The Walking Dead - тема 22 - The Silence of the Whisperers

• 23 184
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Мисля че да.

# 346
  • София
Изгледал. Simple Smile
Хареса ми. Даръл и Ниган са мега як тандем.

Балерион, да, той е.

Скрит текст:
Както и знаехме, Кони си е жива. Много се спекулираше, но логично след като не видяхме нищо от нея.
От нашите даде фира само Беатрис. Нищо работа. Направо не мога да повярвам, че се отървахме толкова леко. В комикса измряха почти всички, хехе. Но това ме радва. Стига толкова смърт. А и след като бе обявен последен 11 сезон е ясно, че каквото ще става ще е там.

Елора, чакай де, рано е още. Тепърва ще излязат допълнителните 6 епизода за Маги. Последния 11 сезон от 24 епизода ще върви 2 години. 2021 и 2022 г. Да, очаква се премиерата да е Октомври 2021 г. но още нищо не е ясно и заради пандемията и много други фактори.

Скрит текст:
Е, как кои са тези и какви са. Ама всичко си пише в материалите, които пускам. Това са тези хора, тайнствената група, която се бори за бъдещето на човечеството. Тези при които е Рик. Тези от които бе мацката във Фиъра с хеликоптера.
Тези за които ще видим повече в новото шоу.
И за финал, те също са от Арката. Там където ще приключи всичко. Там където приключи всичко и в комикса. И там където Маги е станала важна клечка. Simple Smile

# 347
Ама кога ще излязат е въпроса?
Явно година ще чакаме.
Ако 11 сезон ще се снима другата година, то поне сега за Маги да дадат.
Че ми е сухичко едно такова.

Комикса още не съм си го дочела.
Много работа, много нещо.
Скоро обаче ще ми се отвори ниша за нищоправене и ще си го довърша.
Едно е да ти разказват, друго е да прочетеш.
Макар че промени има и сигурно няма да е като в комикса.

# 348
  • София
Привет, приятели!
Макар и късно най-накрая намерих местенце, където се обсъжда любимият сериал.

За допълнителните 6 епизода към сезон 10 някъде четох, че ще ги пуснат скоро, но няма нищо сигурно.

Тhe series will get six "extra" episodes in season 10, which will air in early 2021.

Предстои да разберем.

За сезон 11, който като веметраене ще е 2 години, няма да има нищо по-хубаво да видим отново Рик. Затова и бе оставена "вратичка", когато го качиха на хеликоптера. Интересът ще скочи многократно. Доста фенове загубиха симпатии около сезон 5 и 6, когато действията се развиваха предимно по влаковите релси. Разбира се, бих добавил и непрекъснатата загуба на ключов персонаж.

Нямам търпение за новите епизоди с нашите герои. Успех на всички дотогава.

# 349
Идвам да споделя,че току що започнах Black Summer.
Не очаквах нещо кой знае какво, почти съм на финала на първи епизод, но съм добре изненадана от сериала до момента.
Наскоро го открих. Четох, че е разклонение на Z nations.
https://www.soundtrack.bg/2019/03/19/black-summer-serial/
https://scifi.bg/novini/2019/11/black-summer-podnoven-za-vtori-sezon/

По-скоро е като Ходещите. Драма, фокусирана върху самите хора, а не само кръв и зрелища.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 00:17 от Елора

# 350
  • sofia
Здравейте
така и така нищо не се случва,та реших да пиша,ако на някой му се обсъжда...
Много ми липсва сериала,историята,борбата,повечето които вече ги няма.
Започнах да го следя в много гаден момент от живота ми и ме вадеше от реалността с измислената история ,но реалните човешки чувства
Лори грешна ли беше?Рик правилно ли постъпваше в решенията си ?Губернатора , Нигън и тези от Терминала толкова ли лоши бяха?Коя е най любимата Ви сцена? Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 16:24 от YANA1986

# 351
  • Варна
Липсват ми първите сезони (то аз затова периодично ги минавам пак де), когато всичко се свеждаше до простото оцеляване. Последните сезони много се набъркаха с политика (неточна дума, но предполагам става ясно какво имам предвид). В началото сякаш бяха по-истински, по-непосредствени.

Лори не можех да я понасям през цялото време, но сякаш не ми се щеше да умира, сега като погледна назад. Губернатора си беше пълно психо и заслужаваше всичко, което му се случи, но пък от друга страна колекцията му от глави, както и затворената му дъщеря зомби показват нагледно докъде може да стигне човек, когато светът му изчезне. Нигън ми е от любимите персонажи, особено ми хареса как дори и насред най-големите си злодеяния все пак в него имаше нещо човешко и искрено (когато Рик му каза по радиото за смъртта на Карл, онзи беше истински потресен и първия му въпрос беше дали е по вина на неговите хора).

За най-любима сцена направо не мога да реша. Толкова са много... Но почти всички са от първите 5-6 сезона.

# 352
  • sofia
Един от моите любими моменти е ,когато бяха затворени в караваната в терминала и Рик каза ,че тези нямат идея с кой си имат работа Simple SmileСмъртта на Исус ме втрещи ...направо извиках Simple Smile Хубаво беше и когато Маги спаси Глен в тунела

# 353
  • Варна
Един от моите любими моменти е, когато Рик и групичката му отидоха на Хълма и завариха там Дарил, прясно избягал от Спасителите. Как се прегърнаха двамата с Рик, как се разбраха с очи само и как Дарил му върна пистолета.

Сега се сетих, че този, който наистина исках да умре и в крайна сметка стана точно така, е Глен. Само в първи и втори сезон ми харесваше с някои постъпки. Нататък ми стана много противен.

# 354
  • София
Според мен всичко зависи от гледната точка.
Нека кажем така, в свят като този нашите са прави и праведни за себе си и от своята гледна точка. Но те са и лоши и врагове за други. Другите ако можем да видим истотрията от тяхна гледна точка ще са добри и ще се борят и те за нещо за себе си и развитието си като някакво общество сред разрухата. Губернатора и Ниган бяха лоши, защото бяха врагове за нашите любимци, но те са били и лидери и герои за техните си хора, защото са изградили нещо и явно са спасили много човешки животи за това (разбира се и на каква цена, но дявола е в детайлите).
На мен най-любими са ми първите 4 сезона. За мен 1 сезон специално е в топ 3 за всички времена от всякакви ТВ шоута/жанрове. Нивото бе ужасно високо, а героите нечовешки пъстри и топлокръвни. Буквално милееш и съпреживяваш с тях. Общо взето всичко приключи със смъртта на любимия ми Хършил в сезон 4.
Много са ми любимите моменти, ще стане огромен ферман ако трябва да посочвам всичко.
Но смъртта на Хършил ме накара истински да страдам и рева.
Епизод 5 в сезон 4 бе уникален, монтажа, музиката, съспенса.
Култовото и незабравимо ''Гледайте цветята'' Не че ми е любима самата сцена, но този сегмент влезна в митологията и ще остане завинаги класика.
Когато Даръл видя Мърл като зомби също се размазах от мъка.
Когато намериха София като зомби. Голяма мъка беше ако си спомняте и за първи път губеха важен член на групичката.
Смъртта на Дейл заради глупостта на Карл.
Епизодът в който Ниган пречупи Рик и впоследствие уби Глен и Ейбрахам също ще остане вечна класика като сценарий, монтаж и игра.
Бет винаги когато им пееше, на мен тя ми бе любимка и трудно понесох смъртта и.
Когато Рик за първи път се сблъска с истинската грозна реалност и съзнателно уби човек. Ако си спомняте онзи злощастен момент в който с Глен намериха Хършил да пие в бара. Изобщо когато бяха във Фермата при Хършил всичко ми бе любимо. После и в затвора. Бяха истински щастливи и задружни, докато не се появи Губи.
И още и още и още...

Simple Smile

А иначе в тази тема обсъждайте и новото шоу, TWD: ''World Beyond''
Аз още не съм го почнал, чакам да излезе всичко, нарочно отлагам удоволствието. Но който гледа регулярно нека си коментира. Темата е и за двете шоута. А Фиъра си има отделна тема, защото просто е по-стар. Тази тема като се изпише ще направя нова, която ще е кръстя, ''Вселената Живите мъртви'' и ще обхваща всичко. Simple Smile

# 355
World Beyond още не съм го почнала. Но вече има излезнали букви.
Добре че се навиха преводачите.
Има коментари, че бил тийнски, но първо ще гледам после ще коментирам.
Този сериал май ще ни даде повече инфо за групата, която отвлече Рик.
Иначе не се сещам за любима сцена. Целият сериал ми е любим.

Впрочем
Скрит текст:
изгледах  Black Summer целия. Много добър сериал, ама много. Може да съперници на Ходещите. Просто няма агресивна реклама като Ходещите и затова хората не го знаят. Ще има и втори сезон, което ме радва.

Иначе и на мен ми липсва сериала. Дълго ще чакаме за следващите епизод.

# 356
  • Варна
Изтеглила съм World beyond, но и аз чакам да излезе всичко.

Да, Даръл като видя брат си зомби беше много силен момент. На сцената със София и аз ревах като магарица. Също много ме зарадва сцената, когато Керъл ги заведе при оная барака (след Терминала) и видяха, че Джудит е жива. Като видях катурнато детско столче цялото изцапано с кръв направо сърцето ми се смръзна.

# 357
Аз Мърл не го харесвах. Много ме дразнеше. Виках му Мърльо.
Ама като умря ревнах. Всъщност заради Дарил.

# 358
  • sofia
Аз много ревах на главите на коловете(Тара ми беше много любима) ,а когато Рик и Дарил се погледнаха на моста "за последно"..тогава......

# 359
Много любими моменти имам, но на първо четене се сещам, когато Мърл и Даръл успяха да избягат от Губернатора. Сцената, когато Даръл каза на Рик, че щом не могат да приемат Мърл той тръгва с него беше много трогателна. После в гората, когато Мърл му видя гърба. Когато Мърл пусна Мишон и реши да опита да очисти Губи, съзнателно се жертва според мен, защото му беше ясно, че Даръл е щастлив с тези хора, а той винаги ще бъде отхвърлян. И още много, много сцени, но от телефона ме мързи да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт