Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 410
  • 615
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Да видим, какво ще ти отговори. Не се поддавайте на тъпи опити за унижение от страна на същите простаци, каквито са били ония 30-ма на стадиона. Вдигнете главата и изобщо не позволявайте да ви правят на глупаци.
А наш'те простаци? Ей го на и Хубчев: Хубчев пред „Билд”: Расизмът е проблем в България!

# 196
  • Насред хаоса
Ами така ще е. Докато нашите уж ербапи с робската психика и вечното чувство за вина (за какво?!) се навеждат и държат като изтривалки, ония наглеят още повече и клеветят, при това без дума за изстъпленията на техните убавци:
https://fakti.bg/sport/417757-angliiski-jurnalist-policia-v-balg … -fenove-na-anglia
Ма очаквали прояви, ма толкова страшно нещо станало, сякаш само тук е станало и те са цветя.
И още нещо, ама гледам, хич не се отразява:
https://fakti.bg/sport/417442-dani-alvesh-parij-e-rasistki-grad
Лицемери.

# 197
Тия пък сакън да не пропуснат да ни ритнат и те:
https://dnes.dir.bg/politika/asotsiatsiyata-na-otselelite-ot-hol … ritsa-rumen-radev

# 198
Чакайте сега, от статията рабирам, че евреите отричат, че сме ги спасили? Сефте го чувам това.
Абе сега който има възможност няма да пропусне да ни нарита в ребрата. Македонците какво казават по въпроса? Сигирно са много доволни.

# 199
Да, всъщност е вярно, че македонските евреи (например) не са били спасени. Сигурно има и други. Президентът неправилно е използвал думата "всички".

# 200
Нали подарили на Шиндлер пръстен с надпис „Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“, пък сега не били спасени всичките.

# 201
  • Най-красивата страна
https://blitz.bg/sport/bg-futbol/borisov-km-nashi-zhurnalisti-vi … sizma_441182.html

Ето че се заговори и за расизма в английските медии.
Най-после.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 10:03 от -veni-

# 202
  • София
Като гледам - пригласят и съфорумки, особено живеещи в чужбина.
Държа твърдо да бъда разграничена от това обобщение. Онзи ден на работа една ми размята някакъв  вестник, защото, УАУ сетила се, че съм българка. Казах й да си прибира вестника и да дойде да ми го размята отново, когато ме види на снимка, как правя расистки жестове на стадиона.
Затова съм написала "живеещи", а не "живеещите". Няма как да обобщавам за всички съфорумки, не водя статистика коя къде живее. Но ми се наби, че няколко от възмутените са в други държави.
Браво на теб, добре си отговорила! bouquet

# 203
Хаха, представям си как някой в работата ми влиза в офиса и ми иска сметка за някакви простаци на хиляди километри от нас. Ако е по това време на деня, направо ще го изям. Yum

# 204
Та англичаните били същите, ако не по-зле, та всичко било нагласено, та предизборни работи, та циганите, та преигравали с реакцията си англичаните, та обиждали българите ... 100 оправдания и извинения ще се намерят, за да не се каже, че това, което стана на стадиона е грозно, недопустимо, наказуемо и не трябва да се повтаря.

Сuckoo, да се заклейми расисткото поведение е нещо негативно ли? Или липса на патриотизъм?

# 205
Та англичаните били същите, ако не по-зле, та всичко било нагласено, та предизборни работи, та циганите, та преигравали с реакцията си англичаните, та обиждали българите ... 100 оправдания и извинения ще се намерят, за да не се каже, че това, което стана на стадиона е грозно, недопустимо, наказуемо и не трябва да се повтаря.

Сuckoo, да се заклейми расисткото поведение е нещо негативно ли? Или липса на патриотизъм?

Не съм Сuckoo, но цял един отбор да бъде наречен "животни", Е нещо негативно, меко казано.

# 206
  • Насред хаоса
А за техните изцепки и около 130 000 престъпления от омраза годишно (толкова четох някъде, че има) защо се намират оправдания или не се говори? Самото им поведение в случая, че поставиха цял народ в кюпа с едни петима малоумника, говори достатъчно. Оправдаха и поведението на техните фенове тук - жертви били на полицията, моля ти се.
За изказването на Дани Алвеш нещо да кажеш? Защо не се коментира това, като са толкова непримирими срещу расизма, ами са се навили като пружини да плюят по нас, сякаш при тях това не се случва? Тяхното "животни" защо се оправдава?

# 207

Не съм Сuckoo, но цял един отбор да бъде наречен "животни", Е нещо негативно, меко казано.

Става дума за обвиненията към българи, живеещи в чужбина и пишещи в темата, че ''пригласят'' на английските медии и се съюзяват с тях срещу българите. Никой тук не е наричал българския отбор животни. Макар че може да се поспори дали облечените в черно фенове не се държат като такива.

Ла Сомбра, нали това написах. Тезата е: Български футболни фенове могат да се държат расистки, защото и английски фенове се държат така. Няма да критикуваме българските расисти по трибуните, защото ''никой'' не критикува английските расисти по трибуните. Едното оправдава другото, значи всичко е наред и няма проблем. Ето тази логика ми е непонятна. Оправдаването на расисткото поведение, защото еди-какво-си. Няма оправдание и положително тълкуване на расистко поведение, независимо кой го прилага.

# 208
  • Насред хаоса
Непонятно ти е, защото се правиш, че не разбираш и твърдиш, че някой оправдавал някакво си поведение. Не е въпросът, че и техните били такива, та затова на нашите било простено. Въпросът е защо точно на нас се разплюнчиха и какво точно им позволява да категоризират цял народ като животни и расисти? Като са толкоз толерантни? Не поради други причини, ами защото именно те имат бая греховце на тема расизъм и си мислят, че сега с подскачането ще ги заличат. И кое им позволява да се правят на луди за изцепките на техните фенове тук и по света - както се знае, рядко се намират по-големи идиоти именно от техните.
Те не са ли расисти сега, като наричат наши сънародници с обидни епитети, макар те с нищо да не са криви? Защо тия двойни стандарти при все цялото вряскане за толерантност? Какво правят по въпроса с Алвеш? И защо си мисля, че ако на наше място беше например Италия, скандал изобщо нямаше да има?

# 209
  • Най-красивата страна
Факт е,че английската преса падна по-ниско даже и от нашите ултраси по стадионите,наричайки българският отбор ,,животни,,.

Общи условия

Активация на акаунт