Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 окт. 2019, 18:49 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 5

 • 21 828
 • 792
 •   2
Отговори
# 45
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 2 873
Аз нямам рецепта за справяне с пубертетските изцепки и настроения. Гледам да говоря, да повтарям, да потретям, до по 1000 пъти едно нещо, докато накрая успея да пробия и има някакъв ефект. Наказвам с лишения от  лагери, пътувания, крайна степен  - телефона. Също така се опитвам да я държа заета, така че да няма време за глупости Smiling Imp
За днес за школата имаше да направи подробен преразказ на "Занемелите камбани" от Елин Пелин - трябваха ми 2 часа, за да я убедя да го направи, защото в началото тя само погледна колко е дълъг и отсече "Не, абсурд, не мога да го направя, много е дълъг!" Оттам започна - то сигурно трябвало да е сбит, никой не можело да запомни толкова текст за подробен...та така. Аз й казах "Добре, значи ще правиш само разкази, които ти харесват". Тя каза "Ми, добре". След 2 часа взе текста, взе да го чете и си направи преразказа. Аз й засякох 15 минути за прочит, след това й прибрах текста. Ами направи много добър преразказ по мое мнение, не знам как ще й го оцени учителката. Та..ако има мотивация може. Мотивацията ...желанието да свърши нещо да идва от нея самата, това е най-трудно за постигане.

# 46
 • София
 • Мнения: 6 128
И аз се чудя как да се боря с тази нагласа спрямо преразказите. Като цяло не са му лоши, но по половин седмица се настройва, че трябва да седне да го прави, а на НВО няма да има това време 😋.

# 47
 • Мнения: 328
Благодаря за темата!
Много трудно с това учене. Убеждава ме как всички си знае и като питам нещо-ъъъъъ ми не го помня това точно 😥
Мъка! Трябва до петък да е научила  "На прощаване"  В момента цъка на телефона. През деня беше на РД, като се прибра понаписа домашни и вече била готова:-/ Сега отивам да водя поредната битка да попрочете, да понаучи нещо от стиховете.

# 48
 • София
 • Мнения: 1 710
А при нас   го дават лежерно  с репликата-  стихотворението се учи наизуст кой докъдето може...Е- не повярвах че е баш така.Оказа се че който иска 6 трябва да го знае цялото.И тук избухнах.Защото автоматично излиза  че тя не иска и неглижира ,коео за мен е недопустимо на фона на всичките напъни на тема БЕЛ

# 49
 • Мнения: 2 713
Ния вчера беше на РД на дете от съседния клас. За втора събота от началото на учебнато година си позволява лукса да излезе през почивните дни. Излезе й през носа. Вчера пак стоя до среднощ, сега още учи, но за да си научи пропуска домашната школа по бел. Притеснително много назадва. До тук не е написала нито един преразказ. Май за домашно в училище имат за четвъртък, та да си припомни какво беше Simple Smile. Разбрахме се за тази година да приключи с рождените дни. Много е тъпо да нямат нито един почивен ден, но и това ще мине. Следващата седмица сме на ден на отворените врати в АК в събота, а в понеделник - в нпмг. Второто ми се струва излишно мероприятие, но не иска да отстъпи, държи да пробва с химия там. Отказвам да споря, щом иска да си пробва. Как ще пътува по час в посока, ако я приемат, няма да е моя грижа. Но и другата седмица остава само един пълен ден за учене и пак ще е зорно.

# 50
 • Мнения: 29 817
Мотивация няма
Голямото дете е като на Мария, съвестно, учи
Това второто...явно много ми се е било изчерпало тялото, като съм го раждала. Нищо. Ни иска да чете, ни да пише, ни да учи. Не тъп, обаче много го мързи и е инат.  Ни стихотворения научи, ни нещо писа днес. Наказан е без джобни, утре прибирам и всички устройства. И какво, знам как просто ще блее. Искам да го набия.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 061
Честно да ви кажа много съм "ЗА" наказанията, но не бих си позволила да го оставя без джобни. Всичко се случва в крайна сметка, да не казвам колко тъпо се чувства човек сред останалите не само съученици, ами и колеги, ако щете, без пари. А и принципно - моя е толкова спестовен, че няма шанс да е без пари по никой начин.

# 52
 • Мнения: 29 817
О, той по принцип си ги спестява за игри и подобни и не ги харчи. Има си спестени пари, ако толкова е спешно, винаги може да вземе от там Wink. За първи път налагам такова наказание, с надеждата поне любимите му парички да му залипсват.

# 53
 • София
 • Мнения: 1 710
Аз не съм практикувала никакви наказания май досега...Ама и поводи не ми беше давала....Ако взема телефона аз ще съм притеснена.Как сте спокойни без връзка с детето?Вкъщи се виждаме рядко и се разминаваме тотално.Не мога да си представя ден без телефон.А ще откача най-малките

# 54
 • Мнения: 3 858
Мария, и вашето непрестанно учене не е нормално. По-добре да не е толкова съвестна.
Моят си изкара лежерен уикенд. Вчера беше на вилата. Днес учи до обяд и после изчезна нанякъде с колелото. Прибра се по тъмно. Напомних му, че има домашно по математика за школата, а той ми се чуди какво съм се запритеснявала. Било за нула време работа. Абсолютно ларж го раздава.
Май реално няма с какво да го наказвам. Да го лиша от екскурзия или лагер, няма да се трогне. Да му взема лаптопа евентуално, но пък той почти не играе. Все някакви кодове пише, сайтове, ботове... От джобни да го лиша пак не става, защото той такива реално не получава регулярно.

# 55
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 1 438
Аз с наказанията го "играя" на съвест, понякога дори се разплаквам, за да предизвикам съчувствие, колко ме засяга с поведението си или как не зачита усилията, които правя...Държи му влага известно време...събужда мъжкото в него за пазене на жената 😉...друг ефективен начин не можах да открия..

# 56
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 2 873
HAPPY говори му повече, направи, каквото можеш, а пък оттам - "каквото сабя покаже".

maria77bg - и аз се записах за отворените врати в АК, но на втората дата.

Аз телефон взимам така - заменям смарт телефона с 1 стара Нокиа с копчета. 

Ston - твоят младеж така ги решава задачите с поглед, че няма изобщо какво да му се притесняваш.

# 57
 • Мнения: 29 817
Днес крещях. Сега учим стихотворението. Ако трябва, ще рева, не е трудно...то всъщност На прощаване доста ме разчувства, често рева Sad

# 58
 • София
 • Мнения: 2 608
Е не знам просто.
Армагедон сигурно ще преживеем у дома, ако дори някой дума отвори да се пропусне парти. 🙄
То са уговорки, излизания, организиране на изненади за рожден ден...
Започва да се случва често да си е със собствена програма за уикенда.
Въобще "здравей, живот" е положението.
Абе "интересна" ще ни бъде годината.

# 59
 • Бургас
 • Мнения: 2 433
maria77bg - и аз се записах за отворените врати в АК, но на втората дата.
9.11 ли? Получи ли потвърдителен имейл?

Аз телефон взимам така - заменям смарт телефона с 1 стара Нокиа с копчета. 
едно към едно с мен! Последния път жената, която им прибира телефоните, като отиват на училище се подсмихнала и й казала: някой май е наказан, а?". Явно е успешен метод.
След петъчната случка още като се качи в колата и ми го подаде доброволно!

Общи условия

Активация на акаунт