Отговори
# 105
Здравейте  момичета!

ЧЕСТИТО на ТОТЕЛИ! Да сте живи и здрави и много да ви радва бебка!newsm51  ylinfant newsm32

Стискам палци newsm10 на ВАЛ,МАМА ИГИ и ПЕПИНКА всичко да мине добре Hug

Леко и  безпроблемно раждане на всички !!!   Hug Praynig

# 106

Момичета, имам един въпрос. Когато ви правят записи на тоновете лекарите, при които сте по ЗК, искат ли ви да си заплащате услугата или тя се поема от ЗК?
[/quote]
Здравейте,
 gabi32, мисля че по принцип всичко би трябвало да е поето от ЗК, но в България нищо не е както трябва. Но доколкото знам запис на тоновете се прави когато вече постъпиш за раждане. Така ми бяха казали миналата година като направих спонтанния аборт и имаше една жена на която й правеха запис в същата стая. А до тогава само се слушат тоновете на бебчо. Ама има мами, които са минали по този път и знаят по-добре.
Аз да ви попитам разкритието как се установява, това разтваряне на влагалишето ли е или някъде навътре. Как го проверяват? В другите форуми чета за едни водички, които изтичали, ама савсем мъничко било. На вас случвало ли ви се е?
Олеееееее newsm09, такъв страх ме гони. Днес бебчо е много активен и чак ме стряска. А и колкото повече чета и събирам информация, толкова повече се стресирам.  smile3518Хайде, спирам за сега. Пожелавам ви приятен ден и без проблеми да дочакаме важния момент newsm17 newsm44

# 107
Здравейте  Hug,

За секциото и нормалното- мисля, че всички сте прави, но и аз да се изкажа. Много исках да родя нормално - то не бяха упражнения за перинеума, не бе дишане, не бе гимнастика.....Ама бебето си стои с дупето напред и хич не ме чува, когато й обяснявам, че ще се стресне, ако я измъкнат за ушите като зайче от цилиндър....И моята лекарка твърди, че за бебето е по-безопасно секцио, въпреки че то не е много голямо. Мисля, че допреди няколко години или ако лекарката беше малко по-възрастна, щяха да си ме оставят нормално да родя Thinking А природата нито секциото, нито упойките е измислила...

На мен ми казаха да не си мажа зърната, че това предизвиквало контрации...

А за изцеждането направо не знам - ами коластрата и кърмата не трябва ли да се появят естествено, та бебето да регулира количеството? Нали като цедим предизвикваме повече мляко и тогава може да има запушване на каналчета и т.н. ?

Ей, Богу, колкото хора, толкова и мнения, и различен опит, и аз вече се обърквам... newsm78

Хубав ден и   love001

# 108
  • София
ЧЕСТИТА МАЛКА ПРИНЦЕСА НА ТОТЕЛИ   bouquet

а на мамите, които са на финалната права - желая бързо и безпроблемно раждане и чакаме новини  Laughing

На мен вече за втори път ми се смъква видимо корема - първия път беше в края на 8-ми, а сега от два дена вече не си виждам пъпа добре и май ще е по-скоро отколкото ми е термина - 9.08.
Утре съм на консултация и ще питам доки, от предната седмица знам от нея, че и меките родови пътища били изцяло готови - хм  newsm78, да видим. Сега и аз като Велмар се ослушвам да не стане нещо - но друти симптоми няма....поне да го докарам до лъв, то май така ще стане, а ако може и за началото на август.......
Инаме аз се мажа с Гермастан още от преди 3 седмици - винаги веднъж на ден, а доста често и по -два, понякога ме домързява  Embarassed. Обтривам си и гърдите, по препоръка на доки, ама не много често, че много противоречиви мнения има.

А за естествено или не раждане - аз съм за нормалното - не че не ме е страх повече от него - но доки, на която вярвам изцяло, пък и в у-ще ма-ма бе убедиха, че това е най-добре за бебето, и после за майката - просто е по-естествено за него и за процеса на дишането му е тн., а че има доза страдание, има.....Иначе и при двете боли, но какво да се прави - дори и с упойките. Но знам, че има и противоположни мнения - така, че всеки решава за себе си. Аз се доверявам на лекаря си, като уговорката е, ако стане нещо в последния момент минаваме на секцио без да се замисля - включително ако бебето е по-голямо от 3.200 - за мен специално.
Според мен най-голямото неудобство на секциото е че, веднъж секцио - всеки път секцио.

Ох отново стана много.
Аз отивам да продължа с гладенето - голям кеф е да гладиш малки дрешки, пък и бързам до края на седмицата всичко да е готово, че току виж... Laughing

# 109
  • София
    Добро утро и от мен  Simple Smile
    pepinka много ми е интересно какво решение си взела. Хайде кажи, че нямам търпение да науча  Simple Smile
    mmar според мен това за цеденето е само ако бебето не е при теб. Ако не се цедиш и бебето не е при теб няма от какво гърдите да получават стимулация за увеличаване на лактацията. Разбира се че ако бебето си е при теб, то е най-добрата помпа на света  Simple Smile А и коластрата е изключително ценна за него  Wink

# 110
Здравеите мами!И моя беб4о е много активен рита ,мести но не  иска да излиза и маи е сас дупето напред Crossing Arms,и аз му говоря дас е обарне но не иска.Ако не родя до 27 сам на видеозон и6те го видя.Ина4е ве4е много ми тежи Sad,ве4ер не мога да си нямеря място докато заспя,но като откартя намма проблеми днеска дори не сам 4ула алармата за сабуждане Simple SmileДано Вал ве4е да си гу6ка бебто много се изма4и милата Praynig .Целувки по сладките корем4ета  bouquet

# 111
Здрвейте мами!Не съм писала от седмица и ето колко много съм пропуснала! Shocked
 newsm51 newsm74 mammaЧЕСТИТО НА ЛОРЕКСА И ТОТЕЛЛИ!ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ГОСПОЖИЦИТЕ,МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!А НА ВАС БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ!
Аз също нямам търпение вече, но няма никакви признаци.
С татито пипнахме някакав вирус и сега съм с разтройство,повдига ми се и температура 75.5 IllКато прибавим и  огромните оттоци,картинката си направо плачевна.
Слава Богу миналата седмица ни остана време да си купим поне креватче ,ето тук може да го видите www.cangaroo-bg.com ,много си го харесваме,от Илиенци го взехме за 107лв,много лесно се разгъва и сгъва.От там си купихме и анатомично коритце жълтичко,много сладко за 10лв.После ходихме до МЕТРО за памперси ,кърпички и шампоанче,сапунче и олио за бебо на Джонсън много ми харесват,купих му и клечки за уши и ножичка на Бертони,купихме си бебешки прах на Персил,беше на промоция и ни излезе по 1.58лв кутийката,много изгодно.Там се продават и леглата на Бертони,кошарката е 85лв с ДДС,много евтино!
После пак пътувахме до Стара Загора от което краката ми се подуха много но момченцето ми е там от 2 седмици и вече ми беше много мъчно за него.Та там ходих до м-н Папа за си купия помпа за кърма,тъкмо си избрах една на Канпол и влиза една мама да търси чай за кърмачки и аз реших да я попитам дали е ползвала такава помпа а тя ми каза че си купила същата на Чико и че така и стои вкъщи и аз я върнах и си взех най обикновена,реших първо да видя ще има ли кърма пък тогава ще купувам по хубава.Вече си набавих и повечето неща за болницата,защото няма много време май.

В събота бях при приятелката си която роди в МД секцио и тя ми каза че там се ходело 10 дни преди термина приемат те и като дойде термина решават какво ще правят.Вие чували ли сте за подобно нещо?
Вчера се чух и с един приятел на който жена му роди там пак секцио и той ми каза че в момента в Шейново и Св.София жените лежали по коридорите ShockedСтрашен наплив имало!
Аз не мога да реша дали да дам 150лв на моята докторка (толкова била таксата да ме изроди в Св.София като външен лекар) или да си отида без уговорка там или в МД,голямо чудене се чудя тези дни.Но да лежа 10 дни предварително ми се струва супер гадно,ще се побъркам за толкова време в болница.Един друг въпрос ме тревожи ако съм без уговорка дали ако поискам секцио ще ми направят,защото първото ми раждане беше така,възтанових се много бързо и сега искам пак така,но не съм в състояние да си плащам,а моята лекарка дори не знае колко тежи бебето,не можело да се види на нейния апарат. newsm78Ох много се тревожа вече!
Сега ще си легна че пак съм с тепрература и не мога да стоя дори седнала,не ми се и яде пия само вода ,на бебо ще му стане ли нещо от един гладен ден? ooooh!
Стискам палци на ВалСтеф нещата да са минали благоприятно и да се похвали днес или утре! Peace
И аз имах желание за магазини но с този грип който пипнахме не ми е до нищо и май скрина и количката ще останат за след раждането.
Успех на мамите с покупките,много са ви сладки нещата!
Уф стана много дълго съжалявам!

# 112
За записа на тоновете на мен ми правиха като лежах в болницата и един път когато на докторката и се стори, че пулса на бебето е ускорен. Не съм плащала нищо! Мисля, че запис се прави когато има някакъв проблем или когато вече сме отишли да раждаме, така че мами на които не са правили записи на тоновете радвайте се това значи, че бебчетата са добре!!!
И аз като velmar постоянно се оглеждам за тапи и води особено през нощта ставам сигурно по 6-7 пъти да видя какво е положението и да освобода място на бебко разбира се!
Като заспя през нощта тъкмо съм си намерила място и ми се схване някоя ръка а аз нямам сили да се обърна Cry много ми тежи вече коремчето! На всичкото отгоре така ми се нацепи последната седмица направо ужас хем се мажа постоянно с крема на Мустела!
Ох извинете ме оплаках ви се едно хубаво!
Хайде Lorexa сигурно са ви изписали вече кажи ни какво става с вас!!!Нямаме тарпение да ни разкажеш! Стискам палци да сте добре и да растете бързо!!!
Val Stef дано не те мъчи вече бебчето и да излиза! Дано всичко мине добре да сте здравички и скоро да ни се похвалиш!!!
pepinka стискам палци и на теб дано родиш леко бебчетата!
Mama Igi се изгуби дано да е добре!!!
Ellenka май и теб те чакаме с хубави новини желая ти леко раждане и на теб!
Цунки на шкембенцата и до скоро!!!

# 113
  • София
    Хайде да си направим една квартална срещичка в Младост  Simple Smile
Напоследък много обикалях и ме мързи да излизам вече по-надалечко  Embarassed

# 114
  • София

gabi32, на мен досега никога не са ми искали пари, когато са ми записвали тоновете, но това беше при първата бременност. На теб налагало ли ти се е да плащаш за това? Честно казано вече нищо не може да ме учуди.

Aми искат ми по 10 лв. та за това се интересувам поема ли се от ЗК. Пак правя уточнение, че това е лекарката ми по ЗК. Иначе като ходя на частен прием предварително съм наясно, че трябва да си платя и нямам нищо против. Ама тази лекарка по ЗК много ме ядосва. Не стига, че не ми дава талони за изследвания, а пък отгоре на всичко все намира за какво да се заяде и да ми скъса нервите.

# 115
  • София

В събота бях при приятелката си която роди в МД секцио и тя ми каза че там се ходело 10 дни преди термина приемат те и като дойде термина решават какво ще правят.Вие чували ли сте за подобно нещо?
Вчера се чух и с един приятел на който жена му роди там пак секцио и той ми каза че в момента в Шейново и Св.София жените лежали по коридорите ShockedСтрашен наплив имало!
Аз не мога да реша дали да дам 150лв на моята докторка (толкова била таксата да ме изроди в Св.София като външен лекар) или да си отида без уговорка там или в МД,голямо чудене се чудя тези дни.Но да лежа 10 дни предварително ми се струва супер гадно,ще се побъркам за толкова време в болница.Един друг въпрос ме тревожи ако съм без уговорка дали ако поискам секцио ще ми направят,защото първото ми раждане беше така,възтанових се много бързо и сега искам пак така,но не съм в състояние да си плащам,а моята лекарка дори не знае колко тежи бебето,не можело да се види на нейния апарат. newsm78Ох много се тревожа вече!

Наистина в МД те приемат предварително с цел определяне начина раждане. Лежиш в патологична бременност заедно с момичета, които са там по други причини, ама ако нямаш проблеми акушерките ще те пуснат да си спиш в къщи и да ходиш само за визитации. В отделението, в което аз лежах (защото са две) генералната визитация е в сряда и на нея преглежда шефа на отделението и си казва думата дали да си секцио. Но ако от предното ти секцио не е минало много години вероятно ще реши да си секцио.

# 116
Здравейте момичета,
Бе мисля си... къде ли е Мама Иги... не се е появявала скоро и почвам да я мисля. Мамо Иги, покажи сееееее Simple Smile

Аз днес съм на преглед. Ще се уточняваме за раждането (или поне се надявам). Малко ми е притеснено ама ще видим.
За срещичката... може да я направим във вторник, на лекцията на 9 мес.

Странна работа, аз съм голяма шашка, ама странно не се притеснявам,поне за сега Simple Smile

Хайде момичета, стягайте се. Малко остава.

# 117
  • Някъде там...
Охх голяма жега днес бре Simple Smile
Тъкмо се прибирам и направо кръста така ме наболява вече, много е гадно.
Не стига , че цяла нощ се събуждам през 2 часа ами и съм станала в 6.30 ,защото не можах да спя. Ако ще е така до края направо ще се побъркам. Ако не спя ми е много криво:(
Ходих днес на ЖК, ама само си ем мерат там , каза че корема започва да ми пада. Утре съм при доктора при който ще раждам да видим какво ще каже той:)

А какво става с вал стеф незнам , но сутринта е мернах, че беше във форума, дали е биля тя незнам или някой е влезал от нейния компютър. Надявам се всичко да е наред.
А и с Лорекса какво стана , никаква не пише да разказва тук подробности:)
Еми това е , друго не се сещам какво да пиша:)
Лек ден на всички! 

# 118
Ох- преди малко се довла4их до къщи.Наистина е голяма жега навън CrazyХодих сутринта на кафенце с една приятелка- юнска мама и с бебката.От там минах да се видя с колегите през работа.Много ми се зарадваха вси4ки.Също така днес било и ден за заплати,та.....се зарадвах на попълването на бюджета.Сега мисля да си стоя вкъщи на хладни4ко и да резнимирам от изморителните предходни дни.Ще има и да наваксавам със сън..... Rolling Eyes
Дано Вал е добре.Някой няма ли информация от нея?А и Мама ИГи наистина се поизгуби.. newsm78Аз нещо имам проблеми с кю-то и не мога да я проверя.ПОнякога ми се вясва онлайн.
Обърквация,относно срещи4ката във вторник на курса- мисля да отида PeaceСмао да не забравя да се обадя и да се запиша,4е съм голям заплес напоследък ooooh!

# 119
  • София
Привет, милички!  Hug
Как мина днес у-щето? Аз успях да се надигна в 10.30ч  Embarassed Но имам мерак за следващата седмица.  Peace
Вал се загуби наистина, вчера й писах СМС - няма отговор, може да е бил Големия ден  Praynig Желая леко раждане на всички, които скоро ще минат по този път!   bouquet
Ох, днес нещо ми е много отпаднало, нямам сили за нищо. Дали е от жегата?  newsm78
velmar, проблема с кю-то май е по-глобален, и на мен ми се разпадна  Tired Иначе дата за секциото още не сме определели, но при термин 10.08 д-ра ми каза да си избера м/у 1-10.08  #Crazy Утре ще ида при него, ще говорим. Може да се засечем там.
До писане!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт