The Walking Dead - тема 22 - The Silence of the Whisperers

• 23 182
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Малко ми е Дяволо, малко ми е.
Това е най-добрия зомби сериал. Единствения такъв. Ненаситница съм, какво да направя Grinning
Впрочем уж 16 щял да бъде последен.
Но на 10-ти сезон в имдб са отбелязани освен 16-ти и още 6 епизода. Тоест 22 епизода е уж 10-ти сезон.
Дали е вярно? Знаеш ли?
Иначе да, може просто да си продължат шоуто без да правят спинофи.
А какво е решил Къркман? Какво е направил с комикса. Нямам време да го дочета. Разкажи моля те.

# 331
  • Варна
За мен също е много зарибяващ. Като стигна до края, започвам пак първите сезони, никога не ми омръзват, толкова са различни и толкова увлекателни. Дори и сезоните в средата, които ги критикуваха, че били скучни, на мен пак са ми готини.

# 332
  • София
Вече писах по-назад в темата.
16 епизод си е отделно + още 6 бонус епизода.
и после финалния 11 сезон за 2 г. с 24 епизода.

Е, Къркман изненадващо и скоропостижно приключи с комикс историята в Арката. Аз подробно съм писал цял ферман какво се случва там. В предната тема е някъде.

# 333
  • София
Писмото, до екипа с обявяване края на ''Живите мъртви“

cineboom

Скрит текст:
Информацията за края на „Живите мъртви“  бе шокираща и същевременно очаквания. Зомби апокалипсиса ще ни даде 6 допълнителни епизода през началото на 2021г. и след това ще се впусне в гигантски сезон 11 с цели 24 епизода. През 2022г. сериала ще приключи. Завинаги. И ще започнат няколко нови spin-off сериала.

Това е паметен момент за феновете, но той е още по значим за хората, които са работили върху „Живите мъртви“ през годините. Сайта Comicbook.com получи копие на писмото, изпратено до 300 души екип и актьори от поредицата, с което ги информират за края на „Живите мъртви“. То е подписано от отговорника за вселената „Живите мъртви“- Скот Гимпъл и отговорничката за самия сериал- Анджела Канг.

Мило „Живите мъртви“ семейство,

Както сте разбрали вече от пресата- намираме се насред гигантски момент. След предстоящия ни сезон с допълнителни епизод, „Живите мъртви“ ще приключи. За всички нас, особено онези, които сме част от проекта през по-голямата част от изминалото десетилетие- това е сеизмична новина!!! За да поясним:

сезон 11 ще бъде последен и същевременно удължен с цели 24 епизода. Най-вероятно ще снимаме до началото на 2022г. Казваме вероятно, поради неяснотата от епидемичната обстановка, в която се намираме.
Spin-off за Керъл И Дарил получи зелена светлина от AMC за 2023г.
Tales of the walking dead, поредица-антология, която вече разработваме, също е част от възможностите за продължаване на вселената
Не можем да повярваме, че краят е тук. Въпреки това, той всъщност е много далеч. Този екип, тези актьори, тези сценаристи и продуценти са самия сериал. Вие сте близкото бъдеще на тези 30 , предстоящи епизода, за да завършим нашата епична история. Вие ще сте тези, които ще оставят нейното наследство в историята на развлекателната индустрия.

Достигнахме до милиони по целия свят. Ще достигне до още много. Много работа ни предстои, много възможности са превземане и за извеждане на нашия сериал до нови висоти.

Имаме фенове, които са с нас вече 10г. въпреки изключителните промени на света, в който живеем. Надяваме се, да сме били сигурността в живота а хората. Нещото, на което да могат да разчитат всяка седмица, за да се чувстват щастливи, с разбито сърце, заинтригувани. уплашени, развълнувани и вдъхновени. Може би дори малко отвратени. Може би, като се вземат предвид неща от собствения им живот. Може би, вземайки под внимание, кои са те самите. Хората ще имат нужда от тези чувства отново. От същата тази стабилност. И ние можем да им я дадем с един епичен, финален сезон. Последната глава в дългогодишната сага за хора, които търсят начин да живеят, в един разбит свят.

Много работа ни предстои, хубави времена и страхотни моменти. Единствения начин да изкачим тази планина от епизоди е така, както винаги сме го правили: ЗАЕДНО! нека поемам по дългия път към края, стоейки рамо до рамо. Ще създадем прекрасни неща с хората, които ни помогнаха да стигнем до тук

Както винаги: НИЕ СМЕ ЖИВИТЕ МЪРТВИ! .

Скот Гимпъл и Анджела Канг

Сериалът, който даде начало на всичко може и да свършва, но франчайза остава изключително силен. Гимпъл ще продължи да надзирава марката по нов, вълнуващ начин. Той е сценарист на трилогията с филми за Рик Граймс. Канг ще поеме Spin-Off сериала за Керъл и Дарил, който започва през 2023г.

Да не забравяме, че ни предстои финала на сезон 10,  който гледаме на 05.10.2020г. Плюс старта на „Walking Dead: World Beoynd“ сезон 1, кактои старта на „Fear The Walking Dead“ сезон 6.

# 334
Надявам се да излезе поредица дивидита с всички епизоди от всички серии и филми от вселената.

# 335
''Tales of the Walking Dead'' ще ми допадне.
Много би било интересно различни истории в различни части на света. Няма да е лошо не само в Америка, но и по-другите държави да направят разкази.
Както примерно е в книгата е Z-та световна война. Която три път изчетох.
Впрочем вече я има в читанка, ако някой се интересува. Аз лично си я купих още като излезе. Няма как да не притежавам това чудо.

Дано Мъж ми дълго време оцелее. Дано го има и в другите сериали.

# 336
  • Варна
Той е от оцеляващите. Не го виждам да гушне букета.

# 337
  • sofia
здравейте Simple Smile
това е абсолютно най –любимият ми сериал
аз най– малко го гледам ,тези дълги години, заради зомбитата .
историята ми харесва много
факта ,че е по –страшно да срещнеш човек отколкото зомби.
моя приятелка ме попита веднъж –как го гледам ,не ме ли е гнус ,а аз й казах ,че колкото и да не ми вярва аз гледам филма и зомбита не виждам Simple Smile прост да споделя
браво за хубавата тема

# 338
Излезе последния епизод. По-раничко.
Егати и кефа Mr. Green

# 339
  • Разпиляна във въображението
Супер.

# 340
Изгледах го аз.
Бях забравил колко е тъп на моменти тоя сериал. Но развитието и края ми хареса.

# 341
Излезе е The Walking Dead: World Beyond Sunglasses

# 342
  • София
Аз още не мога да сколасам да гледам. Или утре или най-късно в неделя. Уф, нямам търпение да видя финала. Ама искам да си го изгледам като хората в определена настройка така да се каже. Simple Smile

Предлагам новото шоу, което стартира също от тази седмица да коментираме в тази тема. Или искате да се прави нова специализирана тема (вече си имаме за Фиъра)? Ама не виждам много смисъл. Шоуто ще е само 2 сезона, така е планирано предварително. Но глас народен, глас божи. Както кажете.

А ето нещо интересно,
Причините заради които обявиха сезон 11 за последен.
Доста добра статия в която се казва всичко.

-->клик<--

Самият текст в скрит текст, че е дълъг

Скрит текст:
„Живите мъртви“ бе истинска телевизионна мощ в продължение на десетилетие. Преди седмица телевизията- майка, AMC, oбяви… сериала приключва с неговия сезон 11. Ще има много нови сериали, и медийни трикове за продължаване на света от вселената на мъртъвците.

Има обаче няколко доста по-важни причини за края на поредицата от това, което AMC обявиха. И е важно да се знае! Тези причини са суровата реалност на дълго продължаващите сериали. Не само на „Живите мъртви“. На всички.

Изчерпан литературен първоизточник
Комикса „Живите мъртви“ изненадващо приключи миналото лято. Създателя Робърт Къркман шокира читателите и продавачите на комикси, приключвайки поредицата без предупреждение. Той убеди всички, че комикса продължава. Беше пуснал допълнителни комиксови корици. При все това, светът на “ Живите мъртви“ в комикса приключи.

Последната сюжетна нишка там бе историята на The Commonwealth. Тази общност е на хоризонта в телевизионната поредица. В най-добрия случай тя може да даде материал на един до максимум два сезона. С приключването на литературния първоизточник няма по-правилен ход от това- да приключи и екранизацията.

Подготвянето на крайната точка на сериала може да е положително преживяване и за зрителите и за самия сериал. Сценаристите знаят, че им разполагат с още 30 епизода за да приключат всичко. Могат да се фокусират върху качеството. Не количеството. За зрителите, които знаят че сериала свършва, може да припламна искрата на интереса отново. Особено за онези, които са го оставили в предходни сезони.

При всеки случай сериала би трябвало да се опита да е огледало на комиксовия финал, по най-добрия възможен начин. Единствения начин това да се случи е, ако върнат Рик Граймс. Сериала и комиска започнаха с него и ТРЯБВА да завършат с него. Робърт Къркман многократно е казвал, че комикса е историята на Рик. Сериала би трябвало да бъде също неговата история.

Пари
Болезнената истина за всички продължаващи дълго сериали е една. Колкото по-дълго го има един сериал, толкова по-скъп е за създаване всеки негов епизод. Заплатите на актьорите и ключови хора от екипа се увеличават всеки път. „Живите мъртви“ има един от най-мащабните актьорски ансамбли в телевизията. Сериала има и един от най-големите бюджети, със своите сценографии, ефекти и огромен екип. Да не пропускаме и парите за права, които непрекъснато нарастват.

Има няколко актьора, които се твърди че получават много пари. Това са Норман Рийдъс, Мелиса Макбрайт и Джефри Дийн Морган. Колкото по-дълго сериала го има, толкова повече те ще вземат.

Това, което наранява „Живите мъртви“ най-много е, че интересът към рекламите и мърч-а намаляват с „остаряването“ на поредицата. Някога сериала предизвикваше рекордни рекламни кампании. Това бе по времето, когато той регистрираше по 15 млн. зрители на епизод. В по-ранните епизоди това балансираше с по-ниски заплати и балансиран бюджет. Зрителите си купуваха мърч от сериала в рекордни количества.

Сега сериала регистрира под 5 млн. зрители на епизод. Рекламите и мърч-а са намалели драстично.

Приключване на поредицата и старт на нови сериали, рестарт на бюджетирането… всичко това ще позволи планиране на всичко на базата на новите сериали. Не на стария.

Напускащи актьори
Един от най-големите проблеми за „Живите мъртви“ бе загубата на ключови герой. Няма по-голяма загуба от тази на Рик Граймс (Андрю Линкълн). След почти 10 години в сериала, той напусна за да прекара повече време със семейството си. Въпреки това Рик е “ Живите мъртви“ и поредицата винаги се е въртяла около героя му.

Друга изключителна загуба е тази на Мишон (Данай Гурира). Талантът и многократно надхвърли границите на „Живите мъртви“. Тя се превърна в сценарист и дори Отмъстител за Marvel. Гурира надрастна поредицата.

Сериала загуби Лорън Коън (Маги), Том Пейн (Джизъс) и много скоро ще загуби Крисчън Сератос ( Росита), която ще напусне, за да се потопи в „Селина“, новия сериал на Netflix.

Това не е необичайно, но тези звезди бяха и най-големите. Съчетайте това с факта, че „Живите мъртви“ вече е убивал едни от най-големите си герои. Много фенове не останаха да го следят, защото не чувстват връзка с героите, които са останали на екран.

Да приключваме!
Spin-off поредиците ще ни позволят да продължим да гледаме любими герои, като Дарил и Керъл. „Tales of the Walking Dead“ ще ни позволи да се върнем към любими герои от сериала, които са мъртви от години. Това бе правилно решение и то ще удържи жива вселената „Живите мъртви“ за един много голям период от време.

# 343
Чудя се и аз Дяволо.
За два сезона да отваряме тема.
Мисля си в тази да го обсъждаме.
Фиъра е повече епизоди. Ама и другите да кажат.

Изгледах.
Скрит текст:
Хареса ми. Радвам се, че приключиха с тия психопати.
Финала ми допадна. Юджийн направо щеше да се наака.
Откъде пък са тия костюми Grinning Някак си неестествено.
Но щом имат такива, то тогава са голяма общност.
Ще видим.
Не ми допадна, че не дадоха среща между Керъл и Маги. Маги и Мъж ми.
Сигурно ще си поседи и в следващите епизоди.
Дяволо, кога се очаква следващия сезон. Ти знаеш всичко, казвай Grinning
В имдб пише октомври, ама чак 21 година. Ужасена съм. Дали е актуално?

# 344
Аз се радвам, че действаха логично срещу зомбитата.
А този с раницата, онзи от острова, дето прецака Мишон ли беше ?

Общи условия

Активация на акаунт