Отговори
# 120
И аз искам да ви попитам разкритието как се установява, това разтваряне на влагалишето ли е или някъде навътре. Как го проверяват? ако искате пишете ми на лични Laughing

# 121
  • София
И аз искам да ви попитам разкритието как се установява, това разтваряне на влагалишето ли е или някъде навътре. Как го проверяват? ако искате пишете ми на лични Laughing
Доколкото ми е известно е разтваряне на шийката на матката и говори за скорошно раждане. Установява се с гинекологичен преглед. На мен още не са ми правили. Не че горя и от желание, де - знам че било гадно.

# 122
Здравейте, мами Hug

Наистина днес е ужасна жега...аз сега се прибрах от лекцията и мисля да полегна малко...Днес лекцията продължи около 40 мин, заедно с презентацията и трябваше на една глътка да си изпия капучиното... Grinning Но пък след това се разходихме хубаво с Alexsb и една октомврийска бременна... Grinning

Днес успях да мина и покрай бъдещата ни педиатърка, а довечера с таткото ще ходим за килим...

MamaMargo, според мен ако имаш показания за секцио, няма проблем, но не съм сигурна, че просто можеш да отидеш и да кажеш, че искаш секцио... newsm78

snejko, става въпрос за разтваряне на шийката и се проверява чрез влагалищен преглед, който не е нищо особено...просто е малко неприятен както и всеки друг.

Лек и прохладен ден  bouquet

# 123
Здравейте,
Диди, не го мисли толкова момента на изтичане на водите, разкритието и раждането. Не се настройваи още от сега, че ще бъде трудно и болезнено, защото така ще си навредиш повече. Разкритието е разтваряне на шийката от матката към влагалището.  За да се измери, гинекологът или акушерката трябва да направят гинекологичен преглед с 2 пръста и субективно да премерят колко е разширението в горния край на шийката. Ако двата пръста влизат спокойно, значи е 2 см. Ако има място за още един пръст - 3 см и т.н., но това е субективно и всеки лекар сам преценява колко е разкритието знаейки горе долу колко са му широки пръстите. Този преглед е неприятен, но не е болезнен .
Изтичането на водите може да стане преди или след като са започнали контракциите, но когато и да се случи това е СИГУРЕН ПРИЗНАК, че трябва да тръгнем към болницата. Нормалните околоплодни води са бистри. Визуално изглеждащ сякаш в една водна чаша вода сме разтворили една чаена лъжичка мляко. Тяхното количество е горе-долу колкото за едно изпишкване. Но това, което изтича преди раждането не е цялото количество околоплодни води. С изтичането на първите, бебето се свлича надолу към шийката и запушва отвора й. Така голяма част от водите остават над и около бебето, така че то продължава да плува в течност и така може да изкара още няколко дена. Въпреки това, обаче, изтекат ли водите до 2-3 часа трябва да влезнем в болница за да сме под лекарско наблюдение.
Падането на слузестата запушалка, не е нещо което може да остане незабелязано или да се чудим дали е това или не е. Тя си е бая парче. Нека да потвърдят раждалите мамчета.
Mmar, крема за зърна не може да предизвика контракции, защото е напълно съвместим с кожата, хормоните и функциите на това място. Това, което предизвиква контракции е грубото масажиране или обтриване с кърпа. Попитай за това лекаря си Wink Стимулирането на млечните жлези в първите 1-2 дена след раждането се прави за да имаме достатъчно кърма и да дойде по-бързо. Новороденото има силен инстинкт за сучене, но умението му за това все още не е така добре развито, че да дърпа достатъчно силно, т.е иска ама не може още. Ако се съмняваме в това или както писа Aila бебето не е при нас, тогава единствения начин да накараме коластрата да тръгне скоро е стимулирането с помпане (било то ръчно или с помпа). Хиперлактацията не може да се появи в коластрения период, а по-късно когато кърмата премине в същинска кърма. Точно защото има хиляди мнения за кърменето, а това си е един изключително сложен и комплициран процес, аз взимам предвид само това, което ми казват специалистите. Не чета вече кърмаческия форум, защото мненията там много ме объркват. Живот и здраве, надявам се че това което научих е правилното и страшно много искам да кърмя детето си поне до 6-ия му месец.
MamaMargo, много се радвам че сте успели да си вземете креватче. Браво!
До скоро Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 15:45 от Kabiv

# 124
мерси за отговора, мен последно ме гледаха вагинално в 5месец за гъбички и нямам и явно ме е прегледал и за разкритие но ни6то не ми каза, но успя само с един пръст да влезе.

# 125
Относно процедурата за проверяване на разкритие- на мен конкретно такава не са ми правили,но - преди 2 седмици,когато ходих за влагалищен секрет ,доктора ми каза 4е нямам грам разкритие.Явно и за това е видял без да разбера LaughingНякакви негативни спомени нямма.Просто обикновен гинекологи4ен преглед.Наистина само с такъв може да се установи.Ох- ще ми се вкъщи да съм обурудвана с домашен ехограф и вси4ко останало,4е да следя и аз положението.Наистина запо4вам да се притеснявам все пове4е докато 4акап от преглед на преглед.А и с пустата ми заплесия.. ooooh!все забравям половината неща,които съм искала да питам и в момента в който си тръгна от кабинета сесещам едно по едно и запо4вам телефонна консултация Laughingто - вместо акъл за 2-ма,се дели един на 2 Blush

# 126
Относно процедурата за проверяване на разкритие- на мен конкретно такава не са ми правили,но - преди 2 седмици,когато ходих за влагалищен секрет ,доктора ми каза 4е нямам грам разкритие.Явно и за това е видял без да разбера LaughingНякакви негативни спомени нямма.Просто обикновен гинекологи4ен преглед.Наистина само с такъв може да се установи.Ох- ще ми се вкъщи да съм обурудвана с домашен ехограф и вси4ко останало,4е да следя и аз положението.Наистина запо4вам да се притеснявам все пове4е докато 4акап от преглед на преглед.А и с пустата ми заплесия.. ooooh!все забравям половината неща,които съм искала да питам и в момента в който си тръгна от кабинета сесещам едно по едно и запо4вам телефонна консултация Laughingто - вместо акъл за 2-ма,се дели един на 2 Blush

# 127
Аз съм таткото. Днес в 13.20 Вал роди момиченце, Александра, 3 кг, 47 см. И двете са добре. Валка е най-щастливия човек на планетата в момента, както и аз.  Роди нормално, след като вчера сутринта, беше на системи, след което ги спряха и тази сутрин пак. Водите изтекоха в петък, но не всички, първоначално 30% след което постепенно и останалите. Биха и антибиотик за да няма инфекция от липсата на течност. И така... тя ще ви разкаже всичко когато се прибере! Успех на всички ви......... живота е прекрасен!!!

# 128
  • София
Аз съм таткото. Днес в 13.20 Вал роди момиченце, Александра, 3 кг, 47 см. И двете са добре. Валка е най-щастливия човек на планетата в момента, както и аз.  Роди нормално, след като вчера сутринта, беше на системи, след което ги спряха и тази сутрин пак. Водите изтекоха в петък, но не всички, първоначално 30% след което постепенно и останалите. Биха и антибиотик за да няма инфекция от липсата на течност. И така... тя ще ви разкаже всичко когато се прибере! Успех на всички ви......... живота е прекрасен!!!
Браво!!!!!!!!! Честито на мама Валя и татко! Да ви е жива и здрава малката принцеска! Много се радвам!    bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes

# 129
Честито на щастливите мама и татко!
Да е жива и здрава рожбата ви  и много щастое да ви носи!  Hug
На мама Вал- бързо възстановяване и скорошно завръщане у дома.Ще чакаме с нетърпение да разказва!

# 130
ЗДРАБЕЙТЕ,ИМАТЕ ОЩЕ EДНО БЕБЧЕ-ПОГЛЕДНЕТЕ БУРГАСКАТА ТЕМА

# 131
  • София
  bouquet VAL_STEF ,честито! Да ви е жива и здрава малката Александра!  bouquet

by CodeX:
Здравейте на вси4ки.Само дето не се познаваме,аз съм съпругът на Галя.Днес се роди още едно мъни4е,и това е нашето детенце-  ylinfantмоми4енце-2,700кг-48см.Малко подранихме,ама за сега са добре и двете.
Само да са ми живи и здрави,а и все пак е вълнение,първото ни детенце е smile3541.
Из4ерпателен съм,но все пак ме помолиха да ви информирам.
Живи и здрави на вси4ки бъдещи preggo и настоящи мами newsm64

bouquet Честита госпожица и на galiiq 82! Да расте здрава и щастлива![/color] Hug

# 132
Ехааа, че хубави новини си имаме и днес.  newsm44
Честито на мама Вал, на galiiq 82 и на щастливите татковци. Все така да са щастливи.

# 133
Честито на Val_stef и galiiq82 за малките принцески. Много здраве им пожелавам и прекрасни моменти!

# 134
ЧЕСТИТИ ГОСПОЖИЦИ  НА VAL_STEF И ГАЛЯ! МНОГО ДА РАДВАТ МАМА И ТАТКО,ДА СА ПОСЛУШНИ ИЗДРАВИЧКИ!

newsm44 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 Как бързат само тези госпожици. Имаме си още 2.
Момичета май се почва вече, а? newsm10

Общи условия

Активация на акаунт