Обсъждане на имотни обяви-13

• 37 879
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
То има много обяви, аз хванах една за ушите просто. За тази цена не може без някои компромиси

# 571
Освен този обаче имаше апартаменти с 23 и 26 м2 холове. Както се казва за всекиму по нещо. Да не говорим, че в този ценови клас обличането дори и само на част от фасадата с естествен камък не е типично.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 16:22 от Анонимен

# 572
В последната сграда Ж има много добри разпределения https://azurro.bg/azurro-garden-page/ Строителят/ инвеститорът ми е непознат.
Едит: непознат ми е, защото досег изглежда само по морето е имал обекти, но като видя такава неграмотност почва да ми свети червена лампичка: "строЙтелство"," бизнеЗ"...
https://azurro.bg/1456-2-2/

# 573
https://m.imot.bg/details/1b156803121374123

Мнение за този комплекс? На зелено, цената е под 800 евро/квадрат.

Не мога да намеря друга обява за същото жилище, защо дневната няма прозорци?!?

На конкретното жилище, дори и да има някакъв отвор, разпределението е лошо, доста даже. На съседния апартамент с 1 спалня също. Липсва север, което пробужда съмнения в мен, че общата фасада на двата е точно северна. Проблемът е, че тая дневна, ако съм права, не бива да съществува.

# 574
как небрежно са написали, че е близо до метростанция витоша...

# 575
Тези жилища стават за живеене само ако се купят 2-3 апартамента и се обединят. Те в сегашния си вид са колкото общежитие. Да не говорим, че се намират на ужасно място точно до околовръстното и високото напрежение, без улица все още до там

# 576
  • Sofia
Много скъпи жилища на лошо място. Бързате ли за покупката? Медицински университет ли се търси да е в близост?

Чисто нови:
https://www.homes.bg/search/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0 … p;filterOrderBy=2

# 577
Румка, разбрах, че е случаен апартамент от кооперацията, ама все пак - много е клаустрофобичен. Холокухнята мисля, че е с тази площ заедно с коридорчето, откъдето се влиза.
Все пак трябва да се има предвид, че ако купуваш за инвестиция в този квартал, целиш по-платежоспособно търсене. А платежоспособното търсене е с повече изисквания/претенции. Включително по отношение на обзавеждане/площ. В този кухньохол нищо не може да се сложи. С конкретните размери, не площ, на кухньохола пробвай да разположиш мебели в скицата.  Обсъждали сме и преди, че инвеститорите карат архитекта да смали мащаба на мебелите, за да изглежда, че има място.  Всяка мебел с нестандартни размери, за да се вмести, означава повече пари за майстор/фирма, който ще се навие да го направи. В София май хич не е лесно да се намерят.

Вафличка, не разбрах връзката с Медицинска академия - тя е само една в София. И районът около нея е сравнително ограничен откъм ново строителство. Ако се има предвид достъпност с ГТ, метрото на НДК е на няколко минути пеша от МА. И дава възможност за разширяване на търсенето на НС. Но има студенти, гърци предимно, които май си търсят на пешеходно разстояние от МИ, а не с ГТ. Затова около МИ е търсен район, но с малко предлагане, защото си е перфектен район и за живеене. За продажба се появяват оферти, когато наследниците не могат да се разберат кой да вземе/изплати апартамента.

# 578
  • София
Румка, разбрах, че е случаен апартамент от кооперацията, ама все пак - много е клаустрофобичен. Холокухнята мисля, че е с тази площ заедно с коридорчето, откъдето се влиза.
Все пак трябва да се има предвид, че ако купуваш за инвестиция в този квартал, целиш по-платежоспособно търсене.
  Хммм платежоспособно търсене в Малинова долина до околовръстното? Търсещите под наем точно на такова място по-скоро ще са не толкова платежоспособни (такива дето нямат бюджет за Лозенец, Кръстова Вада и т.н.).Съответно подобни миниатюрни жилища за сам човек ще са си съвсем вървежни на съответната цена. Тия с изискванията и претенцията вероятно напълно биха игнорирали точно този квартал и това местоположение.

Грешка- във Витоша е. Все тая.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 09:10 от raptor

# 579
Благодаря ви, сверих си часовника. Аз го видях в сайта на фирмата къде се намира. И това тотално ме отказа.
За новата година с мм не знаем какво да очакваме като приходи. Има вероятност да спечелим много, но има вероятност и ... Да се претрепем от работа за нищо.
В случай, че спечелим милионите, ще искам да купим еднакви по възможност жилища, три броя, за децата. Затова гледах НС, на по-приемлива цена. То реално рибата е още в морето, така че при мен няма драма за сега Wink

# 580
  • Sofia
Все пак трябва да се има предвид, че ако купуваш за инвестиция в този квартал, целиш по-платежоспособно търсене. А платежоспособното търсене е с повече изисквания/претенции. Включително по отношение на обзавеждане/площ. В този кухньохол нищо не може да се сложи. С конкретните размери, не площ, на кухньохола пробвай да разположиш мебели в скицата.  Обсъждали сме и преди, че инвеститорите карат архитекта да смали мащаба на мебелите, за да изглежда, че има място.  Всяка мебел с нестандартни размери, за да се вмести, означава повече пари за майстор/фирма, който ще се навие да го направи. В София май хич не е лесно да се намерят.

Вафличка, не разбрах връзката с Медицинска академия - тя е само една в София. И районът около нея е сравнително ограничен откъм ново строителство. Ако се има предвид достъпност с ГТ, метрото на НДК е на няколко минути пеша от МА. И дава възможност за разширяване на търсенето на НС. Но има студенти, гърци предимно, които май си търсят на пешеходно разстояние от МИ, а не с ГТ. Затова около МИ е търсен район, но с малко предлагане, защото си е перфектен район и за живеене. За продажба се появяват оферти, когато наследниците не могат да се разберат кой да вземе/изплати апартамента.

Пълно е с гърци и всякакви други в Манастирски ливади, Борово...не са единствено Бели Брези. Питах в кой университет ще учи дъщерята заради локацията, която сте избрали. Ако обаче е Софийския не разбирам защо точно в Бели брези се спирате при условие, че в квартала почти липсва ново строителство и въпросното метро не би трябвало да е главен мотиватор. Запомнете - за инвестиция се купува на ниска цена - не бих купила тези стари строителства, за мен дори строеж от 2000 е старо строителство от мътните години, когат контрола не беше на ниво. Повечето са със страшни течове,някой умело маскирани до продажбата. от 2000 все пак са минали 19 години ...

# 581
Само 19 г. Wink

# 582
Честита Нова Година! С пожелание за добри и успешни имотни сделки!

Много скъпи жилища на лошо място. Бързате ли за покупката? Медицински университет ли се търси да е в близост?

Чисто нови:
https://www.homes.bg/search/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0 … p;filterOrderBy=2
Дали не се отнася до мен и нещо ни объркахте двете 🙂
Не се търси за гърци, нито за студент в МА, нито ще се изчаква - тя да завърши преди блокът да е завършен 😉. Всичко ми се струва скъпо, но и да се чака, сякаш по-евтино няма да стане. За "лошото място" Бели брези не мога да се съглася, нито е сравнимо с апартаменти до Околомръсното /без Акт 16/.

Да помоля който познава добре района да ми каже точната локация по тази обява - сградата се вижда отлично. От линка с обяви само този отговаря на нашето търсене.
https://m.homes.bg/?controller=Pages&action=detail&model … ll&id=1202314

# 583
Е за вас строеж от 20 години ако е стар и неприемлив, забравете целия център и някои от най-хубавите квартали. Вади и ливади търсете или пригответе по половин милион евро за НС в Изток или Изгрев и то на кофти място.Какъвто и да е бил контролът през този период е имало и качествени и недотам качествени строежи, зависи кой е строил и кой е наблюдавал строежа. А като гледам някои НС на груб строеж, и сега контролът не е особено завишен, щом всяка издигната за три месеца десететажна сграда, състояща се  от кутийки вместо от нормални жилища получава Акт 16. И въобще главата ми не го побира кой ще се завре в хол и кухня от 18 квадрата, то там само една маса за хранене да се постави и няма да има място за диван, или обратното. Това да ми го подаряват не го взимам.

# 584
Ще се завре сам студент или млад работещ студент,  който няма пари за нещо по-добро и не са ги приели на общежитие. Това автоматично  вкарва наема при неплатежоспособните.Който
има повече пари ще предпочете да си е в Студентски град. То това е на 2км от него. Иначе във Витоша там има вече доста нови комплекси, но не толкова близо до околовръстното и определено населението не е сред най-неплатежеспособните, но и апартаментите не са кутийки. В Макси със сигурност са над средното равнище живущи. Наоколо живееха и Н. Лозанова, М. Илиева и др.
Отделно мисля, че имате грешна представа за Малинова долина. Такова строителство кипи и изграждат нови улици, че ако запазят тенденцията за новите улици и понаправят и повечко комплекси, разположени на широко, спокойно ще дръпне пред Ман Ли и Вади. Изградиха и чисто нов широк булевард там. Дано имат акъл да не допуснат презастрояването на другите нови квартали, а всичко да е с отстояние. Някой ден ако докарат и метрото до Студентски...

Общи условия

Активация на акаунт