Обсъждане на имотни обяви-13

• 37 892
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Освен цитираното ЕПК /не бях забелязала, че се вижда булевард, благодаря/, останалите май не са на булевард. Последният гледа наобратно от Г.Делчев май 🤔
Последното се вижда, че има изложение, което не е към булеварда. Осмата снимка е към бул. Гоце Делчев но не е ясно това от апартамента ли е. Това жилище май е най-приемливото като се замисли човек. То е и в най-добър вид. Сигурно трябва на място да видите как е. Сега от любопитство прегледах обявите в ценовия диапазон в околните квартали и няма някакви добри предложения до 80000. Има в панелни блокове ама сигурно не искате в такъв. За ремонта- при ремонта миналата година за кухня дадох нещо около 10000 лева, но се налагаше къртене до тухли и цимент т.е. напълно основен (при това къртенето, изнасянето на отпадъка и някои други дейности ги вършех сам). Кухнята гълта най-много пари. Банята- от 4000 нагоре (зависи какво слага човек, но май 5000 са си неизбежни). Стаите- малко (освен ако не се слагат нови и скъпи настилки). Иначе казано основен ремонт на кухня и баня- 15000. В апартамент без ТЕЦ трябва да се предвиди, че ще има разходи най-вероятно за климатици. Там за две стаи отиват едно 4500, за три- 6500. Абе четвъртият май е по-добър избор от миниатюрният 1, тоя със скосяванията и това ЕПК. Даже доста по-добър, но трябва да се види какво е отгоре.

# 556
Да, съгласна съм, последният ми стана фаворит. Категорично без панелни, да. И без първи етажи.

Много благодаря на всички, които ми обърнаха внимание!

Спокойна нощ! 🙂

# 557
Laughing
Скрит текст:
Скрит текст:
Че защо да не си отвори прозореца?
Заради шума и мръсотията от двата булеварда, очевАдно.
Че тя мръсотията е и при теб Simple Smile А особено, когато става въпрос за млад човек и инвестиция локацията е много по-важна от фиксацията ти върху прозорците.
Има огромна разлика между скоростта на събиране и количеството мръсотия на булевард и навътре в квартала, ама това не може да го знае някой, който живее в наследствен имот и не е сменял жилище през живота си.
Тя цената затова е такава, защото има разлика, както и питащата е забелязала. Локацията разбира се, че е важна, но има и други важни неща.
Скрит текст:
България и Гоце Делчев не е ужасно, а много добро място по един куп причини. За шума има дограма.
 Всъщност за шума НЯМА дограма. Старият ми апартамент беше малко нагоре на Тодор Каблешков и то малко по-далеч от България. Дограмата ми беше висок клас- незнамсиколко камерна с троен стъклопакет и нищо не помагаше. На всичкото отгоре пред тая дограма имаше и остъклен балкон. Смрадтта и праха лятото ако се отвори прозореца няма какво да ги описвам. Гоце Делчев е паваж та е още по-противно и шумно. На всичкото отгоре вечер олигофрени си правеха гонки. Добре че имахме спалня на север та поне детската да е тиха.
 В тия ЕПК-та в Белите Брези може би поне на високите етажи е по-добре.
Това е и моето мнение. Шум, прах и миризми на изгорели газове
За шума има дограма естествено. Въпрос на малко по-висок бюджет, но това няма как да го знае човек, който не си е сменял дограмата Simple Smile

А и все пак търсим апартамент за млад човек и инвестиция. Субективните усещания на попеа не би трябвало да са водещото при избора.

Важни са: локацията, локацията и локацията.
Диалогът е леко сюрреалистичен - ти каза, че за шума има дограма, аз казах, че все някога ще отвори прозореца, ти каза, че защо да не го отвори, аз казах, заради шума, ти каза, че за шума има дограма.....и така, до края на света . Laughing
Съвсем наскоро приключихме с поредния ремонт на поредното ни жилище, вкл. и дограмата, но не е на булевард, а е на тихо и зелено място. Едно от първите ни беше на  булевард, обаче, и от тогава знам, че на булевард не се купува. И не са мои субективни усещания, а е опит, виж, че и Раптор е написал същото. А ти нямаш опит с това, след като от люлка до сега си в едно и също жилище. Но разбира се, че имаш право на мнение Simple Smile А четящите да си правят изводите, това си е само за тяхна сметка..

# 558
Вярно е, че най-скъпите апартаменти по Манхатън са насред шума и праха, ама техните прозорци изобщо не се отварят. Тези сгради си имат централна климатизация и проветрение. Тук обаче не е така и е добре жилището да е на втори-трети ред след булеварда.

И не е вярно, че нямало дограма за шум. Добрата дограма, и по-точно добрият троен стъклопакет, страшно много намаляват шума. Даже шумоизолацията е по-осезаема от термоизолацията.

# 559
Колкото и да го намаляват, нищо да не се чува, цяло лято на затворен прозорец трябва да стоят.

# 560
Колкото и да го намаляват, нищо да не се чува, цяло лято на затворен прозорец трябва да стоят.

Някой да го отрича? Нали затова казах, че у нас се търси втора или трета линия. А тези на булеварда в Манхатън не отварят, а си имат централна климатизация.

# 561
Нормално е лятото на жегите да се седи на затворен прозорец и включен климатик. Винаги може да се проветрява сутрин/вечер. Изобщо тоя спор за шума е безкрайно безсмислен. Всичко е въпрос на субективно възприятие и за пореден път някой от светата троица попеа/нико/милитана се опитва са проектира собствените си усещания върху напълно непознати хора.

# 562

Някой да го отрича? Нали затова казах, че у нас се търси втора или трета линия. А тези на булеварда в Манхатън не отварят, а си имат централна климатизация.
Между другото и в България не е проблем да се купят хубави пречистватели за въздух и да се живее както живеят милионерите в Манхатън. Като разбира се приликата се изчерпва само с това 😄. П.П. Целта на този форум е да си помагаме споделяйки собствен опит. Разбира се, че мнението на човек живял в примерно 5 жилища, ще е по-меродавно от мнението на човек прекарал целия си живот в едно жилище.

# 563
  • София
Нормално е лятото на жегите да се седи на затворен прозорец и включен климатик.
  При наличието на планински бриз вечер, който разхлажда и прави вечерите в София приятни, да се седи на затворен прозорец и включен климатик? Не благодаря!

# 564
За да е хубаво трябва да е централизирано - захващането на въздуха да става на покрива, да има филтрация, да има противоток на пресния и мръсния въздух (за целите на климатизацията и отоплението) и т.н. В някои особено луксозни сгради може и да го има, но не е масово.

Освен това за много хора прекият полъх на вятъра през прозореца е много по-приятен.

# 565
  • София
Въпроса беше не в спора, според мен. А че щом сега се избира апартамент, в никой случай да не е на булевард, особено в натоварен квартал като Брезите.
За мен това е най-неприемливото нещо, голям кусур, ни шум, нито мърсотия, нито прах, нито изгорели газове, нито ще спя на климатик, и ще дебна кога да отворя прозореца. Не бих избрала това. И затова съветваме питащата потребителка. През 2020 -ста година да купиш жилище на оживен булевард в София, при това движение, си е глупаво.
Ако го имаш този апартамент на булевард ще се криеш зад дограми.
Но ако можеш да избираш , тук спора е излишен, нали? Нямало проблем от булевард, ами не е така.

Ние живяхме на  вътрешна малка квартална улица, но към улицата беше апартамента. Ами то клаксони , кучета от двора срещу нас, кола за кофите сутрин, ами шумно беше Confused
Сега сме пак във вътрешна квартална улица, цялото жилище гледа към вътрешния двор на съседната кооперация обаче, който е голям , стара кооперация в стар софийски квартал. Е няма такава тишина в сравнение с предишното ни жилище. Пак да кажа, че и то беше на вътрешна улица.
Какво остава на булеварда да сме. Confused

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 15:33 от Wooden Cuckoo Clocks

# 566
Нормално е лятото на жегите да се седи на затворен прозорец и включен климатик. Винаги може да се проветрява сутрин/вечер. Изобщо тоя спор за шума е безкрайно безсмислен. Всичко е въпрос на субективно възприятие и за пореден път някой от светата троица попеа/нико/милитана се опитва са проектира собствените си усещания върху напълно непознати хора.
За теб ако е нормално, за мен не е, а всеки от четящите да си прецени дали за него/нея е нормално. И ако е, смело да купува на булеварда Simple Smile
За да е хубаво трябва да е централизирано - захващането на въздуха да става на покрива, да има филтрация, да има противоток на пресния и мръсния въздух (за целите на климатизацията и отоплението) и т.н. В някои особено луксозни сгради може и да го има, но не е масово.

Освен това за много хора прекият полъх на вятъра през прозореца е много по-приятен.
Разбира се, толкова е приятно лятото да спиш на отворен прозорец. Става прохладно и се спи добре, а и през деня е по-добре след като е имало нощно проветряване. Аз бих се побъркала на неотваряеми прозорци, ако ще да е на 5-то авеню. Между другото, и тaм някъде се отварят, сещам се, че на Ерик Клептън детето така загина нелепо, бавачката се заблеяла и хоп, изкатерило се до отворения прозорец и паднало от 12-ия ли беше етаж, някъде от много високо. Той после дълго време не пя и написа песента "Tears in Heaven".
Скрит текст:
Въпроса беше не в спора, според мен. А че, щом сега се избира апартамент, в никой случай да не е на булевард, особено в натоварен квартал като Брезите.
За мен това е най-неприемливото нещо, голям кусур, ни шум, нито мърсотия, нито прах, нито изгорели газове, нито ще спя на климатик, и ще дебна кога да отворя прозореца. Не бих избрала това. И затова съветваме питащата потребителка
. През 2020 -ста година да купиш жилище на оживен булевард в София, при това движение, си е глупаво.
Ако го имаш този апартамент на булевард ще се криеш зад дограми.
Но ако можеш да избираш , тук спора е излишен, нали? Нямало проблем от булевард, ами не е така.
Именно, Джедаят си го има и си е свикнал, ама не знае какво е другото Simple Smile

# 567
https://m.imot.bg/details/1b156803121374123

Мнение за този комплекс? На зелено, цената е под 800 евро/квадрат.

# 568
Дневна с бокс 18 квадрата?

# 569
  • София
Дневна с бокс 18 квадрата?
И аз на това се изненадах.

Общи условия

Активация на акаунт