хората просто си махали с ръце, пък изглеждало като нацистки поздрави, а по отношение на маймунските звуци, е какво сега трябва да седим и да мълчим ли, ние сме на мач, не може да мълчим понеже нашите подвиквания могат да се интерпретират като расистки. Grinning Явно по тоя начин интерпретира деянията и държавата. Grinning

А по отношение имат ли те хулигани по стадионите или нямат, силно те съветвам, да отидеш на един техен мач, и след това да отидеш на един български мач.
Плюй по десетината хулигани от публиката, ако ти се виждат по-големи расисти от англичаните.
А  за съвета - не, мерси - след десетките загинали в Англия при мелета на трибуните, вкл. и деца, по техни стадиони не стъпвам. Също не искам и да гледам как замерват с банани и плюят по чернокожи играчи, което било нищо в сравнение с нашето. Всъщност някой техен известен играч реве ли по чужди ТВ засрамен от държавата и апелира ли за най-тежки наказания за отборите?

# 597
Аз по голямо плюене от това да зова да се вземат адекватни мерки срещу тези расисти не знам. Освен да ги нарека още 20 пъти расисти, ама то не става само тях да ги плюя защото на тях им дреме на шнура че някой в някакъв форум ги плюе, Grinning при положение че такива като мен даже са изключения, гледам че се набляга какви били англичаните за да не се плюе по нашите расисти. Ето ти кадрите от един английски стадион, така изглежда един техен стадион. Обърни внимание на трибуните виж колко деца, сем, норнални хора има там.
https://arsenal.gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/r … a-emirejts-556420
Да ти пуснали как изглежда нашата публика по стадионите, май не е нужно, може да ти пусна и поддръжниците на Гешев, горе долу гледката е една и съща. Grinning
Бъди сигурна че там всичко се наказва много строго и ултраси и гамени на стадиона няма, защото всеки с такава проява, независимо дали е метнал банан или нещо подобно в близките години кракът му няма да стъпи на стадион, докато нашият вътрешен министър каза нещо от сорта че ние не можело да въведем такива мерки защото им се нарушавали правата на хората (гамените) да ходят на мачове при мерки като техните.

# 598
  • Най-красивата страна
Никой тук не оправдава нашите хулигани.
Писахме няколко пъти,че те заслужават наказание.

А от английската преса се възмущаваме,защото те нарекоха целия ни футболен отбор ,,животни,,.Тоест паднаха по-долу и от ултрасите.

# 599
Хора, още ли го дъвчете това... Колко пъти се повтори, че всички осъждаме феновете, но протестираме срещу английската преса... Още ли продължават да се дупят и да се извиняват. Стоичков при цялото ми уважение да вземе и по една свирка да им врътне, че да им мине обидата... Ако сега някой почне да псува като като него по терените, ще ни затрият с критики и обиди, та, точно той не е много адекватно да се прави на най-толерантния от всички.

Общи условия

Активация на акаунт