Копнеж за бебе тук събра ни, споделяме си радости и драми. - Бебеправене - Тема 362

• 25 086
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че нещата с хормоните изглеждат така :

# 601
  • София/Севлиево
Това с хормоните е горе-долу точно така.Преди известно време с ММ направихме експеримент и ходих 4 седмици в определен ден да давам кръв,та картинката бе почти същата.
Днес съм много щастлива-голямата ми племенничка става на 6 и стават 5 години от както научихме за забременяването на сестра ми с малката племенничка (тя не бе планирана,но така се случиха нещата и до днес сестра ми казва,че тези две момиченца са най-хубавото нещо в живота ѝ,а всъщност и двете не бяха планирани)...

# 602
Марго, моят е електронен с една единица след десетичната запетая. От всичко прочетено съм напълно наясно, че е най-точно аналното или вагиналното мерене, обаче сутрин в 6 ми е абсолютно неприемливо да си мушна термометър на едно от тия две места. Grinning Аз меря орално и дори да дава отклонения, разликите в температурите са точно както би трябвало да е на теория и ми е достатъчно да се ориентирам.

Скрит текст:

Приложението изчисли, че съм била в овулация деня преди повишаването на температурата. Нямах никакви признаци и никаква ЦС, даже попрочетох за влизане в менупауза (като понякога подготвителната фаза отнема години). Дано не е това и да си имам още овулация Disappointed Мислех с фоликуметрия да засичам, ама нещо статистиката напоследък не е много в полза на докторите да познават кога е и има(ло) ли е О. Blush Иначе пък тестовете за О както се вижда на картинката, отчетоха висок резултат, но нямаше Peak. Може да са били скапани, поръчах ги от Амазон и после видях, че има кофти отзиви. Затова избирам да гледам температурата, пък то ще стане ясно, дали ще има резултат. Blush
Благодаря за информацията tickles! Поръчах си най-обикновения базален електронен термометър, който намерих, с 2 десетици след запетаята, и в комплект с тестове за О и Б, и от другата седмица ще почна и аз, пък да видим. На обикновения електронен, който имам, не вярвам, дава различни стойности при мерене едно след друго, и различни от живачния.

# 603
Сутринта се появи черта, малко по-бледа от контролната, но цял ден усещам "боцкане" около яйчниците. Сега направих втори тест, чертата е още по-бледа. Дали е минала вече О или предстои? Как мислите ?

Овулацията я дават след като ЛХ почне да пада ама преди да е паднало съвесем (отрицателен тест). Ако беше точна наука нямаше да пише 24-48 след положителен тест, ами 26 часа 45 мин и 19 секунди Simple Smile
За боцкането не мога да кажа кога почва, защото може да се случи при овулация, или само защото е нарастнал фоликула. Август като със сигурност засякохме овулация имах даже болка, пробождане, ама дали беше от овулацията не знам.

Арвенче мерси, мила Flowers Hibiscus. Всяка аномалия ме притеснява, ако не открия причина.

# 604
Здравейте, петъчно, я да ви питам, някой ако се е интересувал и може да изрази мнение - когато LH-то почва да спада и тестът е съответно негативен, това означава, че ако е имало О., тя вече е настъпил, нали така? Или О. настъпва при вече паднал LH>
Не знам дали се изразих ясно Grinning

Иначе ние снощи си говорихме и ММ е окей с това, че си правя тетрадка и си лепя тестове и си ги анализирам после.... Начии, много ми се вдигна в очите!
Значи, Фейт, това което е сигурно е, че от 12 до 36 часа след първия положителен тест се отделя яйчицето. При всяка жена е различно. След като вече е отрицателен теста  би трябвало да се е отделило яйцето. Аз например имам точно два дена + по принцип и, когато бях ходила при Семерджиева точно на третия ден след двата дена + , тя видя ЖТ и каза, че вероятно снощи се е спукал фоликула и ме прати да правя бебе 😄 Така че според мене в общия случай, когато теста вече е негативен, овулацията е настъпила, но това не означава че няма шанс да бъде оплодена, защото след като се излюпи има 12-24 часа живот. Но най-вероятните дни са дните преди самата О и денят на първия +. Дано съм ти помогнала.
Браво на мъжа ти. Има и разбрани екземпляри все още 😄

# 605
Така. Върнах се от преглед. Имам хубави новини, и лоши такива, ама не чак толкова лоши, колкото са хубави хубавите 😁.
Според моя цикъл имам поне 10 дни до цикъл, според доктора, тя предстои, заради дебелата лигавица. Овулация е имало, видях и аз самата и вече го разпознавам това ЖТ, била е отдясно. Левия яйчник също е ок - няма ЗФ, няма кисти. За изследванията ми каза, че всичко е добре и това, че някои са на горната граница нищо не значи. За причината да ги пусна му обясних за тестовете. Отговорът му беше „Защо ги правиш”, аз „За да забременея” 😁, той „Знам, но ги изхвърли, те само те объркват.
Проблеми с овулацията аз НЯМАМ и пита за СГ, казвам, че не сме правили 😁
Той „А защо?”. Казвам му, че искам да е в репродуктивна клиника, а не случайна лаборатория, а още не съм се насочила. Той ни извика в неговия Ин Витро център и ще говорим след резултатите от СГ. Ако тя не е ок, директно си каза, че ще правим инсеминация, което ми го каза, за да ме подготви и за такъв развой. Казах му, че ми звучи страшно, но сега като се замисля, кой знае - може да е нашият път и ше го приема с лекота, защото наистина съм подготвена. Последва разговор, за „ако сега е станало оплождането” и се възвиших 😁. Т.е. за него е възможно и да е станало. Надявам се, де.....защото натърти, че има мноого лигавица. И аз всъщност не знам кога трябва да ми дойде, заради различната дължина на цикъла.
И въпреки насоките, които може да ни отведат до инсеминация, аз съм много доволна, защото поне при единия от двамата всичко е наред.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 17:54 от Re-Born

# 606
  • София
Ivied, аз пък мисля, че ако чувстваш, че сега ти е времето за второ дете, трябва да действаш сега. Не вярвам след 6 месеца да си по-наспала се, по-отпочинала, или ангажиментите с малката да са ти по-малко. Но това си е мое мнение, ти си знаеш най-добре Flowers Blossom.

jullliana, ти ме уби с тези 7 дни... Ние сме стигали до 2-3 дни мълчание, като обикновено отстъпва той.
Радвам се, че сте си помирили и чакам скоро да ни зарадваш и с други новини.
Почивка не мога да му дам, колкото и да ми е съвестно... Той е от типа хора, които, ако не ги натискаш за нещо, се пускат по течението и това е. Вярвам, че един ден, когато си гушнем мъничето, ще ми благодари. Или поне се надявам...
Сега обмислям да започнем да правим нещо заедно, някакво хоби, което да ни разсейва, но още не съм измъдрила какво.

margolotta, права си, сигурна съм че и другият път не е по-малко трънлив. Ние също имаме близки, които се разделиха съвсем наскоро - след години опити и няколко неуспешни инвитро-та Confused.

Re-Born, това са много хубави хубави новини, заеби лошите Hands VHands VHands V !

П.П. отново благодаря на всички, които ме споменават в постовете си и ме мислят. Ценно е. Много.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 19:24 от rave

# 607
И на мен ми дойде вчера, ех, явно не е писано сега..........
 Момичета, искам да ви попитам нещо, от няколко месеца забелязвам, че когато съм в ЦИКЪЛ ми идва на малки съсиреци, парченца, дали е нормално? Мисля на лекар да отида др месец , защото и без това след неуспешната ми бременност само 1 път ходих. От тогава минаха 6 месеца.

# 608
Мацки, това е положителен тест май, нали?

Малко не притеснява, че съм 10 ден от цикъла и да не е някой ЗФ 🤔

# 609
Еййй, и друго се сетих. За предишната Candida kefyr, която излезе, още не е изчистена. Има медикаменти, които могат да я махнат бързо, но ги няма в БГ, та ми изписа глобули, които ще поставям дълго, за да махна гъбите. Той каза, че тази Кандида е, цитирам, „екзотична”, защото не е от често срещаните, а даже рядка, но в никакъв случай не пречи на забременяването. Абе, директно си ми каза, че ще си я влача дълго. А защо не питах в коя „чужбина” ги има тия лекарства, че да ги купя, ако са в някоя съседна, и аз не знам. Предполагам, ако ги имаше в съседство, щеше да ми каже.
Глобулите, които ми изписа, ги нямаше в близката аптека, но утре ще ми ги доставят. Дано се маха тая гадина, да не ми се търкаля около бебето 😁

Ще забременея, хора, усещам го. Знам, че съм много близо.

Диди, да, положителен е отвсякъде. Айде, да ти е късметлийски 💕

# 610
Ох, и аз като нова ви следя и чета...макар,че писах само 2-3пъти в темата ..и си викам стана тя! За един ден много коментари, викам си имаме много ++++++ да,ама не😒
Тааа мнгоо моля следващия път многото коментари да са от +++++++  👌👌👌 😚😏

# 611
Мацки, това е положителен тест май, нали?

Малко не притеснява, че съм 10 ден от цикъла и да не е някой ЗФ 🤔
За мен е положителен.

# 612
callinista, много симпатичност лъха от постовете ти Flowers Hibiscus
Да, стабиуен е моят човек, но отне време да стане такъв. Аз затова писах, че всяка двойка си има своя път и разклащания, покрай бебеправетето...
Официално се обръщам към Ив с молба да не се прави почивка от темата. Ама какви са тия неща мола ви са?? Не можем да си позволим да се лишаваме от теб , нито от Кайлийн , и от който и да е от по-старите членове. Даже като има спор, пак сме си колоритни.
Иначе предвид че имате детенце и радост покрай него, можеш да си позволиш да го караш по-айляшки , ама не и да ни оставяш !
Диди , мерси за графиката.  Еми ще видим с това единствено щракане ..по-скоро планирам следващото инсе аз.
Знам, че е клише, но да сме живи и здрави бре, ко па толкова. Миналата година се бях насмела заради  PAP 3а на цитото и си бях обещала, че няма да се тревожа за глупости, само да сваля групата. Е, свалих я, и сега пак почвам да се нервирвам за щяло и нещяло.
Всички ще забременеем убедена съм.

# 613
И аз вярвам, че ще забременеем!
Споко бе Кийййп, аз все пак ходя на работа, кой нормален човек не търси с какво странично нещо да се занимава на работното място, поне чат пат!? Ще влизам да си чета темата. Просто ще гледам да не правя тестове, да не купувам гелове, да не чета статии, да не ровя за инфо, да не правя тънки сметки, в този смисъл и тук няма да имам какво да споделям толкова. А и темата си нахъсва, пък аз ще опитам да падна един левел откъм хъс.
Може да не съм всеки ден тука, ама как да я зарежа темата, глей Меги как ме развесели с последните си включвания! Сега ще се спотайвам в сенките да й видя теста с 2 черти. И да се маха тая екзотична гъба.
Рейвче няма да спираме щракането. И аз съм на мнение, че като искам бебе сега си имам права! Grinning но сякаш тялото ми мисли друго и малко ще се съобразя. 
Lollipop

# 614
Лара, аз от както имам Ц винаги съм имала тези съсиреци, моята АГ ми каза, че няма нищо притеснително в това.

Общи условия

Активация на акаунт