Обсъждане на имотни обяви-13

• 37 926
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
ЕПК-то на мен най-много ми хваща окото. Квадратурата си е квадратура, има на практика така модерния дневен тракт. Недостатък - старо строителство, но ЕПК-то си е добре по принцип.
Първата обява - много е малко. Втората обява - последен етаж, иначе е горе-долу добре за квадратурата. Последната обява - вероятно отгоре има мансарден етаж с тераси, вижда се от начина на остъкляване на балкона.  Вероятност за теч и по-студен е таванът, ако няма качествена изолация, допълнително правена.
Всичките имат нужда от ремонт, колко сериозен - трябва да се прецени на място. За начало - всичките бани са за ремонт, според мен, заедно с кухничките/боксовете.
Не познавам района, така че от гледна точка на шум и комуникация с ГТ ще го прецените при оглед.

Съгласна съм, че повече квадрати е по-добре. Първото е съвсем миниатюрен кухньохолът, за момче-студент сигурно става, за момиче е малко. Защо правя разлика - жените много гледат на уюта, мебели, разни джунджурии, за повечето мъже това не е необходимо. Освен това вижте и за място за гардероби/шкафове/килер, в апартамент за жена си има нужда. Най-малкото за обувките, 2-3 различни якета/палта, рокли, поли, и мястото все не стига.

# 541
  • София
Жилището в ЕПК е на ужасно място- ъгъла на България и Гоце Делчев (вижте какво се вижда от прозореца) а там шума е неописуем. Това жилище е добре да отпадне. Първото е миниатюрно, второто със скосявания, четвъртото е на Гоце Делчев близо до това в ЕПК-то и пак толкова шумно. И четирите не са хубави. Наоколо в  Борово, Красно Село, Хиподрума, Стрелбище, Гоце Делчев сигурно има доста по-добри жилища.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 19:32 от raptor

# 542
Предполагам затова цените са приемливи, защото имат недостатъци.

В бюджет около 75 000 евро ще се намери ли без забележки?

Гоце Делчев и голяма част от Борово са далеч от метрото. Както и половината Стрелбище всъщност. 🙂

# 543
  • София
Предполагам затова цените са приемливи, защото имат недостатъци.

В бюджет около 75 000 евро ще се намери ли без забележки?

Гоце Делчев и голяма част от Борово са далеч от метрото. Както и половината Стрелбище всъщност. 🙂
  Явно не ... няма да се намери. Сега погледнах околните квартали и май няма по-добри оферти ако целта е близо до метрото.

# 544
България и Гоце Делчев не е ужасно, а много добро място по един куп причини. За шума има дограма.

# 545
Съгласна съм с Раптор.

Каквато и да е дограмата, нали все някога ще поискаш да отвориш прозорец. А и дограмата не спасява от мръсотията по балконите и первазите. За мен жилище на булевард е лош избор,  на два - още повече.

# 546
Че защо да не си отвори прозореца? Най-скъпите апартаменти и гъзарски апартаменти по света са все на булеварди.

# 547
Че защо да не си отвори прозореца?
Заради шума и мръсотията от двата булеварда, очевАдно.

# 548
  • София
Колегата, живеещ на първа линия на България, хем е в тези блокове навътре от булеварда, каза че ни дограми ги спасяват, нито друго. Нощем има гонки с мотори, които се форсират точно до блоковете няколко пъти. Каза, че нищо не ги спасява, хем има спалня и отзад на блока. Денем пък си е шума на булеварда, и все ще отвориш прозорците. Апропо никой не е казал, че квартала е гаден, или аз не го твърдя. Просто съветвам да се купува навътре из уличките.

# 549

Че тя мръсотията е и при теб Simple Smile А особено, когато става въпрос за млад човек и инвестиция локацията е много по-важна от фиксацията ти върху прозорците.

# 550
  • София
България и Гоце Делчев не е ужасно, а много добро място по един куп причини. За шума има дограма.
  Всъщност за шума НЯМА дограма. Старият ми апартамент беше малко нагоре на Тодор Каблешков и то малко по-далеч от България. Дограмата ми беше висок клас- незнамсиколко камерна с троен стъклопакет и нищо не помагаше. На всичкото отгоре пред тая дограма имаше и остъклен балкон. Смрадтта и праха лятото ако се отвори прозореца няма какво да ги описвам. Гоце Делчев е паваж та е още по-противно и шумно. На всичкото отгоре вечер олигофрени си правеха гонки. Добре че имахме спалня на север та поне детската да е тиха.
 В тия ЕПК-та в Белите Брези може би поне на високите етажи е по-добре.

# 551
Скрит текст:
Че тя мръсотията е и при теб Simple Smile А особено, когато става въпрос за млад човек и инвестиция локацията е много по-важна от фиксацията ти върху прозорците.
Има огромна разлика между скоростта на събиране и количеството мръсотия на булевард и навътре в квартала, ама това не може да го знае някой, който живее в наследствен имот и не е сменял жилище през живота си.
Тя цената затова е такава, защото има разлика, както и питащата е забелязала. Локацията разбира се, че е важна, но има и други важни неща.
Скрит текст:
 Всъщност за шума НЯМА дограма. Старият ми апартамент беше малко нагоре на Тодор Каблешков и то малко по-далеч от България. Дограмата ми беше висок клас- незнамсиколко камерна с троен стъклопакет и нищо не помагаше. На всичкото отгоре пред тая дограма имаше и остъклен балкон. Смрадтта и праха лятото ако се отвори прозореца няма какво да ги описвам. Гоце Делчев е паваж та е още по-противно и шумно. На всичкото отгоре вечер олигофрени си правеха гонки. Добре че имахме спалня на север та поне детската да е тиха.
Това е и моето мнение. Шум, прах и миризми на изгорели газове

# 552
И старият, и новият ни офис, са на булевард. Като отворим прозорец, нито телефона чувам, нито мислите си. Не мога да работя така, какво остава да живея? Сигурно се свиква,, но... Това не е нормално.

# 553
Наясно съм относно квартала, че паркирането е невъзможно, но това за живущ нешофьор не би бил проблем, а добрият ГТ е супер определящ.

Освен цитираното ЕПК /не бях забелязала, че се вижда булевард, благодаря/, останалите май не са на булевард. Последният гледа странично и наобратно от Г.Делчев и засега е фаворит, ако състоянието му позволява да се влезе само с козметика 🤔

Кажете ми за ремонта - козметичен vs. цялостен при едни 50 квадрата колко пари да се сметнат като допустима разлика в цената? Имам предвид ако единият е за освежаване, а другият за основен?

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 00:30 от Doro

# 554
Скрит текст:
Има огромна разлика между скоростта на събиране и количеството мръсотия на булевард и навътре в квартала, ама това не може да го знае някой, който живее в наследствен имот и не е сменял жилище през живота си.
Тя цената затова е такава, защото има разлика, както и питащата е забелязала. Локацията разбира се, че е важна, но има и други важни неща.
Скрит текст:
Това е и моето мнение. Шум, прах и миризми на изгорели газове

За шума има дограма естествено. Въпрос на малко по-висок бюджет, но това няма как да го знае човек, който не си е сменял дограмата Simple Smile

А и все пак търсим апартамент за млад човек и инвестиция. Субективните усещания на попеа не би трябвало да са водещото при избора.

Важни са: локацията, локацията и локацията.

Общи условия

Активация на акаунт