Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 окт. 2019, 18:49 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 5

 • 21 827
 • 792
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 5 459
Много добре систематизирана информация в първия пост, благодаря

# 31
 • Мнения: 3 897
Благодаря за новата тема и аз!
Моето момиче вчера ме изненада с коментар, че май започва да клони към английските гимназии и вече не иска "екзотични" езици. Явно испански и френски ги смята за такива Simple Smile . Казах й, че до юни има много време и ще ги мислим нещата още. До скоро твърдо искаше испански или френски. Наясно съм, че мненията им ще се променят много пъти, но ми е странно, защото с баткото нещата бяха ясни. Той искаше само Първа английска и нататък подредбата на желанията беше моя задача. Имаше само едно колебание при него по някое време, но искаше да си остане в старото училище. Явно, за да му бъде по-лесно. Дъщеря ми доста добре се справя с английския, без школи и уроци, но е главно разговорен английски. Сигурно затова смята, че ще й бъде по-лесно в гимназия с АЕ.

# 32
 • София
 • Мнения: 3 868
В първи пост е редно да се допише, че освен оценките  от НВО и състезания се добавят и оценки по 2 предмета от 7 клас превърнати в точки по скалата най - отгоре. Има родители,  които ако прочетат това така написано в един момент ще останат изненадани че не е така. 
В първия пост под балообразуване е почнато точно с оценките от 7ми клас от дипломата заедно със скалата за приравняване към точките. След различните варианти за взимане на точките от НВО е написано, че максималният бал е 500, ако родителят остане изненадан, значи или не е чел или не владее четене с разбиране. Wink

# 33
 • Мнения: 352
При нас желанието е за английски и немски. Ние го бяхме записали и на немски към школата му по английски, ходи една година и много му харесваше. Но на втората година ни стана абсолютно невъзможно да вместим воденето му и на втори език и отказахме детето..... Той пак от четене знае доста неща, но не е целенасочено учене.
Проблемът е, че балът в добрите немски гимназии е космически висок, доста са ни неудобни и като местоположение. Освен това си мисля, че те са за деца, които много учат, имат изградени навици за дълги и задълбочени занимания, а моето не е от тях. Хипотетично може да се изсили тази година да решава повече задачи, но занапред не знам дали е възможно да се поддържа безпроблемно, без бунт, такова нещо.
На мен много ми харесва испанската гимназия, но той сякаш няма влечение към испански.  За френския казва, че е малко лигав. По руски си се самообучава и знае доста неща от четене по разни сайтове, но интерес към езикова гимназия с руски засега не е заявил.
Винаги съм се чудела защо изпитите за езикови гимназии не са по чужд език. Или поне да има такъв вариант.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 08:52 от Amanda.D

# 34
 • Мнения: 6 421
Бясна съм от това, което се прави с НВО по БЕЛ. Само за да печатат нови учебници непрекъснато променят нещо. Подготвя си набор с тестове, променят нещо и трябва пак да започвам да правя нов. #Cussing out
Поне махат някои неща като фразеологизмите, дето учениците не ги знаят. Ама това са неща, които се употребяват в разговорната реч. Е, няма да ги знаят, голяма работа Twisted Evil Те си научават нови думички- ъплоудват, скролват, що им е да знаят фразеологизми Joy
Изпитчето изпростява. Добре, че вече се глася да прекратявам тази дейност.  Twisted Evil
Успех на децата! Дано поне си влязат, където искат. Който иска да се ограмоти и дори образова, ще го направи въпреки системата. Twisted Evil

# 35
 • Бургас
 • Мнения: 2 433
Аз пък докато не минат изпитите няма да се натоварвам да мисля къде. Нека първо видим резултатите и тогава вече ще умуваме заедно с нея.
В момента ядовете ми са свързани с бурните й хормони. На моменти е много мила и в същото време нещо прещраква в главата й и става ураган. В петък ми се обади класната й, че са я изгонили за лошо поведение от час по музика. Ако можеше да се отвори една огромна дупка в земята и да потъна в нея от срам!
Просто не знам какво й става и защо го прави! Скарахме се лошо и още ме държи.
Класната й ме успокои, че проблеми с ученето няма никакви, но е решила в последно време да го играе бунтарката на класа. Наказана е, да видим ще даде ли резултат.

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 16:38 от LaDiDa

# 36
 • Мнения: 29 817
Вчера 0 точки на преразказ. Заради почерка. Но все пак и коригирано. Ми аз открих още грешки... правописни, за останалото не съм чак толкова компетентна. Има огромен напредък в изказа, факт. Че и там беше оле мале...но... накарах го да го препише поправено. В началото се чете. В края пак не. Не знам вече.

# 37
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 2 873
LaDida  - Welcome to the club! И аз от време на време изпадам в такава ситуация. Последно е забележка по химия за лоша дисциплина - врътнала се на учителя, с повдигане на вежди и репликата "Доообреее" с арогантен тон. При нея не е само от хормони, а от скорпионския й характер. От 1 клас още спори и отговаря на преподаватели, защото смята, че нейното мнение е равнопоставено на тяхното.

И ние ще правим сметки след резултатите, но имаме желания. Ако евентуално, по някакво чудо, изкара висок бал, ще е 1 Немска. Ако не стига за там, Втора Английска ни харесва много, а и като локация ни е много удобна.
И план В е някое частно училище - ще минем на отворени врати в Златарски, СофтУни...И в двете училища има деца на близки приятелски семейства, от които събирам отзиви. Ще се пробва и на изпита в АК, но не залагам да успее - нито се готви за там, нито идва от СМГ, нито е много мотивирана.

# 38
 • Мнения: 352
И при него е същата работа с бунта,  някакъв подранил пубертет, защото той е едва на 12, тръгна на шест години. Учителката по рисуване се оплака на родителската среща, че пет пъти му е искала рисунките за изложба в училището, той твърдо отказал "хората да ги гледат" Когато го убедих да ги даде, тя му казала, че вече е късно....

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 10:17 от Amanda.D

# 39
 • Мнения: 3 858
И моят е скорпион, но едва ли е от зодията "напреки" характера му. И от пубертета не е, защото от малък си е крив и със собствено мнение.
Лятото на един лагер беше спорил с учителка, че понеже той правилник за реда не е виждал и подписвал, може да не го спазва. Правилникът го подписах аз вместо него, защото той беше на екскурзия тогава, но това изобщо не го оправдава. Голямо конско му четох, сякаш не знае пределно ясно какви са му задълженията, а ще се оправдава, че не бил подписвал правилник.

# 40
 • Мнения: 2 439
Ston, знаеш ли какъв добър адвокат би излязъл от твоето момче Laughing

# 41
 • Мнения: 3 858
Бисе, няма да го бъде. Липсва му дипломатичност. Освен да умееш да спориш, трябва и да знаеш кога е в твой интерес да си затваряш устата и да отстъпиш. Това последното е нещо непознато за него. Знае, че ще си изпати, но не, ще продължава да е с рогата напред и да си държи на своето. Лошото е, че се държи по същия начин и когато не е прав и знае, че не е прав. Въпреки всичко трябва той да е последна инстанция. Може би съдия или прокурор. Да сипе обвинения много го бива 😂

# 42
 • Мнения: 2 439
Значи е подходящ за кмет, така както го описваш:)

# 43
 • Варна
 • Мнения: 2 311
И аз благодаря за новата тема. Моята госпожица не издържа и се разболя , 10 ден вече. За съжаление,  доста пропуска от учебния материал. Спрях да се тревожа за матурите, приех, че каквото покаже като резултат, това ще са действителните и знания . Бях писала в една от предишните теми, че тази година сменихме училището и засега съм доволна . По-прилежна е , учи си уроците и си пише домашните без подканяне. От учителките по БЕЛ и МАТ за сега съм с добри впечатления , на детето също му допадат. Единствено, не харесва учителката си по английски, но съм обещала по нататък пак да си поднови извънучилищните курсове , тъй че няма драма.
За тинейджърските настроения и многознайковщината не ми се отваря дума ,но май не е от зодиите Smiling Imp

# 44
 • София
 • Мнения: 1 710
ПОмислих че  се наслаждавате на прекрасното време навън и  сте забравили темата, а то- имало нова
Благодаря,Бубче!
За запис искам  да ви кажа че много,ама много се радвам  че ще списваме  в тая тема с вас. Някак ми олеква.Щото  съм в същата дупка на бунтарка с  идиотски забележки  и  неадекватно поведения.И  не зная как да реагирам,,,Наистина! СПоделете  вашите  тактики и методи.Крещя, говоря, гледа с празен   поглед уж виновен,обещания всякакви се дават и след миг- същата работа.Без обяснения какво и защо се случва тва...Ако  не полудея сега, няма кога да  е....
На всичкото отгоре и с компанията псевдо приятелска има драми, и  грозни интриги та  ми иде да я обрека на самотно съществуване.Категорично смятам че е по-добре сам, отколкото  зле придружен
В яда си купих от първата изпречила ми се книжарница това помагало за работа вкъщи   Допуска някои глупави грешки граматически ,които с повече упражнения ще се изчистят.Госпожата я похвали миналата седмица че се справя чудесно и оцени теста й на близо 80 точки,което за началото на учебната година било супер

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 15:24 от sssani

Общи условия

Активация на акаунт