Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 400
  • 615
  •   1
Отговори
# 210
да ги хванат на легия варшава феновете, барабар с на краковия феновете и по незнайно стечение на обстоятелствата и на фейенорд феновете и да им издуят главите кат' тъпани Laughing

Ицата верно ли предлага българските клубни отбори да не играят в ЕКТ? Laughing

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 10:40 от sweetdidi

# 211

Не съм Сuckoo, но цял един отбор да бъде наречен "животни", Е нещо негативно, меко казано.

Става дума за обвиненията към българи, живеещи в чужбина и пишещи в темата, че ''пригласят'' на английските медии и се съюзяват с тях срещу българите. Никой тук не е наричал българския отбор животни. Само вестниците, на първа страница...Макар че може да се поспори дали облечените в черно фенове не се държат като такива. А, те пияните и дрогирани английски фенове се държат като лордове щото:smiley:

# 212
Да, всъщност е вярно, че македонските евреи (например) не са били спасени. Сигурно има и други. Президентът неправилно е използвал думата "всички".
Според мен, напълно на място е използвал думата "всички". Всички на територията на Царство България, всички бълг. граждани. Независимо, че уж Хитлер връща на България нейни територии, те си остават чужди, на практика хората не придобиват бълг. гражданство.
Хватка, за да има основание да изпрати там бълг. армия и да освободи ресурс от немската армия за Изт. фронт. Дядо ми, светла му памет, е бил в Кавала запас и беше потресен от действията на германците. Имало е там и съветски военнопленници...

# 213
La Sombra, точно оправдаване си е ''Ама и те правят така''. Дай да преброим колко пъти в тази тема и колко потребителя осъдиха случилото се без да търсят оправдания.

# 214
# 215
  • Насред хаоса
Това конкретно не е оправдание, а чистата истина. Тогава защо нямат същата реакция към техните? Или само към нас може, като народ? Не смятам, че цял народ се отъждествява с петима парапитека, че заради техни простотии да се оправдаваме. Аз конкретно не чувствам никаква вина и никакво желание да се оправдавам заради тях.
Питам защо не третират като расизъм поведението си сега спрямо нашите сънародници, които не са онези идиоти?

# 216
  • Най-красивата страна
Никой тук не оправдава простотиите на ултрасите.
Да,виновни са и ще си понесат наказанието.
Но е факт,че английската преса падна на още по-ниско ниво и от тях.
Не може да обвиняваш някого в расизъм и в същото време да пуснеш расистка статия на първа страница.
Това е безобразие.

# 217
Съдници, посочващи с пръст, силни на думи дал Господ. За сметка на тези, които правят нещо на дело да променят нещата. Расистки изцепки е имало, има и ще има. Както и мачове с голяма голова разлика. Расизмът като цяло и на стадионите е без значение за това какво е нивото на българският футбол като качество. Във всяко едно общество има всичко. То не е съвкупност само от джентълмени или само от гамени. Всеки е отговорен за собствените си действия.

# 218
Ла Сомбра, не разбираш, че това е оправдание. Търсят се упорито всякакви оправдания и външни причини само и само да не се каже ''абсолютно недопустими са расистките прояви към чернокожи футболисти от страна на феновете ни''. Да кажеш, че расистките прояви са неприемливи и не трябва да се случват, не е нито чувство на вина, нито оправдание. Това е изявление, че човек не приема расизма, независимо къде и срещу кого. Или Балъков, чието оправдание беше ''аз не съм чул такова нещо'' и ''в Англия има повече расизъм във футбола''. Като не е чул, значи не се е случило? И това да не е състезание - в коя страна има повече? Това, че другаде има, значи, че и в България може или че футболистите от Англия трябва да се примирят и да приемат за нормално такова отношение към себе си?
И да спори с английските футболисти на терена (видя се на мача). Явно са го натиснали отгоре да замаже гафа с последващото изявление, но излагацията си остава. Балъков трябваше веднага да излезе с изявление в този дух: ''Това е недопустимо и не отразява българския футбол. Ще се проведе разследване и виновните ще бъдат подведени под отговорност''. Поне Бойко Борисов отсрами държавата, макар че да иска оставката на Б. Михайлов заради този случай в същото време беше пресилено. Явно там си има друга, задкулисна игра, за да го махнат.

# 219
  • София
Като прочета, че ББ отсрамил държавата и ми иде да се обеся!
Расизъм само срещу черните ли е? Защото българите често ставаме жертва на расистки изцепки, нищо че някои сме бели и руси.
Аз харесах изказването на Бербатов по темата.

# 220
Ла Сомбра, не разбираш, че това е оправдание. Търсят се упорито всякакви оправдания и външни причини само и само да не се каже ''абсолютно недопустими са расистките прояви към чернокожи футболисти от страна на феновете ни''. Да кажеш, че расистките прояви са неприемливи и не трябва да се случват, не е нито чувство на вина, нито оправдание. Това е изявление, че човек не приема расизма, независимо къде и срещу кого. Или Балъков, чието оправдание беше ''аз не съм чул такова нещо'' и ''в Англия има повече расизъм във футбола''. Като не е чул, значи не се е случило? И това да не е състезание - в коя страна има повече? Това, че другаде има, значи, че и в България може или че футболистите от Англия трябва да се примирят и да приемат за нормално такова отношение към себе си? Защо ултраси от Англия не са лишени от право да посещават футболни мачове? Или са лишени, но това важи само за в Англия? Другаде могат да трошат и вилнеят на воля?
И да спори с английските футболисти на терена (видя се на мача). Явно са го натиснали отгоре да замаже гафа с последващото изявление, но излагацията си остава. Балъков трябваше веднага да излезе с изявление в този дух: ''Това е недопустимо и не отразява българския футбол. Ще се проведе разследване и виновните ще бъдат подведени под отговорност''Смехотворно е Балъков да обещава разследване и подвеждане под отговорност! Той такива правомощия няма!. Поне Бойко Борисов отсрами държавата, макар че да иска оставката на Б. Михайлов заради този случай в същото време беше пресилено. Явно там си има друга, задкулисна игра, за да го махнат.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 12:21 от Djaky

# 221
  • София
ББ търчи след вятъра, защото за него пиарът винаги е първостепенен.
А английските фенове са известни с джентълменството си много преди нашите, някои  от вас не са били родени по време на случката на стадион Хейзел, може да прочетете.

Чудя се защо на англичаните е било позволено да чупят заведения и стъкла на Витошка? Собствениците ли са си затворили очите или полицията се е правела на много толерантна? Защо не ги третираха като всеки друг криминален елемент, при положение, че из София беше пълно с полиция и жандармерия? Някакъв се дрогирал до смърт и пак ние сме му виновни.
Прав беше някой по-назад - правилната политика е да не се обясняваш, нито да рипаш на всяко заглавие във УК
УЕФА предприела ли е нещо радикално? Все още не. Ние какво се правим на по-католици от папата?

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 11:35 от Cuckoo

# 222
  • Насред хаоса
Ла Сомбра, не разбираш, че това е оправдание. Търсят се упорито всякакви оправдания и външни причини само и само да не се каже ''абсолютно недопустими са расистките прояви към чернокожи футболисти от страна на феновете ни''.
Аз конкретно не се смятам за виновна за нечии простотии, че да се оправдавам или да се занимавам с тях. Не върти едно и също, а ми отговори на въпроса защо не се реагира на техния расизъм спрямо нашите сънародници там, които нямат грам вина за изцепките на тия ненормалници. Защо никой не реагира на тяхното "животни" по първите страници на вестниците? Защо никой не реагира на същите неща, отправени към бели футболисти? Защо не подхванаха Париж след изказването на Алвеш?

# 223
Не дърпай дявола за опашката - не е късно да изкарат, че надрунасият боклук е бил убит в ареста, вместо да е умрял от това, с което се е натровил...

# 224
  • Варна
Ла Сомбра, не разбираш, че това е оправдание. Търсят се упорито всякакви оправдания и външни причини само и само да не се каже ''абсолютно недопустими са расистките прояви към чернокожи футболисти от страна на феновете ни'
Не си разбрала, това не са оправдания. /Усещам, че искаш да ни вкараш в оправдателен режим, което е и целта на темата ти./ Възмущаваме се на лицемерието.
Расизма няма оправдание и се надявам виновните да си получат наказанието, защото заради подобни групички нормалните хора се отказват да ходят на мач.

Общи условия

Активация на акаунт