Юлско слънце вън пече, февруарче весело расте

• 8 148
  • 219
  •   1
Отговори

Flowers Four Leaf Clover Февруарски мънички човечета - те са нашите късметчета  Flowers Four Leaf Clover

Януари
 - Мaya - момченца близначета Филип и Давид - 2600 гр, 48 см и 2450гр, 46 см
 - Мишонка - момиченце Ния - 3600 гр, 50 см
 - Anell - момиченце Елена - 2900 гр, 49 см
 - didun4o - момченце Димитър - 3450 гр, 51 см
 - Screaming Mamaa - момиченце Лора - 3100 гр, 50 см
 - Vjara - момиченце Надин Ивон - 2750 гр, 49 см
 - fanita - момченце - 3200 гр, 50 см
 - vilis - момиченце Лора - 3850 гр, 53 см
 - doritt - момиченце Мирабел Йоана - 4620 гр, 55 см
 - Slyn4o - момиченце Ивана - 2800 гр, 50 см
 - Inik - момченце Крум - 3450 гр, 50 см
 - mameto04 - момиченце Александра - 2850 гр, 49 см
Февруари
 - nasya - момиченце Михаела - 3100 гр, 50 см
 - pepeto - момченце Александър - 3350 гр, 51 см
 - irinopolis - момиченце Рая - 4530 гр, 57 см
 - dimihinkova - момченце Станислав - 3820 гр, 50 см
 - desipe - момченце Мартин - 3950 гр, 52 см
 - Jujolinka - момченце Александър - 3850 гр, 52 см
 - chdiana - момиченце Елиза - 3070 гр, 47 см
 - Pile - момченце Калоян - 3920 гр
 - kid - момиченце Габриела
 - zwezdichko - момченце Павел
 - naddi - момченце Радослав - 3950 гр, 51 см
 - iana spasova - момиченце Габриела - 3250 гр, 50 см
 - Doninka - момиченце Виолета - 2900 гр
 - NataliKol - момиченце София - 3000 гр
 - Игси - момиченце Теодора - 3600 гр, 50 см
 - rosiza - момченце Димитър - 3300 гр, 51 см
 - harmony broken - момченце Александър - 3.080 гр, 50 см
 - elix - момиченце Калия - 3250 гр
 - diemma - момченце - 4400 гр, 54 см
 - calendula - момиченце София - 3350 гр, 49 см
 - didka-pitka - момченце Денис
 - Tina82 - момченце Валентин - 3300 гр, 51 см
 - {Тони} - момченце Виктор - 3650 гр, 51 см
 - bobche - момченце Михаил - 3450 гр, 50 см
 - Жожоба - момиченце Яна - 3500 гр, 50 см
 - Beb4o - момченце - 3900 гр, 51 см
 - Rumyana - момиченце Габриела - 3300 гр, 52 см
 - krasykm06 - момченце Момчил - 3400 гр, 51 см
 - Скъпата - момченце Мартин - 2850 гр, 50 см
 - Бистрони - момченце Васил - 3800 гр, 50 см
 - diksi - момченце Димитър - 3650 гр, 51 см
 - desi7674 - момиченце Илина - 3350 гр, 50 см
- OLYMPIA - момченце Константинос - 3750 гр, 52 см
 - tinahris - момченце Георги
 - mirage - момченце Тома
 - tonita76 - момченце Стефан - 4150 гр, 53 см
 - apinkova - момченце Иван Асен
 - "Гали" - момиченце Антония - 3500 гр, 51 см
 - AsyaM - момченце Максим - 3200 гр, 48 см
 - bilqna - момченце Калоян - 3750 гр, 53 см
 - chere6ka - момченце Стефан - 3700 гр, 54 см
 - ribkata - момиченце Вероника - 3250 гр, 50 см
 - EmitoI - момченце Ангел - 3600 гр, 51 см
 - meria - момченце Филип
 - Ивка - момиченце Дара - 3500 гр, 51 см
 - magica - момченце Дани - 4200 гр, 52 см
 - dina1 - момиченце Зорница - 2450 гр, 49 см
 - Maichka - момиченце Веселина - 3800 гр, 53 см
 - GeryD - момченце Тодор
 - baby_world - момченце Мартин - 3700 гр, 52 см
 - mimi.m - момченце Кристиян - 3050 гр, 49 см
 - Nin_ka - момченце Борис - 3350 gr, 49 sm
Март
 - zaiche dafi - момиченце Елена Карина - 2700 гр, 46 см

Нашето фотоалбумче
 smile3509
потребителското име: mami
парола: bebe

baloniНАШИТЕ РОЖДЕННИЦИbaloni
cheers

Януари    ura
8 - Ивка
18 - Rumyana
21 - {Тони}

Февруари  Tada
6 - mirage
7 - "Гали"
13 - Nin_ka
20 - ribkata

Март   cook
13 - mimi.m
29 - EmitoI

Април  Gift
3 - OLYMPIA

Май  newsm67
4 - nathalie
4 - jujolinka
7 - apinkova
9 - elix
11 - zaiche dafi
14 - didka-pitka
14 - Tina82
15 - Бистрони
16 - desi7674
21 - tonita76
28 - Slyn4o

Юни   Party Time
14 - Pile
29 - GeryD

Юли   costumed034
1 - ScreamingMamaa                           
16 - nasya

Август  party023
7 - Maichka
9 - Beb4o
22 - anell
24 - diksi
28 - NataliKol
29 - doritt

Септември newsm18
18 - harmony broken
21 - didun4o
25 - chdiana

Октомври  dazzler1
1 - Жожоба
1 - Мишонка
1 - zwezdichko

Ноември dazzler1
15 - VIVKA

Декември  Tada
10 - inik
17 - Игси
19 - Doninka

П.С За допълнения - пращайте ми на лични

Полезни връзки:
Развитие на бебето
Библиотека - кърмене и захранване
Библиотека - хранене с адаптирано мляко и захранване
Рецепти за домашни пюрета и каши и тук
Храни - алергени
За зъбките
Имунизационен календар на РБ
За теглото на бебоците
Видове контрацептиви
Детски песнички и залъгалки

Предишни теми:
В парковете състезаваме се всички, февруарски мами с бебета в колички
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте
Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее
Февруарчета добрички гукат като малки птички
Май дойде, заедно с пчелички и тревички растат февруарските душички
Пролетни цветя, великденски яйца - за пръв път ще ги зърнат февруарските деца
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Първи усмивки, гукане сладко-февруарското бебче е радост за мама и татко
Февруари си замина, вече сме двамина
Февруарчета си гушкаме, цункаме и люшкаме
Нямам аз търпение да гушна бебче-февруарче непослушно
Щом настъпи февруари, часът на трепетната среща с бебчо ще удари
Февруари носи любовта, с него идват нашите деца
Нетърпението е голямо вече - скоро ще си цункам малкото човече
Нека надеждата и вярата ни съпътстват в очакване на февруарските ни бебчета 
Февруари не е толкова далече - смее се в корема малкото човече
Жадуваните февруарски бебчета ще топлят още малко нашите коремчета 
Февруари наближава вече, идва с мойто сладко бебче
Три месеца очакване само и аз ще се появя на бял свят, мамо - Февруари'2006
Малък Сечко Февруари със сладки бебчета ще ни завари
И нека този февруари да ни посипе вместо със сняг - с бебешки игри и смях
Ех, кога ще дойде февруари - питат мамчета красиви, скрили бебчета игриви
Бебета през февруари 2006

Автори на заглавията: sweet_gold, мишонка, Игси, anell, jujolinka, OLYMPIA, с добавка от
Doninka, ribkata, diemma, Beb4o, ScreamingMamaa
"Февруари чука на вратата, ето бебо се задава"(Tonita76)
Предложения за следващите темички:
Ний сме февруарски мами,гушкаме си кавалерчета и дами
Със сладки усмивки и мили очички февруарският бебчо ни радва нас всички
На четири месеца вече почти съм голямо човече
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

Praynig Flowers Rose               Flowers Rose                   Flowers Rose                Flowers Rose                   Flowers Rose Praynig

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 13:31 от didun4o

# 1
Здравейте, момичета!
Ето ме и мен  Hug Никъде не съм отишла  Wink И даже ще направя сефтето в новата ни темичка!!!
Откакто минаха горещините сме по цял ден навън и дори не пускам РС-то. Преди поне четях какво пишете, а сега и за това не стигам  Sad
Режима ни е горе-долу следния- сутрин Ивана яде към 6ч и изобщо не се събужда, а продължава да спи до към 10.30ч (аз също  Mr. Green ). Яде пак към 11ч и излизаме. Прибираме се за следващото хранене към 15ч, яде тя, ям аз и пак навън до 19ч. Пак яде, ние вечеряме и докато свърша нещо, станало 22ч и дошло време за къпане. Къпем, Ивана яде и то станало 23-23.30ч и всички заспиваме дружно  Grinning, та до сутринта.
Още не съм почнала да захранвам-Ивана е само на кърма. Сбъркала съм се с какво да почна и по каква схема да храня, при положение, че до 1г не искам да замествам хранене  newsm78 Дони, с теб май сме на едно мнение, кажи какво мислиш?
А пикника наистина беше супер! Децата бяха много послушни, с изключение на това, че попрекалиха с бирата, но като за първи път, ще си затворим очите  Joy
  bouquet

# 2
Здравейте, майчета!

Много сте исписали днес.  Laughing Ние на 29 сме на свадба и каката ще става шаферка, та днес обикалях да и купя рокля, взех една много е готина, само дано да и стане, че не я пробвах, нали Криси е насело при баба и.  Joy

Много хубав пикник сте си направили и ние обичаме много биричката, обаче мен ме е страх, и си пийвам само по половин чашка от време на време. Rolling Eyes

Нашата кака пре три дни беше болна- повръщане и разстройство, и сега татито е така. Познайте кой е по-зле hahaha

Дано да не идва при нас с Монката, щото вече ще се  #2gunfire

Дикси, чела съм, че може да се дава лъжичката на детенце да си играе с нея, за да свиква, а иначе и мен от това ме е страх, а и тази новата ни педиатърка ме заплашва, че като "закъснявам" със захранването, малкият щял да откаже да яде твърда храна, и щяла съм да видя зор. Абе к`во си разправяш Crazy

Дидунчо, темичката е супер украсена  bouquet

Аз щях да предложа заглавие, но нищо пак ще го предложа може пък да ви хареса:

И ето август се задава - на февруарче му се става

# 3
Вече се обърках съвсем  newsm78 забравих кой какво е писал  Joy
За даването на каша аз я давам с шише, че ми е по-удобно и лесно за бебчо, пюретата ядем с лъжичка и става едно голямоооооооооо мазало
krasykm06 ако мислиш да записваш бебчо на детска кухня е хубаво да свикне с различните храни до тогава, но това не значи да бързаш   bouquet

# 4
Айде като за последно днес да се включа и в новата темичка  Grinning
didun4е, мерси за страхотното оформяне  Hug
а и тази новата ни педиатърка ме заплашва, че като "закъснявам" със захранването, малкият щял да откаже да яде твърда храна, и щяла съм да видя зор. Абе к`во си разправяш Crazy
Тази глупост за съжаление се коментираше и при мартенките и на мен ми направи впечатление и попрочетох тук там,действително някои кърмачета трудно се настройват към новите храни и вкусове, но това си е до дете,а и до начин на предлагане на храните. Нужно е особено търпение,внимание и в никакъв случай настоятелност при отказ. Някои бебчета пък минават бързо на твърди храни и отказват млякото(това най-вече при бебета на АМ) и майките се чудят какво мляко да предлагат, понеже е важна част от храната на бебето.
Slyn4o имате си страхотен режим, да продължава все така  newsm10 Относно предстоящото ни захранване, аз сега трупам арсенала  Wink - заредила съм се вече с: безмлечна оризова каша(Милупа),безмлечна ориз+рожкови(Нестле); във фризера имам готови пасирани и на кубчета:тиква,тиквички,морков,картоф;купих и на Бебевита малки пюрета тиква и картоф+морков,ще си набавя и още някой и друг вид. Като начало мисля да почна с кашата, но ако не тръгне добре ще почна зеленчуците. Кашата ще предлагам с вода,след кърмене,ако не тръгне така,ще пробвам с кърма. Аз все си мисля,че веднъж като минем на тази вълна и всичко ще си тръгне някакси, честно казано предстоящото захранване го възприемам като старта с кърменето имаше несигурност, малки или големи проблемчета,но все пак успяхме,нали  Wink Важно е желанието и търпението + малко информация и сме готови.
Спирам със свободните разсъждения,че май се унесох  Embarassed
Лека нощ и приятни сънища!

# 5
Мили мами, ние днес се обърнахме за пръв път от гръбче по корем  smile3521
Първият път реших, че съм го подпомогнала като го сложих настрани, но втория го чух , че нещо мърка и като влизам, го видях миличкия , че е по коремче. Вдига си главичката и  Shocked той повърнал от зор и целия омазан  Embarassed. Стана ми хем мъчно, хем бях доволна, че се обръща.
Лошото е, че не може да се обърне обратно, а се изморява и си забива главата в леглото.
Сега го проверявам по 100 пъти  Sick

# 6
Честит празник, Нася!!! Малко със закъснение, но с искрени чувства ти пожелавам много здраве, щастие и късмет!!! Как мина ваксината? Ние ще ходим утре – ще ни бият цели 3 – ДТК, полио и за менингит. Предния път Габи много плака, сигурно утре ще е пак същото… Cry.

Привет, Рени!!!!  HugТи първа ме приветства във форума – как да забравя. Simple Smile Радвам се, че от време на време надничаш тук. Винаги си добре дошла. С нетърпение очакваме радостни новини от теб. Желая ти всичко добро!!!!  bouquet

Еликс и Слънчо, страхотен пикник сте си направили. Така ви се радвах!!!

Честито обръщане на Скъпата! newsm32

Абе, защо Дорит вече не идва в нашето форумче???? newsm78

# 7
didun4o, за пореден път   newsm51 Ти си знаеш за какво...

Руми, стискам палци ваксинирането да мине леко и бепроблемно  love001

Дикси, и Вики след първоначалното въодушевление от кашата, започна да я хапва следващите дни с не особена охота. Не че бута лъжицата, но пък и не отваря уста като гладно птиче newsm62 Важното е, че все пак я опитва. Нали това е първоначалната цел на захранването. А за заместването на хранене - не бързай. Аз лично реших, че няма дори да опитвам да замествам преди края на септември и началото на октомври. А и тогава всъщност, ако Вики покаже, че не е готов... Между другото, дадох му и пюре от морков. Хареса му/въпреки че се бях настроила за отвратени физиономии/, но там възникна друг проблем. Пусках тема в "Кърмене и захранване". Ако имаш време - погледни я, за да не пиша тук отново.

А за Слънчо и "пиянството на един народ" ще пиша после, че Вики се събуди smile3534

# 8
Честита нова темичка,дано да пишем само хубави и забавни неща,които правят нашите бебоци!! newsm10Много хубаво е оформена,Браво. smile3501
Честито обръщане на скъпата. newsm44
Пожелавам ви много емоционален и интересен ден.

# 9
Ха добро утроHug
Краси, и аз си мислех да му дам лъжичката да си играе с нея, обаче пък после ме зачовърка параноята да не вземе да си бръкне в окото с нея и така..... Mr. Green
Тони, от както давам кашата - вече почти 10 дни, Митко от ходене по голяма нужда през 3 дена,сега е всеки ден  newsm78 Може и да не е от кашата,а от топлото или пък от това,че АМ на Милупа след 4-я месец не е изцяло адаптирано, а частично, не знам, но е факт,че е толкова редовен, колкото досега не е бил  bowuu Извинете за зачекването на този проблем рано сутрин  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
А днес вместо каша мисля да му дам зеленчуково - моркови с ориз.Аз съм купила от малките бурканчета на Hame.Те имат само 3 зеленчукови пюренца - моркови с ориз, пюре от броколи и карфиол със зеленчуци (грах,домати,катофи).

# 10
Честита нова темичка и от мен!
Аз напоследък нямам много време да пиша, че с Денито сме все по улиците, на село или на гости на баба (майка ми е отпуска и през ден току се обади да й отидем  на гости).
От както малкото човече се научи да се обръща, нямам и минутка спокойствие - върти се като пумпал, дори и докато спи се опитва да се обърне по корем. Да, ама не всеки път може да се обърне обратно по гръб и ме е страх през ноща да не стане някоя беля, че нали от близо 2 седмици той си спи в отделна стая и понякога през ноща не го чувам, чак като нададе мощен рев  Embarassed
Ние проблем със захранването нямаме - Денито си хапва кашички, пюренца, тия дни мисля и сокчета да започна да му давам. Все още не съм заместила цяло хранене, но май скоро и това ще стане, хамелчето напоследък предпочита лъжицата пред цицата  Grinning

# 11
  • София
Здравейте момиченца-кокиченца  Hug !
Дидунче,бравос     bouquet
Дикси,ние още се борим с лъжичката,не я ще и това си е.Както казваш хубава кашата,но не и с лъжица.Ако някой е имал подобен случай и е измислил някаква хитринка,моля да я сподели  Flutter
Скъпата браво на юнака,че вече се премята.И Кали понякога когато се обърне по корем малко повръща,особено когато си е хапнала преди това.
Краси много приятна сватба ви желая.Като спомена за шаферка и аз се сетих,че септември и ние сме на сватба и Кали е шаферка.Питаш ли ме мен откъде ще й търся рокля  ooooh! newsm62
Чао засега

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 12:41 от elix

# 12
Ели, мерси за пожеланията, вчера като купувах роклята на Криската, имаше една розова за такива малки бебоци, с тюл и всичко както си трябва, направо супер, после като се събуди Мони ще видя името на магазина и ще ти го напиша. Хубавото е, че цената не е висока -15лв. , а рокличките не са натруфени и са много сладки.

Бебчо, аз не мисля да записвам малкия на кухня и общо взето не се вживявам много в това захранване, дано обаче нямаме проблем.

# 13
  • София
Момичета,Руми ми изпрати ето този списък с храни за бебета,които се препоръчват в Н.Зеландия
Предварително се извинявам за обема и затова,че съм го изрязала на части,но просто беше огромен като MB и затова се наложи.Знам,че знаете английски  Wink Ако имате въпроси обръщайте се към Руми
  Grinning

# 14
  • София
Нещо са се поизяли буквите в дясно  Confused Ще се опитам да направя нещо по въпроса.
Краси,питай моля те има ли такъв магазин в София и дали има роклички в екрю.Булката ще е с такава и държи и шаферката да е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт