Отговори
# 90
  • Sofia
Обърквация,добре 4е ме подсети за лекциите.И аз може да се включа в някоя от следващите теми!Но утрешната е ..... "Йога и бременност" ThinkingНещо не ме вълнува въобще.Следващата седмица са:"Хранене на бременната и кърмачката" и "Обезболяване и обезчувствяване в акушерството".Май идната седмица ще съм  активно присъствие Peace

Ооо това с йогата... аз не мога да се свия да си изрежа ноктите на краката, камо ли да се йогосвам Simple Smile Но си права, следващата седмица ми звучи интересна Simple Smile  
Но пък ми се пиеше коктеилче с някой дето знае как се чувствам, писна ми от кафета с приятелки  и реплики "Ах колко е сладко коремчетоооо" Simple Smile

Hajde da se organizirame za koktejl4e togawa.I az sym nawita.Наистина имам нужда от разбираща компания.Май вси4ки сме така Rolling Eyesтака 4е- давайте предложения.Аз съм ЗА Peace
То и мен "Йога" не ме вълнува изобщо и затова за утре не знам дали да ходя. Хубавото на това у-ще, е че се виждаме и си бъбрим, пък и дават подаръчета Laughing
За утре как се очертава - кой ще ходи на у-щето??

# 91
  • у дома
Здравейте момичета Simple Smile

ЧЕСТИТА БЕБКА НА TOTELLY! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

успях да изчета всичко, което сте изписали днес  ooooh! но тъй като нямам сили и съм уморена от днешния ден, отивам да отмарям  Hug нищо ново засега при нас  Simple Smile

# 92
ЧЕСТИТА БЕБКА на ТОТЕЛИ! Да стее живи и здрави, това е най-важното!!!!

Днес бях пак на запис на тонове, първите пак заспало бебе, вече съвсем незная какво е това, вторите след едно кафе са ОК. Гледа ме пак за разкритие и шийката на маткката, е не сме готови още да раждаме.... Говорихме за пари, нещо прекалено много ми се видяха.... та незная дали ще раждат там.... вай ще рискувам в родния ми град....

# 93
Добро начало за новата ни тема smile3521
Честито съкровище на Totelly  Kissing Heart Да бъдат здравички и щастливи.
Хайде дано Totelly да повлече крак във новата ни тема и скоро да имаме и други усмихнати слънчица. Praynig
MimSss, аз се мажа с Гармастан по 2 пъти на ден. miss_74, лекарите казват, че трябва да започнем да подготвяме гърдите си след средата на 8-ия месец, но не по-късно от края на 36-та г.с. Така че, добре си решила вече да започнеш. Както вече се писа не веднъж във нашите теми и Лансинох, и Гармастан, и Авент съдържат ланолин като базова активна съставка. Днес разбрах от уч. Ма-Ма, че и за трите крема важи възможността да не се отмиват преди кърмене, ако гърдите са с рагади или възпалени по друга причина. Така че, няма значение кой от трите крема ще използваме. Единственото, което се явява като разлика е грамажа. Но при всички положения е желателно да се започне поне 1 месец преди термина за да има време да загрубеят зърната. Мазането на тези кремове в последствие, когато зърната вече са раздразнени е загубена кауза - рагадите ще отминат по-бавно и по-болезнено, а устойчивостта на зърната няма да се повиши ... това е предпоставка да се мине по-скоро на адапте.
Друго много важно нещо, което научих днес е, че за да дойде по-бързо и в по-голямо количество коластрата, още в болницата трябва да започнем с изцеждането на гърдите. Независимо, че все още нямаме кърма, започваме да стимулираме млечните жлези с помпене още от 1-2ия ден след раждането. Първия път ще изцедим едва няколко капчици, но ако в този момент бебо е до нас трябва да му ги дадем с шишето. През първите дни бебенцата поемат по много малко количество храна, така че тези капчици ще му бъдат дотатъчни. Не бива да даваме кърма на бебето обаче, ако са минали повече от 20-30минути след цеденето, защото все пак в болницата гъмжи от микроби.
Didika, с две ръце заставам зад мнението на gabi32 - секциото в никакъв случай не е по-леко нито за родилката, нито за детето. Природата си знае работата и затова раждаме по  по-лесния начин. Но все пак ти си реши сама.

Спирам се до тук, че пак стана дълго.
Спокойна нощ Heart Eyes

# 94
  • София
Честито бебенце  на Totelly   Hug
Днес бях на преглед, но само слушахме тоновете. Всичко е ок, но малко съм недоволна от прегледа. Лекарката ми е в отпуска до 3- ти и ме преглежда дъщеря и. Надявам се да не почна да раждам до 3 - ти.
    За отчета 35 г.с + 18 кг , насрочено секцио за 16-ти август.
За цеденето още в болницата и аз мисля че е полезно, но ако бебето е при теб е по-добре да ползваш него, а не помпата и после да му даваш, защото освен стимулиране на лактацията трябва и майката и бебето да се научат как правилно се кърми. Желателно е колко се може по-малко бебето да свиква с биберона, защото това също е предпоставка за отбиването му. Разбира се ако бебето не е при теб единствения изход е помпата  Simple Smile
    И аз чакам още бебета в тази тема с нетърпение. Хайде кой е следващия? Мисля че има доста мами които са началото на август  Wink

# 95
Здравейте!
Днес говорих с докторката на val_stef Каза,че тоновете на бебчето са добре.сложили са и система,но и с нея нямоло признаци засега.Ще стискаме палци за скорошно бебче Peace

# 96
Здравейте Simple Smile
Честито Бебче на Тотели! Да е жива и здрава!
Аз не успях да прочета всичко, но поне разбрах че имаме още едно бебче. Днес бях на лекар и установиха, че имам 2 см разкритие и ако искам утре може да ходя да раждам Thinking Аз се позачудих как така ако искам...нали не съм секцио, пък и нямам признаци за раждане, но лекарката ми каза, че не е проблем да предизвикат раждането с лекарства. Та аз още мисля и най-вероятно утре сутринта ще се обадя да им каза какво съм решила.

# 97
Добро утро мами Hug
честити придобивки на всички пазарували  bouquet
при нас нищо ново освен че се будя вечер през три часа докато спя, и сутрин станели 7:30ч повече немога да спя и съм уморена. Понякога усещам храната ми между гърдите това май не е добре и незнам какво да правя, седя седнала половин час и пак лягам да спя, а миналата вечер се събудих внезпано щях да повърна - голям ужас.
стискам палци на val_stef Praynig всичко да мине леко.
pepinka леко раждане стискам палци Peace
и на нас все още няма определена дата за раждане и как ще раждам Rolling Eyes всичко зависи от това колко ще порасте бебка, на 31юли сме на преглед и тогава ще се реши. Макар че аз искам секцио, но вие това го знаете  Grinning . Иначе термина ни е за 13.08, а сега по главичка го дава 10.08/ и евентуално си мисля за 3.08 за секцио/
Сега отивам да си взема един душ и излизам на кафе Coffee с Леля Жени.
лек ден мами и да си почивате

# 98
  • София
А бе, майчета още в миналата тема ви казах, че аз съм първенец по килограмчета, ама май не ми вярвате  newsm78 Аз съм плюс 23  Embarassed Така, че напълно  основателно претендирам за приза и така като гледам си нямам конкуренция  Joy

Vessy, май ще делим приза. Аз почти съм те настигнала.

Момичета, имам един въпрос. Когато ви правят записи на тоновете лекарите, при които сте по ЗК, искат ли ви да си заплащате услугата или тя се поема от ЗК?

# 99
Добро утро на всички,
Честито бебешорче на Тотелли, да е много здраво и да я радва!

Kabiv, това беше много полезна информация. Понякога се чувствам като паднала от небето. А и понеже ми е второ раждане и моят д-р, разбира се, го знае, явно си спестява да ми дава някакви подробности. Аз родих преди 5 год. и много неща са се променили оттогава, а и много съм забравила. Със сигурност тогава не съм си мазала с кремове гърдите,   а след това имах проблеми с кърменето. Така, че благодаря за инфото.
И аз стискам палци на val_stef и pepinka всичко на мине бързо и безпроблемно.

gabi32, на мен досега никога не са ми искали пари, когато са ми записвали тоновете, но това беше при първата бременност. На теб налагало ли ти се е да плащаш за това? Честно казано вече нищо не може да ме учуди.

Ако се уговорите за среща и приемате нови попълнения Embarassed, ще се радвам да дойда.
Лек ден!

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 10:14 от navramova

# 100
Момичета, имам един въпрос. Когато ви правят записи на тоновете лекарите, при които сте по ЗК, искат ли ви да си заплащате услугата или тя се поема от ЗК?
На мен досега не са ми записвали тоновете нито веднъж NaughtyТози от "мерки и теглилки"( както аз нари4ам консултацията по ЗК Laughing),дао сега 2 пъти ми е слушал тоновете с един много странен и анти4ен уред,в продължение на около минута.За записи и дума не е обелвал.Аз в петък ще ходя в Шейново за запис за първи път.Чакам с нетърпение както записа,така и цялата консултация,тъй като тогава ще си задам вси4ки въпроси ,които ме вълнуват и ще уто4ним вси4ко за самото раждане.
МОми4ета,от 2 дни ме тресе яко параноя SickПостоянно се оглеждам в себе си да усетя някаква влага ( за изти4ащи води) или пък се взирам за прослувутата тапа.Не знам защо,но.....постоянно това ми е в главата.Нямам никакви контракции или други признаци,но....явно с наближаването на термина страхът надделяваЕто- и тази нощ,ставайки за тоалетна се взирам за същите признаци.Забелязах 4е и корема ми се е смъкнал.Ужас- ако продължавам в същия дух ще отка4а близките дни #Crazy
Сега отивам да пия кафенце на балкона,та.....дано ми се проветри малко мозъка Rolling Eyes

# 101
Здравейте момичета!
Днес нещо се чувствам страшно отпаднала, главата ми тежи и ме болят всички кости #Crazy, вие как сте? Иначе бебчо е добре ритка си и се мести в много странни пози Laughing
Много се радвам за бебка на Тотели, да и е здравичка и много да я радва!  bouquet
След обяд сме на консултация и после ще докладваме Grinning, дано до тогава малко се посъвзема.

# 102
Gabi32, на мен ми взимат всеки път по 5 лв за запис на тонове в 173 кабинет на поликлиниката на МД - София. Там ходя на запис и там съм с картон по ЗК. Всеки път си плащам и за видеозона, както и за прегледите, в началото имаше няколко по каса УЗИ-та и това е.

# 103
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ТОТЕЛИ!!! ДА И Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!!

Габи 32, за записа мисля че навсякъде е различно. Например в Шейново рядко прявят запис преди термина, практика  е да се прави ако преносваш. Преди това правят рядко, по осмотрение на лекаря. На мен ми правиха онзи ден, но трябваше да си платя 10 лв. Доколкото знам запис се прави ако имаш някакви индикации за раждане - разкритие, контракции или тоновете на бебето не се чуват добре на слушалката. Така че за мамите , които още не са им правили запис - явно при тях всичко си е наред и още им е рано за раждането  newsm10.

На всички мами , лек ден , днес го дават доста жегаво   Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Partly Sunny

# 104
  • Sofia
Днес станах доста трудно, едно ми е отпаднало  Sad. Лошото е, че като легна не ми става по-добре. Смятам цял ден да не излизам, защото тази жега ще ме довърши, въпреки, че в Премама имало намаление и ми е много любопитно за кои стоки важи. Сигурно късния следобяд ще се пусна към центъра. Училището го пропуснах, но във вторник съм на линия.

Общи условия

Активация на акаунт