За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

• 35 669
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
По лесно е за мама ако мама и дете са навън. Да знаете какво е дете да ви каже на центъра че му се ходи по голяма нужда а наоколо няма кьораво заведение, чиято тоалетна да ползвате...

# 481
Е, то това и на възрастни хора се случва, така че не е удачно за пример. Дайте сега като няма заведения с тоалетни по центъра, да надяваме памперсите.
Рано или късно детето трябва да се приучи към гърне, независимо кое е по-лесно за майката.

# 482
Здравейте, от няколко дни, близо две седмици даже, детето (на 1г. и 9м) не яде почти нищо, само пие мляко и от време на време малко плод, бисквити или по една хапка от манджите. Започна да кашля преди 3 дни и й тече носа, преди това не е била болна да кажеш, че е заради това. Има увеличена трета сливица, явно от раждането е така, но чак като тръгна на ясла го разбрахме. Възможно ли е, заради сливицата да е така?

# 483
Съгласна съм. Възрастните сме научени да се контролираме. Детето ни на 2 не можеше много да се контролира. Може би други могат, не знам. Но аз съм от тези дето им беше трудно. Махнахме памперса на година и осем месеца изцяло. Та се чудех де да я свърши тая работа, голямата де.

# 484
  • София
Лале,ушите как са?

# 485
Здравейте! Може ли да ми дадете мнения за ортопедията в Горна Баня, София, препоръки за доктори и тн ? Също, работят ли в почивните дни? Става дума за преглед на бебе.

# 486
Ние бяхме при Тодоров, много съм доволна.

# 487
  • Варна
Точно днес по-рано поръчах гърне. На 6+ е бебчето. Далеч съм от мисълта да махам памперси или да форсирам използването на гърнето по предназначение. Идеята ми беше като започне да стои стабилно да го слагам на гърне с надеждата да свърши някоя работа и да спестя на природата някой друг памперс. Ако не я свърши здраве да е, времето е пред нас.

# 488

Няма индикации да я болят или нещо..

В Горна баня са ми препоръчвали ортопед Д-р Венелин Алексиев, но не ми се е налагало да го посетя още.

# 489
Лале, относно сливиците мога да дам пример със себе си,но за съжаление опита е от преди 20 години. Имала съм възпаление на сливиците с което са последвали често боледуване и отказ от хранене.Това е в общи линии. След много прегледи и тревоги се е наложила операция на 1,5г. за премахване на една от сливиците и на 3 години по същата причина. Според думите на майка ми след операцията съм реагирала към храната с изненада колко е вкусна,така че това е било фактор да не се храня,заради липсата на вкус. Искрено се надявам детенцето ви да е добре и да отминава всичко бързо. Иначе моята дъщеря на 1,4г., когато е болна също и спада апетита и се храни само с мляко и някоя друга хапка плод.

# 490
Страшна ли е такава операция? УНГ-то ни каза, че е по-добре да изчакаме до 3г., защото е малка за операция, а и има възможност сливицата да си намали размерите. Все пак знам, че не е добре да се вадят сливици, защото представляват имунна защита и предпазват вирусите да не преминават към белите дробове.

# 491
За Горна баня - препоръчаха ми д-р Ефремов, но ние бяхме при д-р Тодоров. За рутинен преглед го препоръчвам, вече ако има проблем - не мога да кажа. Само делнични дни работят, от 08:00 до 14:00 и не се записва предварително час. Ние чакахме около 30 минути.

# 492
  • Плевен
Лале,  и моя син е така. На яслата яде де, но вкъщи само плод, бисквити, зърнени храни. Също има увеличена трета сливица, нямаше индикации да го болят ушите, но все пак му направиха тимпанотрия ( дали така се казваше) и се оказа, че има проблем. Лекарката обясни, че той може да го усеща като заглъхване, но като няма как да каже. Пи антибиотик 10 дни и носа му също се оправи малко, но още хърка. Две седмици беше добре, от вчера пак е болен. Към 20 ще ходим на контролно изследване. Лекарката каза, че е добре да изчакаме поне до май, юни замахане на третата сливица ( ще е на 2 г.  и 4,5 месеца). Като наближи щ ида и другаде за второ мнение, макар че тази лекарка е добра.
Аз съм била по същия начин, постоянно хъркащ нос, ангини всеки месец, махнали са я и съм се оправила. Но до ден днешен сливиците са ми слабо място. Веднъж годишно долу горе са се се надули и гноясали.

# 493
  • София
+ 1 за д-р Алексиев - важи и за София.

Някой знае ли до каква степен задната хрема може да е свързана/провокирана от трета сливица? Моят син е вече почти постоянно със задна хрема...

# 494
  • Плевен
До голяма, при нас така се почна. Най добре идете на унг.

Общи условия

Активация на акаунт