Копнеж за бебе тук събра ни, споделяме си радости и драми. - Бебеправене - Тема 362

• 25 101
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Евала, мацки!
Ив, Кайлийн и двете ви харесвам страшно много, и всяка от вас разбрах по мой си начин! Кефя ви се, че сте прями, останете си такива.
Джулка, по-добре не бих го написала!
Тикълс, мисля че се разбрахте вече или поне аз разбрах и теб, нека се спре до тук. Мисля, че хормоните са се разбунтували на всички. Аз съм към края на менструацията, та съм една благичкаа и обичам всичкиии 😁
Дайте да не приключвам темата с негативизъм. Я, кажете, някой признава ли "нощта на вси светии"?
Одри, аз след хистерото през 2017 г. имах зацапвания 3 месеца, не е нещо ненормално, зависи какво точно е правено. Скорошен успех ти желая!

# 586
rave, много съжалявам за това, през което преминавате с ТМ. Искам да ти кажа, че това е нормална реакция. Мъжете наистина приемат нещата по-различно. ММ като разбра, че проблемът е в мен застана до мен, но когато имаме подобни разговори аз понякога се чувствам "дефектна". И явно не само аз.
Дай му време, нека да преживее ситуацията, бъди до него и ще преминете заедно през трудностите. Yellow Heart

Джулс Flowers Hibiscus

Не знам дали е на място или времето, но аз пък искам да споделя нещо. От вчера не съм на себе си. Гневна съм. Ако някой ме гледа отстрани сигурно ще си каже - "Тая пък какво иска от живота?!" Еми.. ужасно трудно е да виждаш как някой приятелки планират да забременеят и си казваш - "И аз да можех да планирам", Уви.
Ей така исках да си го кажа. Имам и позитивни дни, с надежда и т.н. Просто си мисля, че и този месец не сме уцелили момента. Или просто сега не е моментът. Не знам. Ама понякога ми е трудно да го осмисля.
Пфу!
Оплаках се, дано не ми се сърдите. Ама както и животът, така и темата не е само цветя и рози Simple Smile

# 587
Ок, на мене ми дойде, приемам, че хормона ме е ударил и съм яхнала коня на справедливостта излишно.
Цапа ми 4 дена преди да ми дойде(никога не ми се е случвало) и вчера докторката, която посещавам (с цел хомеопатия де, не е АГ, но Е доктор) ми каза някои истини. Каза че имам дете на година и 10 месеца, че не съм спала 6 поредни часа от година и 10 месеца(спала съм 5 поредни часа около 3 пъти Grinning), че почнах работа, малката ясла, че съм преуморена, недоспала, стресирана и че не разбира какъв е тоя зор и бързане. Мозъка подава грешни сигнали на тялото и хормоните ми са разбичкани, от преумора. Казах и че искам дете, просто. Но истината е, че дете мога да имам и след 6 месеца, не е нужно точно СЕГА.
И така, посъветва ме да си почина, възтановя, да обърна внимание на детето си и да изчакам малко по благоприятен период.
Ще си щракаме де... и ММ ще направи СГ сега в четвъртък информативно, но малко ще отложим целенасоченото бебеправене.
Аз наистина съм като самоходна тояга...47кг сутрин и 48 вечер Grinning на 1м70. Не е мн ок. Отказвам да приема, че е от злоба, значи ще е от преумора. Grinning
Момичета ето може би е писано малко да си почина и от темата. (Броя въздишките на облекчение да знаете Grinning)
Разчитам на агенти да ми снасят за бременни. Flowers Four Leaf Clover

# 588
Наистина преумората си казва думата... малката ми е на 2.9 г. и пак не съм спала цяла нощ откакто се е родила🤦♀ Това при мен отключи проблема с ЩЖ. Едното води за ръчичка другото...

Аз си “цикля” още, но е странно безболезнено този път🤨

# 589
Ивееее, всички сме имали периоди на почивка от бебеправене и сме си чели и писали през това време! Не смей да ни оставяш!!! ТИ си ценен членове и би липсвала на много хора тук!!!!

# 590
Рейви, ок съм. Все така, гори-долю, както казваше Алфредо Торез, нещо подобно беше, а?
За ТМ- ще отмине. Но се иска време. И ние жените, понеже сме нетърпеливи същества и искаме всичко сега и на момента, бълваме постоянно напрежение към половинките си. А те, знаейки, че имат подобен проблем (мъжеството им, не видиш ли), светът свършва. И е многооо гадно. Защото си спомням, че ММ веднъж си беше позволил да ми припомни(в някакъв разговор), че лявата ми тръба пропуска по-бавно, цитирайки думите на доктора, и аз го направих на 2 стотинки, и не му говорих с дни. Много, ама мнооого ме заболя, въпреки че той не го каза с цел да ме нарани. Наскоро си говорихме за този случай. Всяка една дума, припомняне или изследване свързано с невъзможността да забременееш, той приема лично, вини се и го разкъсва отвътре. Затова ти казва такива неща. ММ също често ме обвинява, че в моите очи той е виновен, и затова не можем да имаме дете. А никога, НИКОГА, не съм си позволила дори и да загатна подобно нещо. Това е лудост, как бих могла? Опитай да поговориш с него, питай го какво иска ТОЙ да прави от тук нататък и как вижда той нещата. Питай го, дали иска месец-два почивка, да правите неща, които ще му върнат живинката и ще се почувства отново пълноценен. Но не му давай прекалено много време, да не вземе да се отпусне и да забрави, че ще се прави бебе.
И ние с ММ бяхме в мноооого лоши отношения миналата седмица. Хорааа, 7 дни не ми говореше! 7 дни и 7 нощи! Е няма такива дебили, като мъжете! Ние ряпа да ядем. Беше ад! Бях 100% сигурна, че това е краят. Дори бях казала на някои момичета от форума, че има вероятност да се оттегля от темата, бях започнала плановете за връщане в БГ и кво ли не. Явно цял живот ще е така. То е кръговрат. Днес сме ние, утре сте вие. Важното е да се изясняват нещата и да се продължава напред, ако обстоятелствата го позволяват, разбира се. И така. Филмите са неспирни. За всички нас.

Сега видях поста на Ив.
ЕДИТ- Ама, хайде ако обичаш, без такива изказвания. Щяла да си почива. Почивай си, пишейки тук. Къде ще идеш? Пууу!

# 591
Ив, то и аз съм в очакване на М тия дни. Може червените ни сенки да са се хванали за гушите Stuck Out Tongue За мен е ценно да си кажем нещата директно и да можем да продължим напред без скрито напрежение. Blush
Аз съм съгласна с твоята докторка за влиянието на стреса и преумората. Даже не знам откъде намираш енергия да мислиш и действаш по въпроса бебе 2. Има спящи деца, но за мен това е като с извънземните, само съм чувала за тях Joy Моите бяха от най-трудните бебета, изобщо неспящи /до 2+ години и двамата/, изобщо неядящи, изпиваха ми всички сили. Неслучайно в приложенията за зачеване има опции да се въвеждат сън, умора, стрес, настроения. Всичко се отразява на способността ни да създаваме нов живот. Също казват, че по време на стриктни диети с намален прием на храна, намалява шанса за бременност. В състояние на дефицит, тялото "решава", че може да има риск за плода и го отхвърля. Аз затова вече съм се оставила да си пухкавея Relaxed Ще си щракате де, сакън пък да спрете Laughing

Peoney Hug

ние този месец имаме един опит, то не е и опит, защото следих О. С тестове не я хванах, както бяха бледи вторите черти, изведнъж станаха съвсем отрицателни. Но мерих температура, изчетох доста за разчитането на този метод и смятам, че успях да се ориентирам. ММ се прибра от пътуването 3 дни след като се вдигна температурата, демек поне 4 дни след О. А след това и ние почти непрекъснато се караме и нямаме втори "опит" Laughing Надявам се тези нови знания за О да ми помогнат в следващия месец. Ако до края декември няма резултат, напускам бебеправенето завинаги. Rolling Eyes

Джулс аз пък сега видях твоя пост. Ух има такива моменти, ние тази седмица и за развод заговорихме. Аз де или червената ми сянка Grinning Даже си викам "какви бебета, абсурд с тоя човек". После с две изречения изведнъж се разбрахме и все едно нищо. А уж за тия 20 години трябва да сме се напаснали. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 14:15 от tickles

# 592
Ехааа, Джули, 7 дена? Той ТМ по-проклет и от мен, а аз съм инатливо теле, ама досега рекордът ми е 4 дена, и два пъти събиране на куфарите и стягане на багажа за БГ за 13 години.

Умората определено си оказва влияние на бебеправенето, а недоспиването много бързо вдига стресовите хормони до небесата и блокира всякакви процеси. Ив, дано сега като почнете по-лежерно, и да се случат нещата. Нали уж най-хубавите неща се случвали, когато най-малко ги очакваш и си най-зле, е, аз съм готова да ми се случват Simple Smile

Момичетата, мерещи  БТ - с какви термометри мерите, с две единици след запетаята ли, и къде? Май и аз искам да почна да меря, поне информативно, по принцип съм с много ниска телесна температура, често под 36, и не знам дали ще има смисъл цялата занимавка при мен, ама поне да съм опитала.

# 593
Влизам..гледам 48 отговора...помислих айде някой +.
Даже малко се разочаровах сега,че няма. Чакам си цикъла и тези дни съм на нож. Мъжа ми милия свят му се завива,как ме търпи не знам. Ужасна съм. И сега да ви хвърля една различна тема. Обичате ли промените? Смятате ли,че за да ви се получат нещата трябва нещо да се промени. Аз да. Ето днес отидох да се боядисвам и докато стоях с боята,реших че ще си подстрижа косата късо. Ей така да се оттърва от нея(вярвам че се освобождаваме от негативни емоции които косата попива 🤣🤣🤣 не ми се смейте някаква лудост е знам,но на мен ми действа много ок.)И от коса до кръста съм с до раменете. Как сте вие в това отношение? Правите ли нещо,което да ви преобърне. Simple Smile

# 594
Марго, моят е електронен с една единица след десетичната запетая. От всичко прочетено съм напълно наясно, че е най-точно аналното или вагиналното мерене, обаче сутрин в 6 ми е абсолютно неприемливо да си мушна термометър на едно от тия две места. Grinning Аз меря орално и дори да дава отклонения, разликите в температурите са точно както би трябвало да е на теория и ми е достатъчно да се ориентирам.

Скрит текст:

Приложението изчисли, че съм била в овулация деня преди повишаването на температурата. Нямах никакви признаци и никаква ЦС, даже попрочетох за влизане в менупауза (като понякога подготвителната фаза отнема години). Дано не е това и да си имам още овулация Disappointed Мислех с фоликуметрия да засичам, ама нещо статистиката напоследък не е много в полза на докторите да познават кога е и има(ло) ли е О. Blush Иначе пък тестовете за О както се вижда на картинката, отчетоха висок резултат, но нямаше Peak. Може да са били скапани, поръчах ги от Амазон и после видях, че има кофти отзиви. Затова избирам да гледам температурата, пък то ще стане ясно, дали ще има резултат. Blush

# 595
  • София
Даже малко се разочаровах сега,че няма. Чакам си цикъла и тези дни съм на нож. Мъжа ми милия свят му се завива,как ме търпи не знам. Ужасна съм. И сега да ви хвърля една различна тема. Обичате ли промените? Смятате ли,че за да ви се получат нещата трябва нещо да се промени. Аз да. Ето днес отидох да се боядисвам и докато стоях с боята,реших че ще си подстрижа косата късо. Ей така да се оттърва от нея(вярвам че се освобождаваме от негативни емоции които косата попива 🤣🤣🤣 не ми се смейте някаква лудост е знам,но на мен ми действа много ок.)И от коса до кръста съм с до раменете. Как сте вие в това отношение? Правите ли нещо,което да ви преобърне. Simple Smile

Едни познати така правят опити за бебе и все не става и не става и взеха,че се ожениха...решили са,че това е причината,че нямат брак...и сега пак опити, но още няма резултат.

# 596
Аз страна в спора няма да взема, защото разбирам и двете. На никоя от нас не ни е лесно и понякога тези неща избиват. Ама пък не смятам, че забременелите мацки нямат място тук. В крайна сметка и те са водили тази борба и понякога имат опит, който ние нямаме.
Та така, като гледам изписваме темата, ако някой иска да се запише в списъчето, моля на ЛС Simple Smile

# 597

Обичам промените, при това от тези Големите !
Рутината ме убива бавно и мъчително. Така съм със всичко. Преди година направих същото, от коса до кръста- до раменете и от там, като чели промяна след промяна ( включително сменяне на държавата , за пореден път ). Очаквам и аз Ц до дни, може би след това промяна не е лоша идея 🤔

# 598
Здравейте, момичета, нова съм тук, от няколко седмици чета темата, но все не се осмелявах да пиша. Честито на новите плюсчета и лека бременност! На останалите пожалавам същото щастие. 🎉
С мъжа ми от този месец решихме, че е време за активно бебеправене! Досага не съм следяла О, но от години използвам приложение за проследяване на Ц и отбелязвам всеки месец дните, по него се ориентирам сега. Напоследък Ц варира от 28 до 32 дни и за това ми е трудно да определя датата за О. Днес е 16 ден от МЦ и на шега реших да направя тест за О. Сутринта се появи черта, малко по-бледа от контролната, но цял ден усещам "боцкане" около яйчниците. Сега направих втори тест, чертата е още по-бледа. Дали е минала вече О или предстои? Как мислите ?

# 599
Здравейте, петъчно, я да ви питам, някой ако се е интересувал и може да изрази мнение - когато LH-то почва да спада и тестът е съответно негативен, това означава, че ако е имало О., тя вече е настъпил, нали така? Или О. настъпва при вече паднал LH>
Не знам дали се изразих ясно Grinning

Иначе ние снощи си говорихме и ММ е окей с това, че си правя тетрадка и си лепя тестове и си ги анализирам после.... Начии, много ми се вдигна в очите!

Общи условия

Активация на акаунт